20 Mart 2011 Pazar

Hayal Tacirleri !!!!!!!!!!

    Olacağı buydu.Lanet Olsun ki haklı çıktık.Keşke biz kapağı yeseydik,takım kazansaydı.
Sezon başından beri sürekli yazdık bu takım iyi voleybol oynamıyor,takımda iyi gitmeyen bir şeyler var,geçen sezondan çok farklıyız diye diye klavyemiz eskidi.Biz bunları yazarken,takım kötü voleybol oynayıp,kupadan elenip,ezdiğimiz müesseselere maç kaybederken bu takım Dünya Şampiyonu oldu kardeşim siz neden bahsediyorsunuz,yorgunlar,yükleme yapılıyor,ıvır zıvır ,canları sağolsun dediler.Dün akşam göz göre göre hedef maçı kaybetttik nefret ettiğim bu şakşakçı tayfa gene ortaya çıkmış canları sağolsun masalları okuyor.
  Ze Roberto'yu Dünyanın en iyisini getirdik diye Jan de Brandt'ı aşağılayarak götürdüler.Sezon başından beri hiç bir nanesini görmedik.Taaa ilk Süper kupa maçına gelmediğinde negatif algı oluşmuştu bende,yazmıştım zaten.Alman Milli takımını çalıştıran Guidetti de Dünya Şampiyonasındaydı ve ülkesine gitmişti ama adam İtalya'dan  arabasıyla kalkıp geldi takımının başında sahaya çıktı.Biz dev (!) antrenörümüz lütfetmedi bile.
 O zaman Guidetti o kupayı kaybetmişti belki ama  çok şey kazanmıştı şimdi görüldüğü gibi.
  Sezon içerisinde Ze Roberto'dan hiç bir şey göremedik.Sadece as oyuncuları takan ve diğerlerine güvenmeyen bir hoca.Asların sayesinde başarı kazanmış,kariyer yapmış bir hoca profili olduğunu anlamış ve yazmıştım.Gördük işte.Sezon başından beri kepaze oynayan ama yorgun diye geçiştirdiğimiz Şaşkova gibi bir şaşkın - daha ağırını yazmayayım - voleybolcuyu dandik maçlarda bile kesmeyen,dün ise takımı resmen yaktığı görüldüğü halde Seda veya Yağmur'u almayı hiç düşünmeyen bir hoca.Sonucuna da katlandı.
   Jan de Brandt uçurmuyor diyenlere selam olsun.Dünyanın en iyisi yere çaktı.
Bir de hala Jan'ı itibarsızlaştırmaya çalışanlara da diyecek bir şey bulamıyorum.Kerameti kendinden menkul her boku bilen birinin uçurduğu ''Jan para sebebiyle gitmedi'' yalanını ikide bir öne sürenleri de kınıyorum.
Bizde konuştuk Jan ile.M.Ali Aydınlar hep dediği gibi yetersiz görüp,dünyanın en iyisini getiriyoruz olayıdır.
 Ze Roberto'dan sonra hayallerimize kan doğrayan 2.isim Şaşkova denen Şaşkın hatundu.Zaten son yıllarda düşüşteydi.Geçen sezon Jesi gibi sıradan bir takımdaydı.Bize bitik gelmişti.Son barutunu da Dünya Şampiyonasında Rus Milli takımında harcadı ve dönüşte bize iyice posası çıkmış geldi.Yorgun dedik durduk ama hiç dinlendirilmedi de.1 gece önce röportajında % 85 hazırım,yarın % 100 olur demişti.Oldu gördük.
 O kadar kötüydü ki deli etti beni.Kepazeydi hafif kalır.Bankadan açık çek almış olsa bu kadar oynardı.
  Baktım istatistiklere gene 14 sayı her zamanki gibi kötülüğünü örten bir sayı ama gel gör ki neler yaptı neler ? İstatistiklere yansıyan yansımayan yaktıkları.5 setlik bir oyunda % 28 ile hücum etmiş.43/12.6 hücum hatası,4 blokta kalması var.14 sayı almış,10'unu hediye etmiş zaten.1 tane bloğu yok yahu.
 Millet Kasia'ya sallamış blokta kaldı çok kötüydü falan diye de,maça kötü başladı ama sonra toparlandı. Tamam 8 kez blokta kaldı (Glinka'da 9 kez blokta kalmış,18 sayı) ama 27 sayı yapmış kardeşi daha ne
yapsın ? Ki Fofao'da çok kötüydü.Aylardır oynamayan bir pasörün yapacağı bu.Onun için dedik ligte bazı maçlarda oynatın diye.Ama genç pasörü yetiştireceğiz ya canım ne önemi var.Şimdi millet Fofao kötü,Naz niye oynamadı diyor.Oynasa ne değişecekti ? Kupadan elendiğimiz maçta oynamadı mı ?
 Kasia'ya dönersek,% 44 ile oynamış daha ne olsun ? Ayakta kalan tek isimdi.
  Hadi Şaşkova tamam da en güvendiğimiz Nati nasıl böyle oynar ? % 30 ile 47/14.3 aut,5 blokta kalma 14 sayı.En tecrübeli en güvendiğin smaçörlerin böyle oynarsa nasıl kazanacaksın ?
  Fazla bir şey yazmayacaktım aslında ama yazdıkça rakamlara bile girdik.Uzatmayalım hiç.Kandırıldık.
   1,5 Aydır çok iyi hazırlandık,yükleme yaptık,lig maçlarını hiç önemsemedik,her bakımdan hazırız  laflarına aldanarak ,ne kadar Vgstt'nin iyi bir takım olduğunu Analizlerimizde yazsakta 3-0 alırız dedik.Güvendik bizim matmazellere ve 25-20,25-21,25-22 gibi setlerle biter diye düşündük ama nereden bilecektik ki bu kadar ruhsuz olacaklarını ?
  Vgstt ne yazdıysak aynısını oynadı,hiç bir eksiklik yok.Hiç kopmadılar,bırakmadılar oyunu,çok iyi savunma yaptılar,hocaları oyuna her an müdahale etti,rotasyonu kullandı ve sonuç aldı gene.Gene diyorum çünkü Türkiye Kupasında da 2-0'dan gelip 5.seti de 8-3 geriden almışlardı.Burada 2-1 geriden gelip 5.sette 7-2 geriden gelip aldılar.E be birader hiç ders almazsan,dersine iyi çalışmazsan ağustos böceği gibi olursun.Mağrur olursan,kibirli olursan ve de hak yersen ,ah alırsan (Jan için) olacağı bu.
  Vgstt de bana göre en iyi isim 2.pasör Nilay'dı.Ne zaman girse setin kaderini değiştirdi.Bana göre şu anda Türkiye'nin en iyi pasörü.Resmen kader adamı oldu.Hak ettiler,tebrik etmeyi de isterdik ama şu ezikliklerini gene kusmasalar.Zavallı ikizler gene hasbelkader voleybolcu olduklarını ama sportmen olamadıklarını bir kez daha göstermişler.2 Türk takımı F4'e kaldı diye sevinen objektif Fenerliler artık 2.takımlarını desteklesinler.
 Rabıta Bakü'ye başarılar.Dün çok iyi buldum her ne kadar Pesaro çok zayıf kalsa da.Biz finale çıksaydık bile Rabıta karşısında işimiz kolay değildi.O yüzden final için Rabıta hem gönül hem mantık favorim.

 Son olarak , organizasyon olarak kötü bulduğumu baştan söylemiştim.Dün maraton alttakileri görünce hiç şaşırmadım.Çoğu sponsor biletleri ile gelen kaymak tabaka.50 tl.bilet almış olsalar bile hani şu hafta sonu vizyonda şu film var,şu tiyatro,şu opera var gidelim eğlenelim diyen,final four'a gittik,biz de oradaydık diyebilmek  için giden,hafta sonu eğlencesi gibi ailecek gelen bir grup.Aziz Yıldırım'ın istediği zengin seyirci profili işte.Bir ıslık,bir alkış yapamayan bir sürü.Basketbol da da var bu profilden.O yüzden baştan yazmıştım,gruplara bilet verilmeli,destek organize olmalı diye ama biletleri bu kaymak tabakaya vermişler.
 Edit : Şu profil dün maçtan sonra Vgstt'yi ayakta alkışlamış.Şimdi maça baktım bir an,Vgstt sayı aldıkça gene alkışlıyorlar.Allah sizi bildiği gibi yapsın .............................. insanlar.
 Organizasyon kötü,hoca kötü,takım  kötü.O halde sonuçta kötü.

   Bir de dilimizde tüy bitti şu lanet olası ''Fenerbahçe'nin final sendromu''.Bu kaçıncı ? Ama hiç bir ders alınmıyor ?  Yazık .
 Bir Avrupa Şampiyonluğu göremeden gözümüz açık gidecek.Her zaman söylediğim ''FB Avrupa Şampiyonu olacaksa bu futboldan önce amatör branşlarda olacaktır'' sözü de yalan oluyor.Hiç bir ümidim kalmadı bu zihniyetle.O yüzden zaten sezon sonunda kapatacaktım blogları.Bayan Voleybol burada bitmiştir benim için.
Bu saatten sonra ligte zaten çok zor ,şampiyon olsalar da bir anlamı yok benim için.O yüzden bayan voleybolla ilgili hiç bir şey yazmayacağım sezon sonuna kadar.Erkek voleybol da sezon sonuna kadar.
 Yazık senelerce verdiğim emeklere.1 tane aptal Rus ve burnu havalarda bir Brezilyalı beyzade çıkıyor hayallerimizi bitiriyor.
 M.Ali Bey içinde bir şey,bence bıraksın boş yere para harcamayı.Beşiktaş futbol takımına döndük.
Para ile her şeyi alabilirsiniz ama ruhu asla...........
Seneye de boşuna para harcamayın boşverin.
Erol Ünal'da kına yakabilir artık.3 yabancı kuralı ile bitirdi bizi.
 Aziz Bey de ''Kupa Türkiye de kalmalı. Türk Sporu önemli''  diye yumurtlamış gene.
Bir de Fenerbahçe daha önce ve önemli diye gönülden diyebilse ..........

Hiç yorum yok: