24 Ekim 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Grundig - Galatasaray Yurtiçi Kargo 3x1 (Salondan İzlenimler)

İki ezeli rakibin deplasman taraftarı yasağı olan yavan bir ortamda ve Fenerbahçe futbol maçı ile çakışan saatlerde karşılaşması düşük tansiyonlu bir hava yarattı.

Gün içinde eksilerek kalanlar tarafından desteklenirken, kaybettiği ilk set ardından stada gitmek için ayrılanlar oldu. Ama kombinesi olduğu halde bu derbi maçının -iki yabancısı milli takım kampında olduğu için eksik kadrolu- rakibin mücadeleci oyunuyla ciddiyete binmesiyle salondan ayrılamayıp desteklemeye devam edenler de vardı.
Bench yanındaki köşeden takip ettiğimiz maçta buradan bizim oyunculara gaz vermek ve rakip oyuncuları bozmak için çabalarımız oldu.

Maçtan önce yapılan anonsla saygı duruşu daveti oldu, galatasaray oyuncuları sahaya bir pankartla çıkıverdi, Fenerbahçe oyuncuları siyah tshirtlerle ısınmaları yaptı. Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları duyuldu. Saygı duruşu nedense kadın maçları öncesinde yapılmadı.

Maçtan önce koç ile yeni sponsor yatırımı ardından takıma takviye düşünüyor musunuz diye konuştum. Ama henüz kafasında net bir fikir olmadığını belki bir ay içinde düşünebileceklerini, takımın oyuncuların Avrupa kupasında göstereceği performansa göre belki olabilir dedi. Şimdi oluşan kadro ve sistemi bozmaktan kaçınıyordu. Tercihi smaçör mü yoksa orta oyuncu mu olur diye sorguladıysam da bunu da bilmiyorum, bu birkaç maç içinde oyuncuların yaratacağı şartlara göre değişebilir dedi.
Salonda hazır bekleyen Universal sağlık ekibi, Fenerbahçe montlarıyla dikkat çekiyordu.
Bu maç ardından oynayacakları maçlarını bekleyen galatasaray kadın takımı oyuncuları da tribündeydi, Calderon gene sempatik tavırlar sergiliyordu.
Köşedeki oyuncuları yakından takip etme fırsatımız bol bol oldu. Soner kötü oynadığı vakit kenara geldiğinde bir süre ısınmalarını yapıp daha sonra çoğunlukla reklam panosuna dayanarak maçı takip ediverdi. Kenara alınmanın moralsizliğiyle pek öyle sahadaki arkadaşlarını ateşleyici bir role büründüğünü göremedim.

Futbol maçına gidilmeden önceki protokol kalabalığı

Futbol maçına gidenler ardından set arasında tribünden görünüm
Kamil hoca maçı sonuna kadar tam dikkat takip ederken, kimi oyuncular bir göründü bir kayboldu.
İkinci set ardından protokol tribünündeki Ali Koç ve Cihan Kamer dahi futbol maçı için stad yoluna düşünce, Hakan Dinçay tek kaldı.
İki takımda sponsorlu isimlere bürününce skorbordda böyle kayboluverdiler

Zorlu derbi galibiyetinin maç sonrası kutlamaları
Kalan az sayıda taraftar çabalarıyla takımı ittirmek için uğraş vermişti. Maçın bitiminde de oyuncular onlara alkışlarla selam verdiler.

Maç bitimi soğuma hareketleri için yayılan İvan Turgay ile maç içindeki bir pozisyonun kritiğini yapıyorlardı, tarzanca gibi hareketlerle anlaşmaları dikkat çekiciydi.
Maçı bitirdiği servis sırası ona geldiğinde herkesi ya maçı bitirir heyecanı ya da fileye falan takar endişesi kaplıyordu. Onun iyi servisleri ardından yaşanan coşku ise bambaşka oluyor.
İvan'ın yanında diz çöküp röportajını yapan burcu hakyemez'i görünce ona laf atmadan olmazdı. İşte Fenerbahçe sana böyle diz çöktürür, Fenerbahçe'nin önünde diz çökeceksin burcu diye sataşmalar adrese gitti.
Ayazağa'daki eczacı maçı sonrası görünce de geçmiş olsun burcu, çok üzüldün mü diye laflar atıyorduk.
Maçtan önce yanına gidip konuştuğumda sezona formda başladığını herhangi bir sakatlık veya ağrı problemi olmadığını söyleyince bu maçın önemini biliyorsundur, geçen sene iki defa kaybetmiştik dedim. O zaman gülüp ama adamım şampiyon biz olduk değil mi, bu uzun bir sezon, sonuçta şampiyon olmak için oynuyoruz, tamam sen merak etme bugün kazanacağız demişti. Koç diğer arkadaşları siyah taziye tshirtlerini giyip gelen arkadaşlarını gösterip ona da elindeki tshirtleri giyip hazırlanması için soyunma odasına gitmesini söyleyince daha fazla konuşamadık.

Neyse sonuçta geçen sezonun rövanşı olarak baktığımız maçı kazanıp sözlerini tuttular. Ancak galatasarayın eksik haliyle de olsa ne kadar ciddi bir kadro kurduğunu da görüverdik.








Hiç yorum yok: