12 Ekim 2011 Çarşamba

AEVL 1.Hafta : Fenerbahçe - İBB Maç Öncesi !!!

FENERBAHÇE



TRANSFERLERİ
Hakan Fertelli (Orta - MEF Okulları),Turgay Doğan (Smaçör - MEF Okulları),Erden Çevikel (Pasör - Altyapı),Ali Berke Sağır (Pasör - Altyapı),Uğur Güneş (Orta - Altyapı),İzzet Ünver (Smaçör - Altyapı),Burak Hazırol (Libero - Altyapı)


2011-2012 KADROMUZ

1-Arslan Ekşi (Pasör - 1985-1.99)

2-İvan Miljkoviç (Pasör Çaprazı - 1979-2.06)



3-Leonel Marshall (Smaçör - 1979-1.96)


4-Tomislav Coskoviç (Smaçör - 1979-1.99)
5-Emre Batur (Universal - 1988-2.01)

6-Kemal Kayhan (Orta - 1983-2.00)

7-Soner Mezgitçi (Smaçör - 1981-1.97)
8-Serkan Kılıç (Libero - 1984-1.87)

9-Ersin Durgut (Universal - 1982-2.08)

10-Hakan Fertelli (Orta - 1975-1.99)

11-Turgay Doğan (Smaçör - 1984-1.90)
12-Erden Çevikel (Pasör - 1992-1.96)

13-Ali Berke Sağır (Pasör - 1993-1.99)
14-Uğur Güneş (Orta - 1993-2.04)

15-İzzet Ünver (Smaçör - 1992)

16-Burak Hazırol (Libero - 1991-1.8)

* NOT:Turgay Doğan henüz resmen açıklanmadı.Resmi sitede kadro da güncel değil.
Resmi açıklama yapılmadı ama oyuncu Süper Kupa maçında kadroda 1 numara ile yer aldı.

KADRO
Pasör
Arslan Ekşi,Erden Çevikel,Ali Berke Sağır
Smaçör
Leonel Marshall (Küba),Tomislav Coskoviç (Hırvatistan),Soner Mezgitçi,Turgay Doğan,

İzzet Ünver
P.Çaprazı
Ivan Miljkovic (SRB),Ersin Durgut
Orta
Kemal Kayhan,Emre Batur,Hakan Fertelli,Uğur Güneş

Libero
Serkan Kılıç,Burak Hazırol




İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR



TRANSFER RAPORU
Gelenler : Hüseyin Koç (Arkas),Brook Billings (Pasör Çaprazı -USA),Jeroen Paul Trommel (Smaçör - Hollanda - Vfl Friedrichshafen-Almanya),Sergei Antonovich (Beyaz  Rusya),İbrahim Başaran (Orta - Beşiktaş),İsmail Dericioğlu (Çankaya Belediyesi Anka)
Gidenler : Ulaş Kıyak (gs yk),Oli Kunnari,Mikko Oivanen,Todor Aleksei

Brooke Billings 


Sergey Antanovich Büyükşehir’de



Voleybol Erkekler 1. Ligi ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Belarus Milli takım smaçörü Sergey Antanovich’i renklerine bağladı.

2010-2011 sezonunda Polonya’nın Pamapol Wielton Wieluń takımında forma giyen Sergey Antanovich, 1986 doğumlu ve 1.96 boyunda.

Trommel yeniden Belediye’de
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iki sezon forma giydikten sonra geçen sezon Almanya’ya transfer olan Jeroen Trommel İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yeniden anlaştı. 
Geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Almanya’nın  VfB Friedrichshafen takımına transfer olan Jeroen Paul Trommel eski takımı ile prensipte anlaştı.

Friedrichshafen ile Almanya şampiyonu olan ve finallerde en iyi smaçör seçilen Trommel ile finalleri Almanya’da yerinden izleyen Nedim Özbey’in şampiyonluk maçı sonrası bir araya gelerek transfer görüşmesi yaptıkları öğrenildi. Bu görüşme sonrasında Jeroen Trommel’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yeniden anlaştığı öğrenildi.

1 Ağustos 1980 yılında doğan Trommel 1.94 boyunda. 2007-2008 sezonunda Fransa’nın Cannes takımında forma giyen Trommel 2008-2009 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesine transfer olmuş ve Belediye ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

**********


İSMAİL, İBRAHİM VE MUSTAFA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün Çankaya Belediyesi’nden İsmail Dericioğlu ile Beşiktaş’ın orta oyuncusu İbrahim Başaran’ı kadrosuna katmış, kendi oyuncusu Mustafa Kırıcı ile de yeniden anlaşmıştı.

HAZIRLIK MAÇLARI
Bulgaristan’da katıldığı turnuvada set averajı ile ikinci olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iki oyuncusu turnuvanın en iyi oyuncuları arasında kendine yer buldu.

Bulgaristan’daki Pirin Balkanstro​y Turnuvası’nda iki galibiyet bir de 3-2’lik mağlubiyet alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde turnuva sonunda Brook Billings MVP (En değerli oyuncu)seçilirken, Burak Mert de en iyi libero ödülüne layık görüldü.


Bu turnuvada Milli takım kaptanı Sinan Cem Tanık'ın da formasını giydiği Yunanistan'ın İraklis takımını 3-2 yendiler.
Ameliyat geçiren pasör  Hüseyin Koç'un katılamadığı turnuvaya 1. sete Murat Yenipazar (Pasör) / Billings (P.çaprazı) /Muhammet Ertuğrul (Orta)/ İbrahim Başaran (Orta)/Trommel (Köşe) Antanovich (Köşe) ve Burak (Libero) olarak başlayan İBB  ilk seti 25-21 kaybetti. 2. sete İbrahim'in yerine giren Fatih Cihan (orta) ile başlayan İBB  Pasör Murat'ın güzel pas organizasyonu ile seti 25-22 alarak setlerde eşitliği sağladı. (1-1)
3. seti 25-20 alarak seride öne geçen İBB, 4. sette rakibine 16-25 kaybedince uzatma setine geçildi.  Turuncu-lacivertli ekip  5. seti başarılı bir oyun ve açık farkla 15-8 maçı da 3-2 almasını bildi. 

İBB İran ikincisi Saipa takımı ile yaptığı ve çekişmeli geçen bir diğer maçı ise 3-2 kaybetti.

Halkbank Turnuvasında Halkbankası'na 3-1 yenildiler,Kazak Ecin'i 3-0 yendiler,final maçında Arkas'ı 25-17, 25-20, 19-25 ve 25-20 ile 3-1 yenmelerine rağmen set averajı ile 2.oldular.

KADRO

Antrenör
Nedim Özbey  - Hakan Özkan
Pasör
Hüseyin Koç - İza Kızılcık  - Murat Yenipazar
Smaçör
Sergei Antonovich (BLR) - Jeroen Paul Trommel (NED) - Mustafa Kırıcı  - İsmail Dericioğlu - Yankı Uslu
P.Çaprazı
Broke Billings (USA) - Çağlar Aksoylu
Orta
İbrahim Başaran - Muhammet Ertuğrul  - Fatih Cihan
Libero
Burak Mert - Barış Özdemir

***********************
* Süper Kupa da Arkas'tan sonra lige de bir başka Şampiyonluk adayı İBB maçı ile başlıyoruz.
* Süper Kupa maçında görüldüğü gibi form durumumuz gayet iyi.Moral,motivasyon yerinde,eksiğimiz yok.
* Takımımızla igili çok fazla bir şey yazmamıza gerek yok.Süper Kupa öncesi ve sonrası irdeledik zaten.Aynı kadro ile çıkacağız büyük ihtimalle.Normal kendi oyunumuzu oynadığımız takdirde galibiyet gelecektir.
* 2+1 kuralı İBB karşısında da bize yarıyor.
İBB 3 yeni yabancı aldı.2'si tanıdık.1'i Trommel zaten eski oyuncuları.Solak 4 numara smaçörü etkili servisi,iyi manşeti ve hücumu olan bir oyuncu.Nedim Özbey iyi iş yapmış geri almakla.
Ayağına kadar gitmiş zaten Almanya'ya son maçına.
Brook Billings eski oyuncumuz.Hepimiz tanıyoruz.Çok güçlü kolu olan sert bir pasör çaprazı.
Ancak zaman zaman oyundan düşmesi,aklını kullanmayıp gözü kapalı bloklara vurması dezavantajları.Beyaz Rus Antonovich'i tanımıyorum.
* Pasör Ulaş'ın G.Saray'a gitmesi ile doğan boşluğu Arkas'tan Hüseyin Koç ile doldurdular.
Hüseyin'i de iyi tanıyoruz.Ameliyat geçirmiş,Bulgaristan daki turnuvada oynamamış.Bu maçta yer alacak mı bilemiyorum.Oynamazsa tabii ki avantaj olabilir bizim için.Çünkü yerine genç pasör Murat Yenipazar oynuyor.Arkas'ta Ceyhun'un yaşadığı zorluğu gördük.
* Pasör Çaprazı Billings oynayacağına göre 2 yabancı smaçöründen biri yedek kalacaktır.
Bu da Sergei Antonovich olacaktır.Trommel'in yanında oynayacak Türk smaçör Mustafa Kırıcı veya düşük bir ihtimalle Fenerbahçe Universal'in şimşekleri üstüne çeken yeni pasörü Seda Uslu Eryüz'ün kardeşi Yankı Uslu olacaktır.
* Ortalarda,Erhan Dünge'yi G.Saray'a kaptırmaları büyük eksiklik.Geçen yıl zaman zaman oynayan Muhammed ve Beşiktaş'tan aldıkları İbrahim Başaran ile Fatih Cihan'dan 2'si oynayacaktır.
* Liberoda tecrübeli Barış Özdemir olmasına rağmen Burak Mert ile oynayacaklardır.
Muhtemel 6(7)'ları şöyle olacaktır ; 
Pasör : Hüseyin Koç (Murat Yenipazar)
Pasör Çaprazı : Brook Billings
Smaçörler : Trommel - Mustafa Kırıcı
Ortalar : Muhammed - İbrahim
Libero : Burak Mert
  Açıkcası şu kadro bizim kadromuzdan epey altta.Ama tabii iş sahada bitiyor.
Billings'e bloklarda iyi yerleşim ile önlem,Trommel,Billings ve oynarsa Hüseyin'in servislerinde manşete dikkat edersek ve de kendi oyunumuzu oynadığımız takdirde kazanırız.
Miljkoviç - Brook Billings düellosunu da çok merak ediyorum.Renkli geçecektir.
* Nedim Özbey de her zamanki gibi iddialı konuşmuş :))
Antrenör Nedim Özbey Fenerbahçe’nin çok iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, ‘’Fenerbahçe çok motive olmuş durumda. Geçen seneye göre çok iyi oynuyorlar. Süper Kupa’da özellikle Miljkovic çok iyi oynadı. Öyle ki en son Olimpiyatlarda bu kadar yüksek bir performans sergilemişti’’ dedi.

Yeni bir takım oluşturduklarını ifade eden Nedim Özbey Fenerbahçe’yi durduracaklarını kaydetti. Özbey, ‘’Yeni ve genç bir takımız. Fenerbahçe iyi oynuyor ama onları durduracağımızı düşünüyorum. Taktiğimiz de hazır. Önlemlerimizi aldık’’ diye konuştu.
Özbey, Belediye’nin havasının yerinde olduğunu da belirterek, ‘’Takım olarak havamız çok yerinde. Takımdan çok memnunum. İddialıyız. Bizim cephemizden baktığımızda her şey yolunda. Kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorum. Yenmek için oynayacağız’’ dedi.

FENERBAHÇE BENİM GÖZÜMÜ KORKUTMADIFenerbahçe’nin gözünü korkutmadığını kaydeden Özbey sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Fenerbahçe’nin formda olması benim gözümü korkutmadı. Biz onları tanıyoruz, onlar da bizi biliyor. Galibiyet için oynayacağız. Sadece galibiyeti düşünüyoruz.’’

* Başarılar takımımıza.

Hiç yorum yok: