6 Ekim 2011 Perşembe

Erkekler Voleybol Süper Kupa : Fenerbahçe - Arkas Maçı Öncesi Değerlendirme :



Voleybol Erkekler Süper Kupa
FENERBAHÇE - Arkas
Tarih : 08.10.2011 Cumartesi
Saat : 21.00
Yayın : NTV SPOR
Yer : Ankara Başkent Spor Salonu


FENERBAHÇE


Yeni Transferler : 
Hakan Fertelli (Orta - MEF Okulları),Turgay Doğan (Smaçör - MEF Okulları),Erden Çevikel (Pasör - Altyapı),Ali Berke Sağır (Pasör - Altyapı),Uğur Güneş (Orta - Altyapı),İzzet Ünver (Smaçör - Altyapı),Burak Hazırol (Libero - Altyapı)


2011-2012 KADROMUZ
1-Arslan Ekşi (Pasör - 1985-1.99)


2-İvan Miljkoviç (Pasör Çaprazı - 1979-2.06)


3-Leonel Marshall (Smaçör - 1979-1.96)


4-Tomislav Coskoviç (Smaçör - 1979-1.99)
5-Emre Batur (Universal - 1988-2.01)


6-Kemal Kayhan (Orta - 1983-2.00)


7-Soner Mezgitçi (Smaçör - 1981-1.97)
8-Serkan Kılıç (Libero - 1984-1.87)


9-Ersin Durgut (Universal - 1982-2.08)


10-Hakan Fertelli (Orta - 1975-1.99)


11-Turgay Doğan (Smaçör - 1984-1.90)
12-Erden Çevikel (Pasör - 1992-1.96)


13-Ali Berke Sağır (Pasör - 1993-1.99)
14-Uğur Güneş (Orta - 1993-2.04)


15-İzzet Ünver (Smaçör - 1992)


16-Burak Hazırol (Libero - 1991-1.8)


* NOT:Turgay Doğan henüz resmen açıklanmadı.Resmi sitede kadro da güncel değil.
Tamamen kendi çabalarımızla hazırladık.


Pasör
Arslan Ekşi,Erden Çevikel,Ali Berke Sağır
Smaçör
Leonel Marshall (Küba),Tomislav Coskoviç (Hırvatistan),Soner Mezgitçi,Turgay Doğan,

İzzet Ünver
P.Çaprazı
Ivan Miljkovic (SRB),Ersin Durgut
Orta
Kemal Kayhan,Emre Batur,Hakan Fertelli,Uğur Güneş

Libero
Serkan Kılıç,Burak Hazırol






Antrenmana A Milli Erkek Voleybol Takımı’nda bulunan  Serkan Kılıç, Arslan Ekşi, Kemal Kayhan, Emre Batur ve Sırp Milli Takımı’nda bulunan İvan Milijkovic katılmadı.(22 Ağustos)


HAZIRLIK MAÇLARI
Fenerbahçe - Ziraatbankası : 4-0 (25-22,25-19,25-13,25-14)


Fenerbahçe - Birleşik Arap Emirlikleri : 3-1 (20-25,25-15,25-11,25-14)


ARKASSPOR


TRANSFER RAPORU : 





Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edecek olan Voleybol Erkekler 1. Ligi’nin İzmir temsilcisi Arkas Spor, Amerika Milli Takımı’nın pasörü Kevin Hansen, Kanada Milli Takımı oyuncuları Gord Perrin ve Justin Duff ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

1982 doğumlu Kevin Hansen son 3 sezonu Rusya’nın Fakel Novy Urengoy Kulübü’nde geçirdi. 2007 yılında Yunanistan’ın PAOK, 2008 yılında Fransa’nın Poitiers takımlarının formasını giyen Hansen, 2008 yılında Amerika Milli Takımı ile Olimpiyat ve Dünya Ligi Şampiyonluğu yaşadı. 



http://usavolleyball.org/athletes/kevin-hansen

Kanada Milli Takımı’nda görev yapan 1989 doğumlu Gord Perrin 2 metre boyunda ve smaçör olarak görev yapıyor. Perrin genç yaşına rağmen güçlü fiziği ve hücumdaki etkinliği ile öne çıkıyor. Geçtiğimiz yılı Avusturya’nın Viyana Hot Volleys takımında geçiren 1988 doğumlu Justin Duff da 2 metre boyunda... Orta oyuncu olarak görev yapan Duff 3 metre 70 santimetrelik smaç yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Arkas Spor daha önce Kolombiyalı pasör çaprazı Liberman Agamez ile Brezilyalı smaçör Joao Paolo Bravo’nun sözleşmelerini uzatmıştı. Ayrıca Ahmet Toçoğlu, Burak Hascan, Nuri Şahin, Kadir Cin (Tekrar Ziraatbankasında oynayacak), Emin Gök, Bülent Kandemir, Burutay Subaşı, Ceyhun Tendar da Arkas Spor forması giymeye devam edecek.



KADRO 


Antrenör
Glenn Hoag (CAN) - Fazıl Demirci
Pasör
Kevin Hansen (USA) - Zafer Ceyhun Tendar  - Eren Öner
Smaçör
Gord Perrin (CAN) - Burutay Subaşı  - Andaç Kapan  - Joao Paolo Bravo (BRE) - Bülent Kandemir
P.Çaprazı
Liberman C.Urango Agamez (KOL) - Ufuk Minici
Orta
Justin Duff (CAN) - Burak Hascan  - Ahmet Toçoğlu  - Emin Gök  - Hakkı Çapkınoğlu  - 

Mustafa Koç
Libero
Nuri Şahin




HAZIRLIK MAÇLARI


8 Hazırlık maçı oynadılar.5 galibiyet,3 mağlubiyet aldılar.
Avusturya Kampında turnuvada ; 
1.Turnuva : 
23-25 Eylül tarihleri arasında Posojilnica AICH / DOB'un Spor Salonu JUFA Arena'nın açılışı için düzenlenen turnuvada AICH/DOB (Avusturya) (GM Capital Cup'ta bu sezon Yarı Finalde eledikleri takım) ,Generali Unterhaching (Almanya) ve ACH Volley Bled (Slovenya) (Glen Hoag'un eski takımı) ile karşılaştılar.


Arkas - Generali Unterhaching (Almanya) : 3-1 (19-25,25-22,25-20,25-19)
Arkas - Ljubljana Bled (Slovenya) : 2-3
Arkas - Posojilnica (Slovenya) : 3-0 (25-19,25-18,26-24)

2.Turnuva
Arkas - Posojilnica (Avusturya) : 3-0
Arkas - Ljubljana Bled (Slovenya) : 1-2 (23-25,25-22,15-17) (*Kazanılmış 2 set üzerinden)
Turnuvayı 2.bitirdiler.

Halkbank Dostluk Turnuvası
Arkas - Ece (Kazakistan) : 3-0 (25-21,25-18,25-15)
Arkas - Halkbankası : 3-0 (25-20,25-22,26-24)
Arkas - İBB : 1-3 (17-25,20-25,25-19,20-25)
Set averajı ile turnuvayı kazandılar.
Avusturya da kamp yaptılar.Generali Unterhaching ,ACH Volley Bled gibi güçlü takımlarla hazırlık maçları yaptılar.
Eksik oyuncularına rağmen lige hazır bir görüntü çizdikleri söyleniyor.
Bravo da Brezilya Milli takımından dönmüş.Brezilya ile G.Amerika Şampiyonu olmuş.

Bu kadar paralı bir takımın resmi sitesi çok berbat,güncelleme yok.


*******************************
* 2011-2012 Erkekler Voleybol Sezonu bu maçla başlıyor.Tüm takımlara sakatlıksız,kazasız, belasız bir sezon ve başarılar diliyorum.
 Takımımıza da tüm kupalarda başarılar,Şampiyonluklar diliyorum.
* Antrenörümüz ve Milli oyuncularımızın eksikliği ( 5 oyuncu) nedeniyle tam bir hazırlık dönemi geçiremedik ne yazık ki.Castellani'nin Finlandiya Milli takımı,milli oyuncularımız Arslan,Emre,Kemal,Serkan'ın Türkiye,İvan Miljkoviç'in Sırbistan Milli takımı ile Avrupa Şampiyonasında olmaları sıkıntı yarattı.
 Sadece 2 hazırlık maçı oynadık.
 Arkas ise bizden önce (15 Ağustos) başladı çalışmalara ,Milli takımlarda da sadece Burutay ve Bravo vardı.Onlar haricinde tam kadro çalıştılar.
Tam 8 hazırlık maçı yaptılar.Yurt dışı kampı (Avusturya) da yaptılar.Burada güçlü rakiplerle oynadılar.
 Yani kısaca hazırlık olarak bizden daha hazırlar.Allahtan bu bu dezavantajı oturmuş kadroya sahip olmamızla kapatıyoruz.
 Şu muhtemel 6(7) ile çıkacağız ; 
Pasör : Arslan
Pasör Çaprazı : İvan Miljkoviç
Smaçörler : Marshall - Soner
Ortalar : Emre - Kemal
Libero : Serkan
 2+1 yüzünden Coskoviç kenarda kalıyor.Onun yerine Soner oynayabilir.Veya Castellani milli takımda oynadığı gibi Emre'yi orada oynatıp,orta da Hakan Fertelli veya genç Uğur'u oynatabilir.
1.obsiyon daha ağırlıklı tahminim.
 Arkas'ın muhtemel 6(7)'sı ;
Pasör : Hansen
Pasör Çaprazı : Agamez
Smaçörler : Burutay - Bülent Kandemir
Ortalar : Ahmet Toçoğlu - Burak Hascan (Emin Gök)
Libero : Nuri
2+1 olayı pasörleri yabancı olduğu için en çok Arkas'ı etkiliyor.Zaten  o yüzden müessese kulüplerinin emrindeki TVF asla geri adım atmayacağını söylemesine rağmen ''geçici bir çözüm yolu'' diye Avrupa Kupalarına katılacak takımların elenene kadar kendi aralarında yapacakları maçlarda ''3 yabancı oynatabilir'' palyatif tedbirine sadece Arkas ''Olur'' verdi.Bizim HAYIR dememiz son derece OMURGALI bir duruştu.
 Yukarıda yazdığım kadro ile çıkacaklardır.2.obsiyonları Pasör olarak Ceyhun'u oynatmaları,2.yabancı hakkını da 4 numarada Bravo ile kullanmalarıdır.
 Karşılaştırma yaparsak ;
Pasör de ;Arslan'ı kimseye değişmem.Artık İvan ve Marshall ile daha iyi anlaşıyorlar.
Arkas'ın yeni pasörü Hansen de fena değil.2008 Olimpiyat Şampiyonu ve Dünay Ligi  kadrosunda yer aldı.Lloy Ball'in ardında yedekti.Yeni bir takıma geldi ve smaçörlerle uyumu zaman alacaktır.Gerçi geçen sezon Süper Kupa maçında Ziraatbankası pasörü Tischer 2 gün önce gelmesine rağmen ilk maçında harika oynayarak ,kupayı kazandırmıştı takımına.Umarım Hansen öyle oynamaz.
Pasör Çaprazında ;İvan ve Agamez gibi 2 Dünya Yıldızı kapışacak.İvan Avrupa Şampiyonluğu yorgunluğu ile geldi ama öte yanda Şampiyonluk ve MVP seçilmesinin de büyük morali var.
Pek çok teklifler almasına,şubede belirsizlik olmasına rağmen dönmesi burayı sevdiği ve benimsediğinin kanıtıdır.Bu sezon çok daha iyi performans sergileyecektir.
 Agamez de büyük silah.Servisleri de çok etkili.Ancak mental sıkıntı yaşayıp,sinirlenip zaman zaman oyundan düşebiliyor.
Smaçörlerde ; Marshall ve Soner gibi 2 tecrübeli isme sahibiz.Marshall da geçen sakatlık sorunları ile boğuşarak iyi başlamamış ama sonlara doğru kendini bulmuştu.Oradan devam edecektir,hazırlık dönemi de geçirdi.Soner takımın Arslan ile birlikte ateşleyicilerinden.
Tecrübesi ile manşet ve hücumda bitiricilikte yardımcı olacaktır.İyi bir Fenerbahçeli olması daha farklı oynamasını da sağlıyor.
 Rakip 4 numaraları Burutay ve Bülent.Bülent Kandemir de bizim Soner gibi çok tecrübeli bir oyuncu.35 yaşında.Bravo'nun yerini ne kadar doldurabilir göreceğiz.
Burutay pasör çaprazı başladı artık 4 numaraya kaydı diyebiliriz.Milli takımda 4 numara oynuyor,kendi takımında da 4 numara oynadı geçen sezon.Ancak haliyle manşet almada ciddi sıkıntıları var.Genç oyuncu olduğu için Milli takımda da gördük oyundan düştüğü,kötü oynadığı anlar da oluyor.
4 numara da biz daha iyiyiz.
Ortalar da ; Emre - Kemal / Ahmet - Burak
Aşağı yukarı eşit gibi.Ahmet ve Burak çok tecrübeli.Kemal Milli takımda oynama şansı bulamadı.Umarım geçen sezon kaldığı yerden devam eder.Emre Milli takımda 4 numara oynadı,gelip burada orta oynuyor.Haliyle kafası karışıyor ama biz de orta oynadığı için sorun yok.Emre servise çok asılıyor,tutturduğu zaman 5 ace yaptığı maçı biliyoruz (Tokat Plevne maçıydı galiba deplasmandaki) ama çokta kaçırıyor.Servis kaçırmamaya biraz daha dikkat etmeli.Her zaman güce yüklenip sert servis atmak yerine bazen taktik servise yönelmeli.
Tabii hocasının ne istediği önemli ama kaçan servis - servis sayısı oranlarını biraz dengelemeli diye düşünüyorum.Servis kaçırdıkça moralini de bozmamalı.
 Libero ; Serkan / Nuri
Serkan açık söylemek lazım Avrupa Şampiyonasında Milli takımla iyi değildi.Çok zorlandı,çok fazla hata yaptı.Bunda 2 devşirme manşetçi smaçörle oynamasının da rolü olabilir ama gerçekten beğenmedim performansını.Yoksa Nuri'yi her sezon solladığını görüyoruz.
 Nuri Şampiyonluk yaşamak için bizden gitti gideli orada Şampiyonluk göremedi,bizimkileri gördü :)) Şaka bir yana iyi libero olduğunu söyleyebiliriz.Son Avrupa Şampiyonasında Serkan oynadıysa ,Nuri kadroya bile alınmadıysa (sakatlığı falan yoksa) demek ki Serkan'a daha güvenildi.
 Ona göre Serkan bir an önce toparlanıp bu maça en konsantre şekilde çıkmalı.
  
 Arkas bu maça çok önem veriyor.Avrupa Challange Cup,Lig ve Kupa kazandılar ama Süper Kupa kazanamadılar.Çok istiyorlar.Biz de geçen yıl kaybettiğimiz Süper Kupayı kazanmak istiyoruz.
 Teknik olarak şansımızı daha yüksek görüyorum.
  Ankara taraftarımız destek vermeli ki şansımız daha da artsın.Artık  bayanların gölgesinde kalmasınlar,nereye kadar üvey evlat muamelesi görecekler.
 Yönetim bayan takımına sponsor buluyor ama erkek takımına neden bulamıyor ?


BAŞARILAR TAKIMIMIZA !!!!

Hiç yorum yok: