7 Ekim 2011 Cuma

SÜPER KUPA ÖNCESİ GENEL DEĞERLENDİRME

Öncelikle GÜROL abim son derece detaylı ve kaliteli bir çalışma ile hem erkek voleybol hemde kadın voleybol takımlarımızın durumlarını izah etmiş , ona teşekkür edelim. Ben sadece genel bir durum değerlendirmesi yapacağım .

ERKEK VOLEYBOL TAKIMIMIZ :

Bu şubeye bir adet sporsor bulmak o kadar zor mu ?
Dünya nın en iyi voleybolcusu diyebileceğimiz IVAN MILJKOVİC ve yine voleybol camiasının çok önemli bir ismi MARSHALL ın oynadığı bir takımın sponsor olması bizim yöneticilerimizin beceriksizliği diye düşünüyorum. ERKEK voleybol takımımız her zaman bizim göğsümüzü kabartmıştır ama onları desteksiz bırakmayalım , AVRUPA da başarı uzak değil ama bütçe nin artması ve sponsor desteği lazım.

*sitemimizi yaptıktan sonra gelelim maça:
sağolsun ÜNAL amcam 2+1 kuralını getirdi , aslında ARKAS maçı için bize bu avantaj sağlayacak zor maçlarda bizim kadromuz belli yabancı olarak IVAN ve MARSHALL ı kullanacağız - yerli ve çok kaliteli bir pasörümüz var tartışmasız bu ligin favorisiyiz.
bence çok saçma bir karar 2+1 bunun birçok kez belirttim ama kadro yapımız itibari ile sanırım en çok bize ve HALKBANKASI na yarayacak bu iş.
yabanc PASÖR leri olanlar çok zorlanacaklar bu kuraldan dolayı.

*TOMİ yedek bekleyeceğine göre manşeti iyi olan SONER ile başlarız maça, geçen seneki FİNAL maçında bu kadro ile şampiyon olmuştuk , devamı gelir ve süper kupayı alırız umarım.

*IVAN zaten hem formda hem takıma alıştı hem ona takım alıştı , burada olması çok sevindirici ve gurur verici. Yine en büyük gücümüz o olacak. ARSLAN a tabi büyük yük düşüyor. IVAN geçen sene WORLD League den dolayı çok ama çok yorgun gelmişti , bu yaz dinlendi , sadece AVRUPA şampiyonasında oynadı ve MVP oldu. geçen sene ile kıyas bile kabul etmem ,
hem Ivan ın hemde takımın bir çok sıkıntısı vardı sezon başında ve bir türlü çözüm bulamadı
CASTELLANİ ile takımın kimlik değişimi arasındaki fark GECE ve GÜNDÜZ arasındaki fark gibi. sorunlar çözüldü ve IVAN da takımı ciddi şekilde sahiplendi. bu sene daha iyi oynayacağına eminim , PLAY OFF lardaki performansını sezon içinde de devam ettirirse çok güzel olacak eminim

*Marshall zaten geçen sezonu 3 tane ödül ile bitirdi ( MVP IVAN ın hakkıydı ama olsun) , geçen sezon başını sakatlıklar içinde geçirdiği için kendine gelmesi çok uzun süre aldı. Castellani ile beraber gerçekten müthiş bir performans koydu. Final serisinde hücum yüzdesi çok iyiydi , zaten manşet sorunu yok KÜbalı oyuncular manşet konusunda iyidirler. tabi en büyük ilerleme servis konusunda oldu. sezon başı çok kötü servis atıyordu ama Castellani sonrası servisleri de düzeldi.
Erkek voleybolu daha çok güç ve hıza dayalı olarak oynandığı için Servis ve Manşet çok ama çok önemli bir hale geldi.
Marshall da Ivan ile beraber en güvendiğim isimlerden.

*Hakan FERTELLİ geri geldi , 35 yaşında ama tecrübesi ve etkili servisleri ile katkı sağlayacaktır.
*Arslan her zamanki gibi bu ligin en iyi oyun kurucusu. onun tek sıkıntısı mental. oyundan kopmadığı zaman ve konsantre olduğu zaman takıma sınıf atlatıyor.
*Emre ve Kemal orta da etkili isimlerimiz zaten iyiler , bloklara biraz daha iyi konsantre olurlar ise AVrupa içinda şansımız artar.

*Açıkcası SÜPER KUPA maçını alırız diye düşünüyorum, maça durgun başlayıp sonra dan açılabilir.beklentim ilk seti onlar alır sonra biz 3 seti alırız ve 3-1 biter maç.
Ivan M.V.P olur.( olsun )

*Gelelim genel sezona.
Hazır takım oturmuşken bir orta takviyesi yapılabilseydi AVRUPA için çok daha umutlu olurdum. ama şartlar böyle gerekti yine canları sağolsun. halen ümidim var benim . takım olgumuz çok iyi , sakatlık ve bir sıkıntı olmaz ise bu gruptan MACERATA ile liderlik savaşı yaparız ve ilk 2 ye gireceğimizi düşünüyorum.
Castellani genç oyunculara önem veren bir hoca , alt yapıdan daha fazla oyuncu kesinlikle oyanayacaktır , daha fazla şans bulacaktır.
sonuç odaklı olmadan hoca ile daha uzun vadede çalışmamız lazım.

* sakatlık ve sıkıntı olmasın güzel bir sezon geçirelim
*biran önce sporsorluk sorunu çözülmeli , kadınlarımızda olduğu gibi ERKEK takımınında Sponsor bulmasını istiyorum , sonuna kadar bunu hak ediyorlar.

Herkese saygı ve sevgiler

Cem AĞRAK









Hiç yorum yok: