3 Nisan 2011 Pazar

AEVL Play Off 1.Maç : Fenerbahçe - İBB :3-0 !!!



Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 yenerek, seride 1-0 öne geçti..

FENERBAHÇE: 3 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 0
SALON:
Burhan Felek Voleybol Salonu
HAKEMLER:
İlhami Şenyurt- Temel Öneri
FENERBAHÇE:
Marshall *** 16, Kemal ** 5, Miljkovic *** 18, Coscovic ** 7, Emre ***9, Arslan ***3, Serkan (L)***, Burak **, Ersin**
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:
Erhan ***9, Ulaş**, Olli**9, Hakan Fertelli**3, Mikko*1, Todor**7, Barış (L)**, Mustafa*, Muhammet*1, Murat*, Hakan Akışık**3, Yankı*1,
SETLER:
25- 21, 25- 15, 25- 22 (75- 58)
SÜRE:
75 DK. ( 27- 23- 25)
 
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi Play-Off karşılaşması’nın ilk maçında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 3- 0 yendi. Maçın rövanşı 6 Nisan Çarşamba günü saat 20: 00’de Haldun Alagaş Salonu’nda oynanacak. İki maçı kazanan takım yarı finale yükselecek.

Ligde birer kez 3- 1’lik skorlarla galip gelen Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan Play-Off karşılaşmasına iyi başlayan konuk takım İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. İlk teknik molayı da 8- 5 önde geçti. Ama sonunu getiremedi. İkinci teknik molayı 16- 13 önde bitiren Fenerbahçe seti de 25- 21 aldı.


İlk seti almanın avantajı ile sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler. Harika bir oyun ortaya koydu. Libero Serkan, pasör Arslan, orta oyuncuları Emre ve Kemal, yabancı oyuncularından Coscovic, Marshall ve Miljkovic olmak üzere takım halinde üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Smaç servislerle rakiplerinin manşetlerini bozdular, Bloklarıyla hücumlarını kestiler. Smaçlarla da sayıları bulup seti 25- 15 gibi farklı skorla alıp 2- 0 öne geçtiler.


Maçın üçüncü seti ise büyük çekişmeye neden oldu. Karşılıklı alınan sayılarla geçen sette, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe’ye zor anlar yaşattı. Yine de Fenerbahçe’nin üstünlüğü vardı. Teknik molalara 8- 5 ve 16- 15 önde giren Fenerbahçe seti 25- 22 maçı da 3- 0 kazandı. Rövanş için de büyük avantaj sağladı.
 
Tayyar Sümen - ajansspor.com
 
 
 
 * Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Bedavaya kaybettiğimiz Türkiye kupası dahil son haftalarda takımda belirli bir form yükselişi vardı.Castellani'nin elinin değdiği belli oluyordu.Bugün ise bunu çok net gördük.
* Takım iyi voleybol oynayarak,hakederek kazandı.
* İBB ligin ikinci devresinden beri bir düşüş içerisinde olsa bugün kazanmamızda bizim etkimiz daha fazlaydı.Bir kere etkili servis attık öncelikle.Bu bir numaralı etkendi kazanmamızda.
Gene 12 servis kaçırdık ama tam 6 ace yaptık ve etkili servislerle Belediye'nin oyun kurmasını engelleyerek oyundan düşürdük onları.Özellikle İvan,Marshall,Kemal ve Cosko etkili servis attılar.
İBB ise 9 servis kaçırıp,hiç servis sayısı alamadı.
* İkinci etken ;bloklarımızdı.Emre 4,Arslan 3,Kemal 2 başta olmak üzere 11 blok yaptık.
İBB 7 blok.
* Üçüncü olarakta manşetimizin nispeten iyi olmasıydı.Mükemmel manşetimiz % 36 gibi düşük olsa da % 62 ile manşet aldık.Hiç  manşet hatamız yok.Marshall gibi manşette aksayan oyuncumuzun 19/-.% 79(53) ile manşet alması önemliydi.
* Dördüncü olarak ,savunmada da iyiydik.
* Hücumda Arslan iyi günlerinde olan İvan,Marshall ve Cosko'dan yani köşeler ağırlıklı oynattı.
Ortadan daha az oynattı.Emre 5 kez top alıp ,hepsini öldürerek % 100,Kemal ise 3/2.% 67 ile oynadı.8 kez top alabilmiş ortalarımız.Ki manşetimiz nispeten daha iyiyken.Sonraki maçlarda ortaları da kullanabilmeli.Öyle diyorum ama smaçörler gayet iyiydi.Marshall mesela sadece köşelerden değil 6 numara (arka ortadan) dan da iyi hücum etti.
* Arslan iyi oynadı ve oynattı.İvan ile uyumu nihayet artıyor.
* Marshall günün yıldızıydı.İyi manşetinin yanısıra hücumda 22/13.% 59 ile oynadı.16 sayı.
Sadece 5 servis kaçırması tek eksisiydi.Neyseki 2 ace'i var.
* % 55 hücum yüzdemiz.İBB gibi bir takıma karşı iyi bir yüzde.
* İBB'ye genelde şansımız tutuyor.Arslan'ın sakatlığı nedeniyle final kaybettik sadece.Onun dışında İBB maçlarında iyi voleybol oynuyoruz.1-0 öne geçtik ama herşey bitmedi henüz.
Bir takım sorunları var İBB'nin ama kaliteli oyuncuları var ve kolay kolay bırakmayacaklardır.
Bugün çok kötüydüler.Pasör çaprazları Mikko Oivanen 2 set oynadı 1 sayı.Todor % 29 ile 7 sayı.
Çift haneye ulaşan oyuncuları yok.Erhan ve Oli 9'ar sayı.
Etkili servislerimiz manşetlerini bozdu.6 direk hataları var.Hiç servis sayıları yok.
* Bu sezon Şampiyon olursak çok zorlu yollardan geçerek ve çok anlamlı bir şampiyonluk olacak.
Önce İBB,sonra Ziraatbankası gelecek ve finalde Arkas'ı bekliyorum.(Halkbank'ı elerler).
3 Büyük takımı elemek çok zor ve büyük iş.Ama bizde büyük takımız zaten.
Umarım tek tek hesapları kapatır ve ünvanımızı koruruz.

Hiç yorum yok: