31 Mart 2011 Perşembe

Trentino BetClic Yine Avrupa Şampiyonu !!!!


İtalya'nın Bolzano kentinde düzenlenen, 2010-2011 Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi 4'lü finallerinde, Rus Şampiyonu Zenit Kazan'ı 3-1 yenen ev sahibi Trentino BetClic, üst üste 3. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu...




Final karşılaşmasının ilk setini 25-17 kazanan Trentino BetClic 1-0 öne geçti. İkinci sette ise 25-20 ile Dinamo Moskova'nın üstünlüğü vardı ve Rus temsilcisi durumu 1-1 yaptı. Maçın 3. ve 4. setlerinde seyircisinin de desteğini arkasına alan ev sahibi Trentino BetClic, setleri 25-23 ve 25-20 kazanarak 108 dakika süren maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla Trentino BetClic üst üste 3. kez Avrupa'nın en büyüğü olmuş oldu. Şampiyon olan Trentino BetClic kupasını CEV başkanı Andre Meyer'den alırken, ikinci olan Zenit Kazan madalyalarını CEV As başkanı Banu Can'ın elinden aldı.
Ayrıca 4'lü finallerde oynanan 3.lük maçında Polonya temsilcisi Jastrzebski Wiegel'i 3-1 yenen Dinamo Moskova 2010-2011 Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi'ni  3. sırada tamamladı.



Finallerin En Değerli Oyuncuları



MVP: Osmany Juantorena Portuondo (CUB/TRENTINO BetClic) 


En iyi Blokör: Alexander Abrosimov (RUS/Zenit KAZAN)
En iyi Libero: Andrea Bari (ITA/TRENTINO BetClic)
En iyi Manşet: Peter Veres (HUN/Dinamo MOSCOW)
En Skorer: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit KAZAN)
En İyi Servis: Sergey Tetyukhin (RUS/Zenit KAZAN)
En İyi Pasör: Lloy Ball (USA/Zenit KAZAN)
En İyi Smaçör: Matey Kaziyski (BUL/TRENTINO BetClic)



* Trentino ''Üçleme'' yaparak Erkek Voleybolunda ''Avrupa'nın En İyisi '' olduğunu bir kere daha kanıtladı.Favori oldukları F4'te ev sahibi avantajı ile bir kez daha Şampiyon oldular.
2008/09 Trentino Volley

2009/10 Trentino BetClic

2010/11 Trentino BetClic
 Bu sezon aynı zamanda ''Dünya Kulüpler Şampiyonu'' da oldular.
* Maçı TRT'nin bitmek,tükenmek bilmeyen artık nefret ettiğim aymazlıklarından biri yüzünden 2.setin son sayılarından itibaren izleyebildim.Cumartesi günkü Yarı Finalleri vermediler.Final maçını verecekleri konusunda da hiç bir tanıtım ,bilgi yoktu.O yüzden vereceklerini bilmediğimden kaçırdım.Gün içinde Laola TV'yi açtığımda daha başlamamıştı ve başlama saati olarak yerel saat yazıyordu epey bir süre önce.
 Neyse bir kere daha benim vergilerimle çiftlik ve yandaş bir devlet kanalı olarak rezil yapan TRT'yi kınıyorum.
Adam gibi yayın yapmayacaksanız almayın yayın haklarını kardeşim.Güzelim maçları .iç ediyorsunuz.
* 2.setin son sayıları ve 3.4.setleri seyrettim.Trentino zaten favoriydi.Ağır bastı.Özellikle Brezilyalı pasör Rafhael smaçörleri Juantorena ve Kaziyski'yi çok iyi oynattı.Aynı şekilde takımdan ayrılan Brezilyalı pasör çaprazı Leandro Vissotto Neves'in yerine Perugia Volley'den yeni transfer edilen Çek pasör çaprazı Jan Stokr'u da çok iyi oynattı.Kaziyski 19,Juantorena ve Stokr 15'şer sayı ile oynadılar.
* Trentino şu 6(7) ile oynadı.
Pasör : Raphael Vieira (Brezilya)
Pasör çaprazı : Jan Stokr (Çek) -  (Tsvetan Sokolov - Bulgar)
4 numara smaçörler : Osmany Juantorena (Küba) ve Matey Kaziyski (Kaptan-Bulgar) -(Della Lunga)
Ortalar : Birarelli ve Riad Garcia (Brezilya) -  (Sala)
Libero : Andrea Bari
* Bulgar Antrenör Radostin  Stoychev'de çok başarılıydı.Kenarda maçı yaşaması da ayrı artısıydı.
* Aslında manşeti zayıf bir takım Trentino ancak hücumdaki büyük etkinlikleri ile bu zaafı kapatıyorlar.
Kaziyski ve Juantorena müthiş bitiriciler hücumda ama manşetleri zayıf.Kaziyski % 61 ile hücum edip 19 sayı ile oynarken,manşette 23/4.% 43(35) 'te kaldı.Juantorena % 67 ile hücum edip 15 sayı yaparken,manşette 25/2.% 44(32) de kaldı.En iyi libero seçilen Bari ise 18/-.% 50 (22) ile oynadı.Takım manşetleri 71/6.% 45(31).Bloklarda 5-11 Zenit üstün.Manşeti de Trentino'dan daha iyi Zenit'in.71/3.% 46(34).Artı serviste de Zenit üstün.Sadece 15 servis kaçırıp 7 ace yaptılar,Trentino ise 22 servis kaçırıp,sadece 3 ace.
* Manşet,servis  ve bloklarda zayıf kalan bir takım fazla zorlanmadan Şampiyon oluyorsa bu pasörlerinin ve smaçörlerinin hücumdaki iyi performansı iledir.
* Kaziyski ve Juantorena hücumda müthiştiler.Böyle  bir bitiricilik az bulunur.
* Zenit pasör çaprazları Maxim Mikhailov'un % 37 ile 17 sayılık ve orta oyuncuları Abrosimov'un 8 blokluk müthiş performansına rağmen yetersiz kaldı.Amerika Milli takım pasörü L.Ball en iyi pasör seçildi ama vasattı.William  Priddy'de % 41 ile 10 sayıda kaldı.O da vasattı.
* Sonuçta ''öldüremezsen öldürürler '' kuralı işledi ve Kaziyski,Juantorena,Stokr gibi öldürücüleri olan Trentino en iyi takım olduğunu bir kere daha ispatladı.Tebrik etmek lazım.
* Takımını Final Four'a sokan (Jastrebzki Weigel - Polonya) bizim Lukas Divis yarı finalde 3-0 kaybettikleri Trentino maçında % 45 ile 11 sayı yaparak takımının en skorer ismi olurken,3.cülük-4.cülük  maçında 3-1 kaybettikleri Dinamo Moskova maçında da % 50 ile 12 sayı yaptı.
Genel olarak başarılı bir sezon geçirdi Divis.Bizim Cosko ve Marshall'dan çok daha iyi performansı.

Hiç yorum yok: