27 Ekim 2011 Perşembe

Fenerbahçe Grundig - Lube Banca Macerata : 3-2 (Süper Maç) !!!


FENERBAHÇE GRUNDIG- LUBE BANCA MARCHE: 3- 2
SALON: Burhan Felek
HAKEMLER: Dereg Navcourt P (FR)- Luderus Frans (HOL)
FENERBAHÇE GRUNDIG:Arslan 8, Marshall 21, Kemal 10, Miljkovic 23, Coskovic 10, Emre 11, Serkan(L),
LUBE BANCA MARCHE: Travica 3, Savani 21, , Pajenk 11, Omrcen 25, Paradi 21, Podrascanın 6, Exiga(L), De Moraes, Kovar 3, Monopoli. Stankovic
SETLER: 25- 22, 28- 26, 25- 27, 25- 27, 15- 13
SÜRE: 131 Dk. (22- 32- 31- 29- 17 ) 
SAYI: 118-115 
RAKİP HATADAN SAYI: 35- 38
SERVİS:115- 112 
SERVİSTEN SAYI:9- 4 
HATALI SERVİS: 23- 25
HÜCUM:121- 126 
HÜCUMDAN SAYI: 60- 64 
BLOKTAN SAYI: 14- 14
MANŞET:87- 90 
HATALI MANŞET: 4- 7 


CEV'in sitesinde manşetiz.
NEFESLER TUTULDU


* Tebrikler takım,teknik heyet ve ''gerçek taraftar'''a.

* Voleybol adına uzun süre hafızalardan unutulmayacak muhteşem bir maç oldu.

* Voleybola doyduk.Keşke puan kaybı yaşamasaydık ama rakipte çok güçlüydü.

* Çok iyi hazırlanmışız maça.Castellani iyi hazırlamış,iyi taktikler vermiş.Maç sonrası Arslan da bunu söyledi.Beklediğim gibi en kötü 3-1 kazanıyorduk ama son topları öldüremedik ne yazık ki.
Hatta 3-0 gibi onlar ve pek çok otoriteye göre şok bir sonuç alabilirdik.Ama benim için sürpriz olmazdı.Bu takıma güveniyorum çünkü.Gerçekten en az onlar kadar iyi bir takımımız var.
Tek fark onların daha derin bir rotasyonu var ve Avrupa Kupaları tecrübeleri daha fazla.
(Biz de de bireysel olarak tecrübeli oyuncular var ama takım tecrübesi başka)

* Biz güveniyorduk ama gerek Ali Koç gerek FB TV yetkilileri bizim kadar güvenmiyorlardı.
Maçtan sonra Ali Koç'ta ,maç öncesi Kıvanç Özkök yorumcu Aylin hanım ile telefon bağlantısında aynı şeyleri söylediler.''Rakip çok güçlü,bu takımdan burada 1 puan almamız bile başarıdır''
 Kendi takımımıza güvenelim.Bizim de iyi takımımız var.

* Maça iyi başladık.5-2  öne fırladık ama yakaladılar ve 7-8 1.teknik molayı önde geçtiler.
Karşılıklı servis savaşı vardı.Setin sonlarında getirdiğimiz iyi manşetlerde Arslan ortadan iyi oynatınca seti almasını bildik.

* İkinci sete de iyi başladık.Kemal ilk sette servisini tutturamayıp 2 tane kaçırmıştı ama bu kez çok etkili atmaya başladı ve 3-1 öne geçtik.İtalyan antrenör bu servislere Parodi'nin yerine Jiri Kovar'ı alarak çözüm bulmaya çalıştı.4.sayımız muhteşemdi.(4-1) Süper savunma yaptık ve Coskoviç süper bir sayı aldı.Coskoviç 1 sayı daha aldı 5-1 ve mola aldılar.
Kemal'in servisleri devam ediyordu.Hakem İvan'a top taşıma çaldı ,gerçi top filede kalmıştı ama yanlış karardı.Omrcen'in etkili servisleri ile farkı kapamaya başladılar.
 Hakem bir kez daha aleyhimize hatalı karar verdi.Bariz top taşıma vardı ama devam dedi ve sayı aldılar.6-3 olacakken,5-4 oldu.Yorumcu kız ilk vuruş olduğu  için görmezden geldi dedi ama bu kritik bir hataydı.Setin sonundaki servisleri içerideydi evet,yanlış karar lehimize oldu,hatta bizim çok bilmiş,ukala TRT futbol  Spikerimiz Kerem Öncel içerideymiş içerideymiş,özür diliyoruz nutukları attı ama bu hatalı vuruş kararını akıllarına getirmediler.
 Yani seti hakemin  hatalı o servis sayısı kararı ile kazanmadık.Ödeştirmiş oldu.
Üstelik seti 22-18'den geri gelerek hakederek kazandık.
 Arslan'ın özellikle libero Exiga'yı bularak üstüne yıktığı servisleri,Marshall'ın blokları ile kazandık.

* 3.set başa baş gidiyordu.Arslan'ın tek kötü özelliği olan ve artık klasikleşen aynı oyuncu ısrarı gene başgösterdi.12-10 öndeyken 2 kez Coskoviç'e attı ve 3'lü bloklarda kaldırdı.12-12 oldu.
24-22'ye getirmişken Emre arka arkaya 2 etkili servis atarak durumu oraya getirdi eyvallah ama artık 3.cüyü riske etmeyip içeri atmalıydı,asıldı ve kaçtı.Oradan önce 24-24'ü yakaladılar ve sonra da 25-27 aldılar.2 kez sanırım maç sayısı attık.Buradan seti vermek ve sonrasında 1 puan vermek çok acı oldu ama yapacak bir şey yok.

* Bu sette kafa kafaya gitti.Gene teknik molalara önde girdiler.15-16'dan sonra gene setin sonunda 21-19 öne geçtik fakat bu kez setin sonunda Marshall servis kaçırdı ve önce eşitlik,sonra gene 25-27 kaybettik.Burada da 1 kez set ve maç sayısı atmıştık ama koparamadık.Bu setin sonunda Arslan ilk kez doğruyu yaptı.Hep eleştirdiğimiz en iyi oyuncuna at setin sonundayı yaptı,İvan'a attı 3 kez ama beklediler orayı ve 3'lü bloklarla durdular.
Halbuki bu kez 4 numaraya Coskoviç'e dönebilirdi ama işte bazen öyle bazen böyle oluyor :))

* Maç 2-0'dan hem de trajik bir şekilde öndeyken 3 kez maç sayısı atmışken 2-2'ye gelmesi ve 1 puan kaybı elbette mental olarak bir sendeleme ve yıkımdı.Nitekim 5.sete kötü başladık.Ama toparlanmayı bildik.8-11 Geriden gelip 13-13'te yakaladık.Bu kez İvan ve bloklar sahnedeydi.
İvan Mijkoviç MVP olduğunu gösterdi ve son 2 sayıyı getirdi.Tabii defanstan çok zor çıkan topları da unutmayalım.

* Gene unutmayacağımız bir şey de bozguncu Kerem Öncel'in bu maçı kazanmamız zor artık,son sayılarda bu maçı kaybettik demesiydi.Maç geldikten sonra hala ''İmkansızı başardılar'' diye saçmalaması da tüy dikmiş oldu.Anlamıyorsun bari bık bık ötme ve insanları germe.
Hiç  oyuncu değiştirmemişiz,hep aynı 6 ile oynamışız.Maç sonrası da gene kendisi gibi abuk bir kıza da Ali Koç'a aynı soruyu  sorduruyor.Futbol gibi zannediyor.Türkiye'deki yabancı kuralından,Erol Ünal'dan,voleybol daki rotasyondan bihaber tabii.

Evet rakip sık sık oyuncu değiştiriyor çünkü yabancı sayısı problemi yok,istediği transferi yapıp eşdeğer oyuncular bulabiliyor.

Biz kimi değiştirecektik ? Coskoviç - Soner veya Marshall'ı mı çıkaracaktık ? Veya İvan - Ersin değişikliği mi ? Voleybolda sık rotasyon olmaz.Zaten 1 kez girebiliyor bir oyuncu sete.Servis ve blok için ancak alabilirsin.
Sadece Ersin'i blok,Hakan Fertelli'yi servis için alabilirdi düşünmedi.Manşette çok aksasaydık belki Soner,Turgay'ı alabilirdi ki manşetimiz gayet iyiydi.Böylesine sert servis atan bir rakibe karşı 5 sette sadece 4 direk manşet hatamız var,% 67(54) ile manşet almışız.
En çok aksayacağını düşündüğümüz Serkan % 60 mükemmel manşet ile oynamış.
 Erol Ünal 2+1 kuralını getirmeseydi veya Coskoviç'i söz verdiği gibi Türk Milli takımında oynattırsaydı o zaman 1 iyi yabancı daha alabilir,buralarda kullanabilirdik.
 Ligte Coskoviç'i bile oynatamıyoruz,kimi alıp oturacaktık ?

  Kerem efendi bir şey bilmeden salla babam salla.
 4.sette Marshall'ın bıraktığı içeride verilen topta da ben gördüm ben gördüm içeride diye yırtınıyordu.O da kritik hataydı aleyhimize mesela.

* Son bombası ise şuydu ; aldığımız molada Castellani'nin yanındaki Sinan Dulgar hocayı menajerimiz Darek zannnetti ve menajer Darek'te yanında diye başlayıp eşinin adını falan hikaye anlattı.Halbuki Darek değildi,Darek arkada istatistikçimizin yanında oturuyordu.
 Eleman daha Darek'i tanımıyor ve hayat hikayesini anlatıyor :))

* Takım olarak çok iyi oynadık.Sadece zaman zaman savunma ve bloklarımız düştü.Bunun yanısıra yorgunlukla birlikte top öldürmede sıkıntı çektik.Ki normaldir karşında şu anda İtalya'nın en iyi takımı var.Liginde 8/8 yapmış.CL'de 1/1.Ligte Trentino ve Cuneo gibi takımları 3-2 ile yenmiş.Stankoviç gibi havada kapacağımız bir orta oyuncuyu kenarda oturtacak lüksü olan bir takım var yani.

% 50 ile hücum etmişiz.Çok korktuğum manşetimiz ise gayet iyiydi.87/4.% 67(54)
23 servis hatamız var,9 servis sayımız.Coskoviç'in 4,Arslan'ın 3 ace'i var.
23 servis kaçırdık 9 sayımız var dedik ama bir çok etkili servisimiz de heba oldu biraz şans biraz beceri ile çıkarabildiler.

Bloklarda 14-14 eşitiz.Marshall 5 blokla çok iyiydi bu konuda.
Dediğim gibi yorgunlukla birlikte 3-4-5.setlerde 2'şer blok yapabilmişiz.1.set 3,2.set 5 blok.
Savunmadan top çıkarabildiğimiz her pozisyonda neredeyse sayı alabildik.

* Bireysel performanslarda ; 
İvan % 47 ile 23 sayı.3 blok sayısı var.Servis sayısı yok,4 hatası var.
Hücumda 2 hata,4 blokta kalma toplam 6 hatası var.Normal.Çıkması gereken yerde sahneye çıktı.Savunmada da çok iyiydi.

* Marshall.Enteresan bir oyuncu.Hücum çeşitliliği fazlaydı.O da % 47 ile oynadı.21 sayı.
8 servis hatası,2 kez  de manşette içeri kaçırdı kritik hatalardı ama blokları ile telafi etti.5 blok sayısı var.Artı manşette de 23/1.% 65(43) ile iyiydi.Bir de sanırım 2.setin sonlarında belinde problem oldu,öyle oynadı.Umarım ciddi değildir.

* Coskoviç.Hücumda düşük kaldı.17/6.% 35 ile oynadı.4 servis kaçırıp,4 ace'i var.
Hücumdaki düşük performansını manşette kapattı.28/1.% 68(57)

* Ortalarımız iyiydi.Özellikle Kemal'i geçen sezonki gibi gördük.Bu önemliydi.
% 60 hücum.3 blok,1 servis toplam 10 sayı.Sadece 1.sette 2 servis kaçırdı.Sonraki setlerde servisleri etkiliydi.1 ace yaptı ama rakibi bozdu.

* Emre.% 64  ile en yüksek hücum yüzdesine sahip.11 sayısı var 9 hücum,1 blok,1 servis'ten.
4 servis kaçırması kronik hastalığı.1 tanesi 2 etkili servisinden sonra 3.cüyü kısmaması yüzünden kaçan ve sete maç olan 3.setin sonunda.Dikkat etmeli biraz daha.

* Arslan.Zaman zaman yanlış tercih ısrarı yapsa da bence bugün çok iyi oynadı.
Takımın en iyisiydi diyebilirim.8 sayısı var neredeyse Coskoviç kadar sayı almış :))
3 servis,2 blok,3/3 hücum % 100.Zaten takımı dengeli oynattığı sayı dağılımından görülüyor.
Kendisi hariç 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşmış.

* Liberomuz Serkan da iyi oynadı.Sanırım sakatlandı da.İnşaallah ciddi bir şeyi yoktur.
% 60 mükemmel manşet ve savunmada zaman zaman aksasa da iyiydi.


* Lube Banca tipik İtalyan takımı inatçılığıyla maçı bırakmadı.

En iyi oyuncuları çok beğendiğim Omrcen gene sahnedeydi.Canımızı yaktı.Az saydırmadım.
Castellani ile de elektriklenme yaşadı,sinirli ve agresif hareketleri ile de eksi puan aldı benden.
% 44 ile 25 sayı.Yalnız 5 servis hatası ve hücumda 4 hata,5 kez blokta kalması ile 14 hatası var.
Ondan sonra gelen Savani % 55 ile 20 sayı.Onu da manşette sıkıştırdık.% 30(25)

Ortalardan zayıf kaldılar.Ben Podroscanin - Stankoviç ikilisini niye bozdu da 23 yaşındaki genç yeni transfer Alen Pajenk - Posdroscanin yaptı diyordum ama adam haklıymış.
Pajenk % 80 ile 10/8 hücum etmiş,3 blok 11 sayı.Podroscanin ise bizdendi.9/1.% 11 ile 6 sayı,onları da 5 kez  bloktan aldı.Stankoviç ise girdi,çıktı sayısı yok.
Pasörleri Travica çok iyi bir fiziğe sahip.2.00m. ve kalıplı.İyi oynatıyor ama bir Arslan değil :))
2 blok,3/1 hücum 3 sayısı var.
% 51 ile hücum etmişler.Bloklarda 14-14 eşitiz dedik.Servis kaçırmada 25-23 öndeler.
Zaten bu konuda çok istikrarlılar (!).Biz 9 ace yaparken,onlar 4 ace.
Manşette bizden düşükler ,bizim 4,onların 8 direk hatası var.Jiri Kovar 3 hata.
Fark buralardan işte.

* Hakemi iyi bulmadım.

* Grubumuzdaki diğer maçta Novosibirsk ,Tirol'ü 3-0 yenmiş.

* Gelelim son olarak taraftara ; 
Öncelikle karşıdaki kemik gruba ve kamera açısında olmadıkları için görülmeyen arkadaşlarımız Turgay dostum,Cihan,Barış,Öcal,Cem,Kerem,Orhan,Okan,Erdenay'a destekleri için çok çok teşekkürler.Fransız liberoya sarmalarını taa buralardan liberoooo liberoooo diye duyduk :))
Gırtlaklarına sağlık.

 Ve Sözde Fenerbahçeliler (!).
Futbolda derbi maçlarına deplasman yasağını protesto için salona gelip protestolarını çok canlı biçimde yapıp,3.sete başlarken çıkıp gidenler nasıl Fenerbahçeli olur  soruyorum.
 Tamam anladık futbol taraftar grubusunuz,bir başka şubenin hayati maçında oyuncuların konsantrasyonlarını bozma pahasına fırsatçılık yapmak mı Fenerbahçelilik ?
Yap protestonu eyvallah ta takıma da destek ver.Ama yok.Çünkü dertleri başka,voleybol maçı ve takımı umurlarında değil.Zaten deplasman yasağı hikayesi olmasa hiç biri gelmezdi.
Gelmesinler zaten ,eksik olsun böyleleri.
  Haklıyken haksız duruma düştüler.Elbette eleştireceğim.
Yönetime haklı olarak bağırdıkları ses ile takıma destek olsalardı bu maç 3-0 biter,1 puan kaybetmezdik.O 1 puan bize pahalıya mal olursa ne olacak ?

 Ali Koç 2.setin başında yanlarına gitti,herkesin konsantrasyonu bozuldu orada,benim bile burada.Günlerdir bu maçı beklemişiz,birileri her zamanki gibi çıkıp gelip fırsattan istifade kendilerini öne çıkıyorlar.Hiç kimse kusura bakmasın hepsini kınıyorum.
 Kendi kulübünün bir şubesinin hayati maçında 2.setin sonunda salonu terkedip gidenler ( O zamana kadar da zaten hiç destek vermediler) benim için Fenerbahçeli falan değillerdir.

8 yorum:

GördümDENEDİMBiliyorum dedi ki...

ağzına sağlık abi..özellikle taraftar konusunda aynı eleştirilerde bende bulundum..mümkünse dokunmasınlar voleyboluma...protokol tarafında oturanlar olarak uzun zamandır sesimiz kısılıp maç bitirmemiştik...onlardan önce biz vardık...

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

Sevgili Gürol ağabey,

Öncelikle başta Cemve Kerem ile ve diğer arkadaşlarla, abilerimizle tanıştık maçı beraber izledik.

Çok şükür ki Fenerbahçe Erkek Voleybol takımının şöyle bir maçını gördük. Gerçi 2-0'dan maçı zora soktuk ama neticede 2 puan da olsa biz aldık.

Maç ile ilgili teknik konularda herşeyi fazlasıyla yazmışsın. Kemal sakatlıktan bomba gibi döndü, adamın hırsı bile yeter. Arslan da özellikle ortayı çok iyi kullandı. Zaten ortayı kullanamadığımız an her topumuzu savundular. Banca Lube müthiş bir savunma takımı, özellikle liberosu takımın kalan kısmına eşdeğer bir adam. Adamın voleybol hırsı ve oyunu, izleyene voleybolu sevdirir. Onun dışında onların koçu da bence takımını iyi yönetemedi, Stankovic'i oynatmaması bizim ekmeğimize yağ sürdü, çünkü oynadığı sürede özellikle servisiyle bizi bozdu Stankovic.

Tabii sarı-laci çubuklu sahada tarihinin belki en zorlu maçlarından birinde ter dökerken, tribünde onlardan bihaber, normal zamanda şampiyonluk maçı hariç Burhan Felek'in yolunu bilmeyen bir kitle deplasman yasağını ve özelinde yönetimi protesto için debeleniyordu. Protesto, en doğal taraftar haklarından biridir. Lakin bunun yeri ve zamanı vardır. Bunu kimseye öğretme derdinde de değiliz.

Maç içinde Hakan Fertelli şunları söyledi: Herhalde İtalyanlar 1000 tane kendi seyircilerinden getirsseler bu kadar olumsuz etkilenmezdik!(ben kibarlaştırdım sözleri)

Set sayısı atılırken dahi maçı takip etmeyen, rakibin servisini ıslıklamayan kitleye Futbol maçlarında mutluluklar dilerim!

Şu ana kadar kusursuz değil ancak mücadeleci bir voleybol oynuyoruz.

Deplasmanda kazanacağımız Novosobirsk maçı bizim için yolu 90% açacaktır.

Selamlarımla

Güray Gürsoy dedi ki...

İrem,Okan destekleriniz için teşekkürler.Gırtlaklarınıza,
yüreğinize,ayaklarınıza sağlık.
İyi ki varsınız.
Okan ,Hakan Fertelli anektotu dehşet verici olmuş.Paylaştığın için ayrıca teşekkürler.

turkuaz0707 dedi ki...

Maç yazısı için teşekkürler Mrsiç. maçı izleyemedim ama sayenizde izlemiş kadar oldum. voleybol ve basketboldaki(basketbol için marko'nun hakkını da teslim etmek gerek ama o biraz tembel maç seçiyor:)) )bütün detayları aksatmadan yazdığınız maç yazılarınız sayesinde takip edebiliyoruz.Onun için de teşekkürler. Aslan'ın 3 ace'i, omuz sakatlığından sonra tektar o eski etkili smaç servislere başlamış galiba Aslan dedirtti. Bir de şu servis kısma meselesi var. 3. setin sonundaki emre için. skor 24-22 . Diyelim ki emre kısmadan attı ve etkili servis sayesinde seti ve maçı aldık. O zaman hep beraber şunu demeyecek miydik: "Bravo Emre'ye 2 etkili servisten sonra servisini kısmadı, maçı getirdi". Bence oyuncuların özgüvevini kırmamak gerek. Onun için 1 puan hatta maç pahasına da olsa servise yüklendiği için Emre'yi eleştirmemek lazım bence...

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili turkuaz0707 asıl biz takip ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.
Boşa yazmamış olduğumuzu görüyoruz :))
Arslan smaç servis değil taktik servis attı.Falsolu ve son anda kesiliyor rakip çok zorlanıyor.

Emre'nin servis konusunda bakış açınız doğru,hak vermiyor değilim
ama istatistiklerde bunu doğruluyor genelde 2-3 servisten sonraki servisin kaçma yüzdesi yüksek oluyor.Servise asılıp oraya getiriyorsun doğru ama bence daha fazla risk almaya gerek yok,birazda rakibin hücum hatasına ve bloğa bırakmak lazım.Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum tabii.
Emre'nin de servis kaçırma yüzdesinin yüksek olması da bu görüşte olmamı sağlıyor.
Aynı olayı Marshall'da 4.sette yaptı ve kaçırdı.Ki maç boyunca 8 servis kaçırdı.Yani gününde değildi bu konuda.
Emre yalnız bu zaafının farkında,son zamanlarda kısmaya başladı fakat bazen de işte dünkü gibi fazla tamahkar :)) olabiliyor.
Servis kaçırmak en kolay rakibe sayı vermek demek.Çünkü sayı alıncaya kadar canımız çıkıyor.
Etkili servisler getiriyor bunu farkındayım ama setin sonunda riske girmemek taraftarıyım,onu demek istiyorum.
Selamlar - Saygılar.

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

@turkuaz,

inşallah bir gün maça gelirseniz yakından görürsünüz ki Aslan'ın kaç numaraya ne şekilde servis atacağını Daniel hoca hep gösteriyor (Aslan'ın servis atması durumundaki yerleşim zaafiyetine binaen) O yüzden Aslan'ın kaçırdığı servisler genellikle uzattığı servisler oluyor. Onun dışında kısa servisleri her zaman ortalama üstüdür Aslan'ın.

Smaç servis atanların 2. 3. servisten sonra bozulması da çok normal. Öyle bir başarılı servis turunda zaten bozmak için rakip elinden geleni yapıyor

cem ağrak dedi ki...

GÜRol abi çok güzel yazmışsın eline sağlık , OKAN da güzel notlar düşmüş PAJENK i ben daha genç zannediyordum ama 86 lıymış , bu sene aldılar onu iyi oyuncu sloven milli takım oyuncusu , ama ben olsam STANKOVİÇ i oynatırdım, hatta maç sırasında ERDENAY ve KEREM e ya SİMON u nasılsa almak zor şu STANKOVİÇ i bıraksalar da IVAN da bizde iken alsak bari CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ için müthiş katkı verir bize :))
haa gelirmi bilemiyorum ama gelirse çokda kötü olmaz ..
Marshall 8 tane servis kaçrımassaydı çok daha rahat alırdık ama olsun canı sağolsun , onlar daha etkili servis attı gözüksede bizim ACE lerimiz çok çok fazla. manşet de iyiyidik.
şu servislerimizi daha iyi yağtığımız zaman çok daha büyük bir takım olacağız.
CASTELLANİ büyük hoca her hali ile takıma hakim ve maça nerede müdahale edeceğini çok iyi biliyor. rotasyon konusuna katılıyorum maç sırasında TURGAY abi MARSHALL servis hatalarından dolayı çok sinirlendi çok kızdı kenar yönetimine ama hoca haklı orda MARSHALL ı kenarı alsa servislerde bu sefer motivasyon düşecek..
genç iki oyuncu takviyesi yapmak lazım aslında bir smaçör ve birde ortaya benim bu konudaki fikirleirm sabit
smaçöre : 93 lü KÜBALI LEON
ortaya : 87 li KÜBALI SİMON
bunlar büyük hayal gibi duruyor ama olabilir MARSHALL 32 SİNDE 1-2 SENE daha yüksek kalite oynar onun boşluğunu bu genç LEON ile doldururuz hem MARSHALL da burda iken adaptasyon olur ama şu 2+1 saçmalığından vazgeçmek lazım ..
rusya deplasmanı çok önemli 3-2 de olsa kazanıp dönmek lazım o zaman grup liderliğine rahat oynarız ..
bu adamlara güveniyorum , ne olursa olsun arkasındayım

Güray Gürsoy dedi ki...

Cem teşekkürler abicim çok yerinde tespitler yapmışsın.
Takviye lazım gibi gözüküyor.
Şu turdan bir çıkalım,hiç olmazsa yetenekli 1 genç oyuncu alalım.
Arkas aldığı Kanadalı gençleri Avrupa da oynatıyor.Mesela orta oyuncu çocuk gayet iyi.