23 Nisan 2010 Cuma

Coskoviç Türk Vatandaşı Oluyor !!!!


1 haftadır böyle haberler çıkıyordu çeşitli sitelerde.
Açıkcası TVF'nin yaklaşımını bildiğimiz için bir sonuç çıkacağını
sanmıyordum.
 Bugün devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA)'nın servis ettiği
haberde Milli takıma oynayabilmesi için görüş istediğimiz ve olumlu
cevap gelmesi nedeniyle işlemlere başladığımız yazıyor.
  
Coskovic, Türk Milli Takımı'na doğru
Aroma Erkekler Birinci Ligi Şampiyonu Fenerbahçe, Hırvat oyuncusu Tomislav Coskoviç'i Türk vatandaşlığına geçirerek ligde yerli statütüsünde oynatabilmek için girişimlere başladı.
Sarı-lacivertli forma altında 3 sezondur görev yapan Hırvat smaçörü Türkiye liginde yerli statüsünde oynatmak isteyen Fenerbahçe Kulübü, öncelikle bu oyuncunun milli takımda ''şans bulup bulamayacağı'' konusunda Voleybol Federasyonu'ndan görüş istedi.
Voleybol Federasyonu'nun, Coskovic'e milli takımda da forma verilebileceği yönünde görüş bildirmesi üzerine harekete geçen Fenerbahçe Kulübü, oyuncunun Türkiye vatandaşlığına geçmesi için İstanbul Valiliği'ne resmi başvuruda bulundu.
Coskovic'in Türkiye vatandaşlığına geçtikten sonra, yerli statüsünde sarı-lacivertli formayı giyebilmesi için en az bir kez Türk Milli Takımı'nda görev yapması gerekiyor.
30 yaşında ve 1,99 metre boyunda olan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'den önce İtalya, Fransa, Rusya vetakımlarda oynadı. Yunanistan'da çeşitli
TVF yarışma talimatına göre; Türk vatandaşlığına geçen bir oyuncunun ligte Türk statüsünde oynayabilmesi için Milli Takım'da görev alması gerekiyor. Ayrıca milli takım kadrosunda, sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen sadece bir oyuncu bulunabiliyor.
-GARDNER KATAR'A GİDİYOR
Bu arada Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Gabe Gardner, yeni sezonda sarı-lacivertli  formayı giymeyecek.
ABD'li voleybolcunun yeni sezonda Katar'ın El-Arabi takımında mücadele edeceği bildirildi. 

(AA )

  Devletin resmi ajansı herhalde yalan haber yapacak değil.
O yüzden bu habere inanıyorum ve çok sevindim.
İnşaallah daha güçlü bir takım kurulur ve Avrupa arenasında da artık
ses getirmeye başlarız.

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Harika haber... Coskovic zaten bizden biri oldu. İlk senesinde manşette çok aksıyordu. O yönünü de geliştirdi. Türkiye'nin de açık ara en iyi ve en istikrarlı servis atan oyuncusu. 3 metre gerisinden de harika iş bitiriyor. Muhteşem Muhteşem...