23 Ekim 2011 Pazar

Ve Tanrı İvan'ı yarattı! Terbiye kaldığı yerden devam...FENERBAHÇE Grundig:3-Galatasaray YK:1






Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nin üçüncü haftasında, Burhan Felek Spor Salonu’nda Galatasaray Yurtiçi Kargo ile karşılaşan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız, rakibini 3-1 mağlup etti.
Maç öncesinde şehitler ve bugün Van’da olan depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Karşılaşmayı Asbaşkanlarımızdan Ali Koç, Cihan Kamer ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hakan Dinçay da izledi.
Maça iyi başlayan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız 5-2 öne geçti ancak, ilk teknik molayı 7-8 geride girdi. Karşılıklı sayılarla devam eden seti Takımımız 25-20 geride tamamladı.
İkinci sete etkili servisleriyle başlayan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız oldu. Setin başında 4 sayılık fark yakalayan Takımımız teknik molayı 8-2 önde tamamladı. Miljkovic ile sayılar üreten Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız ikinci teknik molayı da 16-9 önde geçti. Takımımız seti ise 25-19 kazandı.
Üçüncü sete yine etkili servisleriyle başlayan Takımımız ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı da 16-12 ile geçti. Galatasaray Yurtiçi Kargo karşısında daha istikrarlı bir oyun ortaya koyan Takımımız seti 25-20 alarak maçta 2-1 öne geçti.
Dördüncü sette Galatasaray Yurtiçi Kargo ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Miljkovic’in servis attığı turda Marshall ile sayı üreten Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız farkı kapatarak, seti 25-23 maçı da 3-1 kazanan taraf oldu.

FENERBAHÇE GRUNDİG-GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: 3-1
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Erdal Akıncı, Ebru Meriçkan
Fenerbahçe Grundig: Kemal (8), Miljkovic (23), Soner (1), Emre (8), Arslan (7), Marshall (16), Serkan (L) (%37, exc %26), Turgay (2), Ersin,
Galatasaray Yurtiçi Kargo: Ulaş (2), Cem , Ahmet (6), Kemal (19) Hidalgo (24), Erhan (6), Akif (L) (%58, exc %39), Serdar (3), Caner Dengin (L) (%100 exc. %100), Murathan, Ferhat
Setler: 20-25, 25-19, 25-20, 25-23
Süre: 111 dakika (27-27-28-29)



****************
Geçtiğimiz yıl yaptığımız 5x5'in ruhsal dengesini oynattığını bildiğimiz ezeli rakibimiz Galatasaray, erkek voleybolda Yurtiçi Kargo ile yaptığı sponsorluğun ardından yeni transferleri ile sezona iyi bir başlangıç yaptı ve namağlup olarak Burhan Feleğe geldi.

Buna karşılık, kadrosunu tamamıyla koruyarak az transfer yapan Fenerbahçe Grundig, önce Süper Kupa'yı aldı, arkasından İBB ve Torul galibiyetleri ve Tirol galibiyetiyle namağlup olarak devam etti.

Maça her iki takım da önceki maçlardaki kadrolarına benzer kadrolarla çıktı. Kendi adıma Kemal'le mi Hakan Fertelli ile başlarız diye merak ediyordum. Kemal'i son dönemde durgun gördüğüm için Hakan olabilir diye düşündüm, ancak Kemal'le başladık.

İlk set tam manasıyla bir kuvvet voleybolu oldu. İki takım da servislere yüklenerek oynadı. Bu sette özellikle Kemal Elgaz ve Hidalgo'nun servislerini karşılamakta zorlandık. Bu sette henüz maça gelemediğimizi hissettim. Tabii aynı gün ve yakın zamanda olan futbol maçı, bu maça ilgiyi sınırlandırdı. Esasen maç boyu manşette sıkıntı yaşadık. Ancak maçın özellikle ilk setinde oyun kurmakta çok zaafiyet yaşadık. Hidalgo maç boyu 5 tane servis sayısı, Elgaz da 3 servis sayısı aldı. Toplamda GSYKnın 12 servis sayısının büyük kısmı ilk sette geldi(7 adet).

Allahtan birinci setin etkisinden hızlı kurtulduk ve ikinci sette GSYK hücumlarını iyi savunduk. Bu devrede oynadığımız voleybol bu sezonun şu ana kadar oynanmış en iyi voleyboluydu. GSYKnın serviste maç boyu aynı seviyede olmasını beklemiyorduk. Olamadılar da zaten. Bunun yanında bu sette tam 7 blok getirdik. Bazı bloklarda öylesine ezdik ki rakibin resmen yüzü düştü.

Üçüncü sette maçın temposu bir anda düştü. Bu seti, sürekli biçimde önde götürdük. Bu sette de iyi savunmamızı devam ettirdik. 4 Blok sayımız var. Bu seti kazanmamızda rakibin 11 hatasının daha büyük payı var.

Final setine dair teknik bir şey yazmak istemiyorum. İkinci teknik molaya 16-12 geride girdik. Önce 4-0lık bir seri ile 16-16yı yakaladık. Daha sonra gene basit hatalarla hep iki sayı geriden gelmek zorunda kaldık. 22.sayıya kadar böyle giden maçta önce 22-22yi yakaladık. Sonra bir sayı daha verdiğimiz anda stresimiz arttı. Ancak önce rakibin auta attığı topla beraberlik geldi. Daha sonra ise sahneye şu gözlerin gördüğü en büyük voleybolcu İvan çıktı. Önce kimsenin beklemediği anda, servisini kısar dendiği anda bir servis sayısı, ardında da gene servise yüklenmesiyle bir anda maç bize geldi.

Maçın genelinde, ciddiye aldığımız her an rakibi ezdik. Ancak bu sezon son iki (Tirol ve GS) hissediyorumki bazen maçtan kopuyoruz. O koptuğumuz anlarda toparlanmak için İvan gibi bir gücümüz var ama bazen unutuyoruz gibi geliyor.

Oyunculara gelirsek:

1. Arslan, gene hırsıyla takımın lideriydi.Bugün geriden çok da iyi olmayan manşetlerle top almasına rağmen mümkün mertebe iyi paslar attı. ÖZellikle ortayı kullanması sayesinde köşelere konsantre olan rakibin bloğunu sıkça düşürdü. Kendi aldığı sayılar da cabası.

2. Marshall: Bugün 50% ile hücumda istediğimiz etkinliği göstermedi. Lakin en zayıf noktası serviş karşılamada mükemmeldi: 76% mükemmel servis karşılama! Savunmada da 4 blokla takım lideri oldu. Kritik anlarda hatalar yapsa da sezona en azından konsantre başladı diyebilirim. Sadece servislerine biraz daha özenmeli. Bugün toplam 6 hata yaptı ki bu 6 hatanın yanında sadece 2 servisten kazandırdığı sayı var. Bu oran biraz daha iyileşmeli. Tabii Castellani hoca servisi asla kıstırmıyor. HEr zaman yüklenmekten yana. Belki de Marshall kendisi karar vermeli.

3.IVAN: Olması gerektiği zaman, olması gerektiği yerde. Bugün final setinde o servisleri deneyecek (atabilecek demiyorum, kastettiğim teşebbüs) oyuncu dahi dünya üzerinde sınırlıdır. Böyle bir adamın bizde olması büyük şans. Bugün 54% gibi bir hücum yüzdesi olsa da ve 4 tane de hatasına rağmen bu adamın sahada olması bile yetiyor. Yazının başlığında dediğim gibi, Tanrı İvan'ı yarattı ve bize gönderdi. (Bir Alex değil elbette ama Alex de bir IVAN değil:))))

4. Kemal ve Emre: Tirol maçının yorumunda Kemal'in durumunu tartışmıştık Gürol ağabeyle. Sakat olduğunu öğrendik. Bugün özlediğim Kemaldi. 67% ile 6 sayı kaydetti. 2 de blok sayısı var. Emre Batur'u da hücumda iyi buldum. Emre ve Kemal'in bileşik istatistiği bugün pozitifti. Orta ne kadar güçlü ise alternatifler o kadar artıyor.

5.Turgay oynadığı sürede iyi işler yapmaya gayret etti. Soner toparlanmadıkça alacağı süre artacaktır.

5. Maalesef kötüleri sona sakladık. Öncelikle Soner...14% hücum, hocaya asabi tavırlar. Soner kardeşim, Fenerbahçe'yi anlayamadıysan etrafına da bakma. mesela Arkas'da ki Burak'a sor, veya İsmail Cem Kurtar'a sor. Sana o formayı giydikten sonra başka forma giymek zorunda kalanlar anlatsın. İyi maç olur kötü maç olur. Düzeltmekle sorumlusun. Ama o formayı giydiğin müddetçe hocana saygı duymalısın. Sonra bir anda formanı Turgay'a kaptırıverirsin ama çok geç olur.

6.Serkan Kılıç....Mevkii Libero....26% mükemmel manşet oranı. Başkaca yoruma gerek yok.

Teknik kadroya övgülerimi tekrar tekrar yazmıyorum, böylesi bir kadroyu kontrol altında tutabilmek dahi Castellani ve ekibinin başarısıdır. Bugün 2.sette oynadığımız voleybolu oynayabildiğimiz müddetçe Türkiye ve Avrupa'da tüm başarıların favorisiyiz.

Tüm renkdaşlarımızı bu güzide takımımızı desteklemeye ve 26 Ekim günü saat 19:30da Burhan Felek'de oynanacak çok çok önemli Lube Macareta maçında salonda olmaya davet ediyorum,

7 yorum:

Güray Gürsoy dedi ki...

Okan'cım harika toparlamışsın emeklerine sağlık.
Ekleyecek fazla bir şeyim yok.
Vaktim sınırlı şu anda ,Akşama belki aklıma gelirse bir kaç not eklerim ben de :))

cem ağrak dedi ki...

ya GÜROL abi ne yalan söyleyim ben okurken ulan dedim gürol ABİ IVAN a bu kadar övgü ile bahsetmez ama var bir gariplik meğerse tanışmıyoruz ama OKAN arkadaşım yazmış eline sağlık güzel olmuş
ben maçtaydım BARIŞ , EREN , SENSİBLX VE ERDANAY İLE izledik çok güzeldi MARSHALL VE IVAN cidden büyük adamlar , ayrıca SENSİBLEX hoca ile konuştu 30 gün içerisinde bir yabancı takviyesi yapılabilir dedi.
italyan lar ile oynayacağımız maç

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

cem merhaba teşekkürler, arada şaşırtmak lazım :) şu an bacağı kırdım aslında maçlara geliyordum. inşallah ilk geldiğim maçta sizinle birlikte ben de izleme fırsatı yakalarım

Selamlar

sensiblex dedi ki...

@Okan

Geçmiş olsun. Geçen ki yazımdaki yorumunu geç gördüm, bir dahaki maça gelirsen tanışırız diyecektim ama talihsiz bir durum olmuş, iyileşince haberleşiriz.

Güray Gürsoy dedi ki...

Cem merak etme bu maç için yazacaktım İvan hakkında güzel şeyler :))

Maça gidiyorsunuz bir şey yazmıyorsunuz yahu :))

Okan'cım çok geçmiş olsun :((

Kerem'den güzel bir yazı bekliyorum :))

Maçla ilgili ;
Lube Banca maçı öncesi çok iyi bir galibiyet oldu.Hem ciddi bir test maçı oldu,hem kazandık,ayrıca geçen sezonun rövanşını aldık.

1.sette Arslan setin sonunda İvan'dan oynamak varken neden ısrarla Soner'den oynadı aklım almıyor.Tamam sürekli İvan ve Marshall'a yüklenmemek lazım ama setin sonunda da güvendiğin adamdan oynanır.Kesinlikle o setin kaybedilmesi Arslan'ın yanlış ısrarı,Soner'in verimsizliği ve rakibin özellikle Hidalgo ile çok etkili servis atmasıydı.Manşette dağıldık resmen.
Ama sürekli böyle atacak değillerdi ve öyle oldu.
gs dediğim gibi iyi takım kurmuş.
Henry Bell geldiğinde İ.Cem'in yerine oynar ve daha iyi olurlar ama Şampiyonluk,final olur mu ?
Çok çok zor.
Lube Banca maçında da manşetlere,rakibin servislerine çok dikkat etmeliyiz.Onlar da çok iyi servis atıyorlar.Marshall inşaallah bu maçtaki gibi manşet alır yoksa Cosko ve Serkan fazla güven vermiyor.
Kemal'in bel sakatlığı yüzünden oynamadığı ve durgun olduğunu da öğrenmiş olduk.O da yavaş yavaş eski formuna ulaşırsa daha iyi oluruz.

İleride 1 transfer yapma obsiyonu olmasına da çok sevindim.İnşaallah iyi devam ederiz CL'de de bunu kullanırız.

turkuaz0707 dedi ki...

Bu fenerbahçe neden her mükemmele yakın takımın bir dişislisini eksik bırakır. Yok muydu Türk pasaportlu biri Soner'in yerine alınacak.Adam FB smaçörü 1 sayısı var. Servis dersen felaket. attığı her lokum servisi kafamıza yedik. Şimdi bu adam reva mı bu takıma, İvan'a, Marshall'a, Aslan'a.
Mrsiç bir el at şu takıma.)) Gerekirse emreyi çek smaçöre. hakan idare eder ortayı... Takımı bozmam Avrupada orası Çoşko'nun yeri dersen de sen geç oyna..)) Sonerden daha verimli olursun kesin.

Güray Gürsoy dedi ki...

@turkuaz0707
Öncelikle yorumunuza teşekkürler.
Eksik dişli tespitiniz süper.
Anlaşılan tüm şubelerimizi yakından takip ediyorsunuz :))
Ne yazık ki hep böyle oluyor.
Soner geçen sezon içinde takıma katıldıktan sonra takımı ateşleme amiyane tabirle gaz verme ve sonradan girmelerinde manşete yardımcı oldu ama bu sezon ilk 6'da şans bulmaya başladıktan sonra gördük ki bu takımda ilk 6 oynayacak smaçör değil.Hücumda hiç yok,top öldüremiyor.Sürekli plase atmaya çalışıyor,onlarda da net plase yok ve sayıda yok tabii.
Manşette de sallanıyor.
Turgay transferi hiç yoktan bir alternatif oldu ama O da net ilk 6 oyuncusu değil.
Ülkede yerli 4 numara smaçörü konusunda sıkıntı var.O yüzden zaten Milli takım hocası Burutay ve Emre'yi orada oynatıyor.Ha hiç yokmuydu ? Vardı elbette.
Mesela Milli takım Kaptanı Sinan Cem Tanık ve Ender Kıdoğlu.Sinan burada takım bulamadı,Yunanistan'a İraklis'e gitti.O da çok mu iyi diyeceksin ama yok işte.
Ender'i Halkbank'tan koparabilirdik.Can Ayvazoğlu var eski oyuncumuz ama bizden ihtilaflı ayrıldı gs'ye gitti,olmaz.
Emre'yi çekebiliriz tabii ama Onunda manşeti yok,çok zorlanır böyle servis atılan bir ligte.Olur ama ileride.Burutay mesela alışıyor manşet alan smaçöre.Şu olur ,Emre'yi fazla sokmazsın,saklarsın manşette Serkan ve Marshall üstlenir manşeti,o zamanda Serkan tam güven vermiyor.
Espri için eyvallah :)) ama ben oynayamam vallahi.
İdare ederiz ligi ya esas Avrupa'yı önemsiyorum ben.
Hoca'ya da güveniyorum, çalıştırır,öğretir yapar bir şeyler.