26 Kasım 2010 Cuma

Fenerbahçe ''Tour'u Geçti'' 1-3 !!!


Tours VB : 1 - Fenerbahçe: 3 

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçında deplasmanda Fransız ekibi Tours VB ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

İlk seti 25-21 geride tamamlayan sarı-lacivertliler, ikinci seti 25-22, üçüncü seti 25-22, dördüncü seti 25-23 önde tamamlayarak,  CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi E grubundaki ilk galibiyetini aldı.

TOURS-FENERBAHÇE: 1-3

Salon: Salle Robert Grenon TOURS

Hakemler: DI GIACOMO Arturo - CINATL Rene

Tours: Olteanu, Tolar, Thiebaut, Ngapeth, Konecny, Konecny David, Gonzalez (L), D’ Almeida

Fenerbahçe: Arslan, Marshall, Geric, Miljkovic, Coskovic, Emre, Serkan (L) Cengizhan, Burak

Setler: 25-21, 22-25, 22-25, 23-25

Süre: 101 dakika (25-27-26-23)




 OHHHH BEEEEEEEE !!!!!!!!!!!
Evet Ohhh be nihayet yüzümüz güldü yahu.
Tebrikler Filenin Efendileri ve teknik ekip.
Kritik bir maçtı.Evimizde kaybetmemiz ve onlarında büyük sürpriz ile Rus takımını deplasmanda
yenmeleri kaybetmemiz halinde işimizi çok çok zorlaştıracaktı.Şükürler olsun ki aldık.Rus Belgorod'da Treviso'yu deplasmanda yenince grupta her şey yeniden dengeye geldi.
 İlk sette lanet olası ''kronik servis kaçırma hastalığımız'' yüzünden çok kötüydük ve seti hediye ettik.Tam 11 set kaçırır mı bir sette bir takım ? 11 bedava sayı aldı rakip.
Ayrıca manşet zaafımız ve top öldürememe gibi sorunlarımız gene ortadaydı.
2.setten itibaren servislerdeki hatayı azaltınca,oyun da kurmaya başladık.
2.sette sadece 3 servis kaçırmışız.Haliyle bedava sayı vermeyince artı top oyunda kalıp,rakibin hatalarına ve blok kovalamaya işi bırakınca fark ortaya çıktı.İlk setten sonraki 3 sette sürekli önde ve nispeten önceki maçlara göre daha az hata yapıp,daha iyi oynayınca çok önemli bir galibiyet çıkardık.
 Tours takımını pek iyi bulmadım aslında.Nasıl Rus takımını deplasmanda yenmiş bu takım dedirtti.
Ancak Brezilyalı pasörleri Rafael Redwitz'in oynamaması onları etkilemiş olabilir.2 kez ekrana getirdiler oyuncuyu Kıvanç tanımadığı için bir şey söylemedi tabii.Rafael yerine uzun saçlı Fransız pasörleri De Kergret oynadı.İlk set haricinde iyi değildi.Tabii bizi ilgilendirmiyor ve yenilgileri için mazaret değil Brezilyalı pasörlerinin olmaması.Bizim içinde çok iyi oldu tabii.Ayakta kalan oyuncuları antrenör Eric Ngapeth'in 2 oğlundan biri 4 numara smaçör 19 yaşındaki Earvin Ngapeth ve Çek pasör çaprazı ve 2 kardeşin küçüğü David Konecny oldu.Ngapeth 20,Konecny 19 sayıyla oynadı.Ortadan etkili olamadılar.Sadece ağabey Petr Konecny 6 sayı ile oynadı.Rumen 4 numara smaçör Olteanu çok kötüydü,yerine giren Fransız oyuncu Guittet galiba da iyi değildi.
Earvin Ngapeth çok iyi oyuncu olacak.19 yaşında diyorlar ama 4 sene nüfus cüzdanını geç çıkarmışlar galiba :))
 Bize gelince ;
Arslan önceki maçlarına göre çok daha iyi oynadı ve oynattı.
İvan Miljkoviç 24 sayı ile en etkili oyuncumuzdu.% 50 ile hücum etti.İlginç bir şekilde 4 hücum hatası,3 blokta kalması,4 servis hatası,3 servis sayısı var.1 kez de blok yapmış.
 Ne yazık ki Marshall hala iyi değil.
16 sayısı var yüksek bir rakam aslında.% 41 ile hücum etmiş.Yüzdesi çok iyi değil.
Manşet yüzdesi ise gene kötü.% 78 genel manşeti ama iyi manşeti % 37.
2 manşet,5 servis hatası var.4 tane de blok yapmış.Bloklardan biraz kurtarıyor durumu.
Ümit edelim daha iyiye gitsin.
Coskoviç'i de akşam beğenmedim ama ilginç bir şekilde rakamları iyi % 65 ile hücum etmiş,11 sayısı var.Manşeti de (3 hatası var) % 85(63).Kötüydü manşette ama nasıl bu rakamlar çıktı anlamadım.Çünkü Demeter bile ilk kez iş işten geçmeden Cengizhan ile değiştirdi.Coskoviç kaçırdığı 5 servisle de dikkat çekti.Marshall ile ikisi 17'şer servis atmışlar,5 hataları var.
 Emre ile Arslan istatistiklerde çıkmamış.Emre de kronik servis kaçırmalarını yaptı hatta son sayıda Burak ile değiştirdi serviste Demeter Onu ama hücumda etkiliydi.
 Ve Geriç.Nihayet O da biraz kendine geldi.Bir ara öyle bir duvar ördü ki file üstünde üst üste 3 kez blok yaptı.10 sayısının 4'ü bloktan.11/6.% 55 ile hücum etmiş.Beğendim Geriç'i bu maçta.
Tecrübesini konuşturmalı zaten artık.
 Takım olarak hücum yüzdemiz % 51.Manşetimiz biraz daha iyi.80/6.hata.% 81(58)
Servisimiz 60/17 hata.Bunun 11'i ilk setten.Sadece 3 ace'imiz var.
Manşet ve servis çalışmalıyız.Zaman geçip,daha çok maç oynayınca birbirlerine alışacaklar - mesela bir serviste Serkan ve Marshall birbirlerine bıraktılar ve sayı oldu - manşet daha iyi olur ama servis olayını çözmek lazım.Hücumda da İvan yorgun olduğu için fazla yüklenmiyor Arslan Ona,ileride yorgunluğu atınca - nasıl atar o da ayrı tabii - ''At İvan'a keyfine bak'' durumu olabilir.
Orta oyuncularımızda da belirsizlik var yabancı kontenjanı olayı yüzünden.
Şu ana kadar Emre,Geriç,Kemal,Ersin hepsi oynadı orada.Halbuki oturmuş ( geçen yılki Emre-Özkan gibi ) bir ikili olmalıydı.Avrupada Emre-Geriç artık giderek oturur.
Demeter ilk kez maçta etkili oldu.Mola almakta gecikmedi.Oyuncu değişikliklerini zamanında yaptı.Şu servis kaçırma konusunda da keşke biraz uyarsaydı.
15 gün önce Rusya deplasmanına gidiyoruz.Zor olacak.Belgorod'da ilk maçta oynamayan pasör çaprazları Stanislav Dineykin İtalya'da Sisley maçında oynamış (15 sayı.2 blok.13/10.% 77)
 İşimiz zor ama en azından 1 puanla dönmekte iyi olacaktır.
Maçı yayınlayan FB TV'ye teşekkürler.
Yayınlamayan ve her zamanki gibi Meclis TV yayınına p.ç eden TRT'ye de en derin (!) sevgilerimi yolluyorum.1 kuruş hakkımı helal etmiyorum.2 günde Kürtçe,Arapça ,ıvır zıvır kanallar açan ama aylardır TRT SPOR'u açamayan yönetimlerini de Allaha havale ediyorum.
YAZIKLAR OLSUN TRT !!!!!!!!!!!!!

1 yorum:

msdemir dedi ki...

dostum trt konusundaki yorumuna katılıyorum fakat trt türk verdi maçı ama gereksiz kanallar içinde ve bilgilendirme eksikliği de eklenince maçı trt de görmediniz sanırım FBTV den aylin hanımsız yayında izlemek te güzeldi:)