3 Nisan 2010 Cumartesi

Cannes maçı sonrası Bergamo maçı sonrası birkaç not...

Tebrikler Sarı Meleklere... 5. setten sonra şampiyon olmuş kadar sevindim. O kupayı almasalar da canımız feda olsun onlara...

Bergamo maçını Cannes maçından daha rahat kazanacağız. Göreceksiniz. Birkaç nedeni var:

1. Novara maçını izleyenler görmüştür Bergamo mükemmel bir takım değil. Bizim servislerimiz ve hücum gücümüz üstelik Novara´dan daha iyi...

2. Bu tür maçlarda psikoloji çok önemlidir. Psikolojik etmenleri ilk maçta aştığımızı düşünüyorum. Odintsovo ve Dinamo Moskova´dan hiçbir artısı bir takımı zar zor 3-2 yendik. Ama maçın başında tamamen stresten kaynaklanan 6-0´lık seriyi vermesek bu maçı da 3-0 alacağımızı herkesz görmüştür. İlk set tamamen maç başındaki Döntlü Finalde ilk kez oynamanın verdiği stresle kaybedildi. 4. set de yine bu tür maçlarda kesinlikle olmaması gereken "maçı kazandık" havasına girilmesi nedeniyle verildi. Bence aynı hatalar final maçında yapılmayacaktır.

3. Cannes karşısında maç sonunu iyi oynayan bir takım olduğumuz görüldü. 5. sette çok çok iyi oynamadık ama Cannes gibi saçma sapan hata yapmadık. Elleri titreyen biz değil Cannes oldu. Bu takıma büyük bir özgüven vermiştir‚ emin olabilirsiniz.

4. Cannes´ı rahat geçeceğini düşünen takım‚ ne kadar zorlandığını görüp‚ yarınki maça en baştan asılacaktır. Bergamo´nun da Novara karşısındaki vasat oyununu izlerlerse rahat yenebileceklerini göreceklerdir.

Yarınki maçta dikkat edilmesi gereken birkaç şey:

1. Arka alanda manşete Seda yerine Çiğdem´i sokma inadından vazgeçilmeli. Çiğdem daha çok hata yapıyor. Nihan´la Çiğdem değişmeli‚ Seda çok zorlanırsa Songül´le değişmeli.

2. Gamova çok yoruldu bugünkü maçta. Son sette de artık gücünün son demlerindeydi. İlla Gamova´ya atılmasına gerek olmayan toplar oluyor maç içinde. Örneğin 5-6 sayı öndesiniz‚ at topu Seda´ya veya Nati´yle de oyna. Gamova biraz dinlensin. Yarın maç uzarsa‚ Gamova´nun performansının düşeceğinden korkuyorum.

3. Servise asılırsak Bergamo´nun hiç şansı yok. İnatçı savunmaları Cannes´dan iyi değil‚ ama biz Cannes ile oynanan uzun "rally"lerin çoğunu kazandık. Bunu da bir kenara not edelim. Kızlar yarın kendilerine güvensinler...

4. Bianco´nun bloğu düşük olduğu için Seda da Gamova da onun üstünden smaç vurmalı.

5. Ne olursa olsun‚ ara sıra Naz´ın oyuna girmesi takımı çok rahatlatıyor. Bugün Dirickx´ten daha iyi değildi. Ama hocanın kendisine ne kadar güvendiğini de görmüş oldu. Yarın da kurtarıcı rolüyle maçta görev alabilir. Ama bugüne göre daha moralli ve kendine güvenir bir şekilde sahada olacağına eminim. Yarın Naz´ın kurtardığı bir maç da izleyebiliriz.

6. Bugün Seda‚ Eda ve Çiğdem olmadan oynadık. Ama ana nedeni bence çok stres yapmalarıydı. Özellikle Eda´nın. Ancak son setteki performansın üçünde de olumlu etki yaratacağını ve o stresi atlatacaklarını düşünüyorum. Onlar da devreye girerse Bergamo karşımızda duramaz.

Hiç yorum yok: