5 Nisan 2010 Pazartesi

GURUR VE GÖZYAŞI

Fenerbahçe Acıbadem bu sezon oynadığı 39. maçında mağlubiyetle tanıştı. İndesit şampiyonlar ligi Dörtlü Finalinde Voley Bergamo ile oynadığımız maçta 2-0 mağlubiyetten 2-2 ye getirmemize rağmen tie break setini kaybederek maçı da kaybetti. Bu sezonun ilk mağlubiyetini aldı.
Tarifsiz duygular içindeyim. Bir yanım 2.lik hiç de küçümsenmeyecek bir başarı. Üstelik ilk defa Dörtlü Final oynayan bir takım için. Otyuncularımızdan bazıları dörtlü finalde oynama tecrübesi yaşamış olsa da takım olarak ilk defa böyle bir tecrübemiz oluyordu. Bu nedenle bu maçları oynamak hiç de kolay değil.
Dünkü 3-2 lik maçın yorgunluğu kadar ilk defa final oynamanın acemiliği de vardı. Maça hiç de fena başlamadık. İlk teknik molaya 8-6 önde girdik. 10-6 önde iken attığımız iyi bir servisi çıkarmakta zorlandılar bugünkü maçın tartışmasız kahramanı Nati o topu tiplemek istedi ama başaramadı ve Bergamo bir anda arka arkaya 5 sayı alarak 11-10 öne geçti. Sonra set başabaş gitse de tecrübeli takım olmanın avantajını kullanan Bergamo ilk seti aldı.
İkinci sete de kötü başlamadık. Başabaş oynadık.Ama basit hatalar yaptık. Bu seti de 25-21 kaybettik. Üçüncü sette ikinci teknik molaya 16-13 geride girdiğimizde Tv de yorumcu Alev ALAKÖK maçı 3-0 kaybedeceğimiz belli olmuş gibi yorumlar yapmaya başlamıştı. Ama geri döndük ve bu kez setin sonunu biz iyi oynadık. Ve seti 25-22 aldık. 4. sete o kadar iyi başladık ki yorumcu da spiker de inanamıyordu adeta.Maçta oynanan setler arasında başabaş gitmeyen tek set bu set oldu. Fenerbahçe Acıbadem setin her anında rakibinden üstündü ve seti aldı. Maç 2-0 dan 2-2 olmuştu ve Avrupa Şampiyonu tie break setinde belirlenecekti. İşte burada tecrübe farkı iyice kendini gösterdi. ilk sayılatr karşılıklı alındı. Bergamo 4-2 ile öne geçti biz 4-3 yaptık ama bir anda dutrum 6-3 oldu. Mola aldık ancak yer değiştirmeye 8-3 geride girdik. Bu sette 10-6 iken yardımcı hakem bizim aleyhimize bir karar verdi. File hatası mı idi anlamadım ama buna rağmen yine de bir ara 11-8 yaptık durumu. Ortolani'nin tam köşe çapraza giden smacı ile 12-8 geriye düştük ve maçı kaybedeceğimiz belli oldu. Ve seti 15-9 maçı da 3-2 kaybettik.
Tüm oyuncularımıza, tüm teknik heyetimize bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür borçluyuz.
Bugünkü maçta bir oyuncunun yapması gereken ne varsa yapan bir oyuncumuz vardı; NATAŞA OSMOKROVİÇ. Hücum yaptı, inanılmaz savunma yaptı. Doğal olarak çok basit hatalar da...
Gamova ise her zamanki Gamova değildi. Gamova'nın geçen seneki final maçı nedeniyle Bergamo ile görülecek bir hesabı olduğunu düşünüyordum. Ama dünkü maçta çok yorulmuş olacak ki bu maçta benim istediğim seviyede değildi.
Eda da Seda da hatta kaptan Çiğdem de Dörtlü Final oynamanın adı altında ezilmiş olacaklar ki her zamanki oyunlarını oynayamadılar. Zaten onlar her zamanki oyunlarını oynasalardı biz bu Bergamoyu çok rahat 3-0 olmadı 3-1 yenerdik.
Nihan elinden gelenin en iyisini yaptı ama bu takımın en zayıf halkası olduğu gerçeği kendisini bir kez daha gösterdi. Takım savunmasının ne olduğunu bu maç herkese göstermiştir. İtalyan takımı öyle topları çıkardı ki bu toplar nasıl çıktı diye şaşmamak elde değildi.
Dricks konusuna gelince. Bugün bazı işleri çok iyi yaptı bazı işleri ise çok kötü. Maç içinde arka arkaya Nati'ye pas atmasına yeter artık diye isyan etmekte haksız değilmişiz meğerse.İstatistiklere göre 185 hücum yapmışız ve bu hücumların 68 tanesini Osmokroviç ile kullanmışız. Gamova ise 45 kez hücum yapmış. Pasör çaprazınız 45 smaçörünüz 68 kez hücum etmiş ise bir yanlışlık var demektir benim bildiğim. Rakipten dönen toplara 2 pasta solak olmanın avantajı ile vurması ve bunlardan sayılar alması (özellikle 3.sette aldığı sayı) çok güzeldi. Bazen Gamova'ya alçak pas verdi. Naz çok kısa bir süre oynadı. Bence hiç de kötü değildi. Ama De Brandt'ın ilk pasör olarak Frauke'yi tercih edeceği zaten sır değildi. Naz oynasaydı sonuç değişirmiydi bilinmez, bu maçın kaybını da Frauke'ye bağlamak haksızlık olur zaten...
De Brandt'a eleştiri yapacaksam sadece İpek konusunda yapabilirim o da İpek sakat değilse. Rakip Frauke üzerinden hücum yaparken Blok tutmak için oyuna alabilirdi. Ama sakatlığı tam olarak geçmediğinden onu riske etmek istememiş olabilir. Merve ve Cemre'nin bir anlığına da olsa oyuna alınmasını isterdim ama bunun için uygun an olmadığının da farkındayım.
Bu sene bu kupayı alamamış olabiliriz ama gelecek sene DÖRTLÜ FİNALİN İSTANBUL'DA yapılması da, ŞAMPİYON olmamız da kimseyi şaşırtmamalı. Ben bugünden söylemiş olayım...

Hiç yorum yok: