20 Şubat 2010 Cumartesi

Fenerbahçe Acıbadem - Ankaragücü 3-0 (Nazar değmesin) !!!


Fenerbahçe tutulmuyor..

Tebrikler Sarı Melekler.
3-0 Otomatiği güzel.
Maç kritiği yapacak fazla bir şey yok.
Servislerimizle yıktık geçtik.Zaman zaman onların servis serilerinde manşette zorlandık.
- İstatistikler öyle söylemiyor gerçi :)) -
Gamova günündeydi.5 servis ace'i muhteşem.
Hoca bu maçta Naz'ı baştan oynatmalıydı.Tamam 1.pasörün Frauke evallahta abi bu maçta
bile mi yani ? Umarım Naz'ı kaybetmeyiz.
Benim de tercihimin Frauke  olduğunu yineleyerek yazıyorum bunu.
Oynat Naz'ı bu  maçlarda ki F4'te ihtiyaç duyduğunda hazır  durumda olsun.
Bir de Seda hücumda etkisiz kalıyor.Az top alıyor diyeceğim ama 15 top almış.
15/5.%33 hücum yüzdesi.Seda üzerinde durulmalı.
Nati'nin mükemmel manşetinin % 10 olması çok garip.
Fazla uzatayacağım ,son olarak Aylin Hanım gene aynıydı.
Pelin'e bile karışmaya devam etti yahu.:))
Kendisine tavsiyem  çağırsın Frauke'yi programına ve neden böyle pas attığını sorsun ve
hepimiz kurtulalım artık.

2 yorum:

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Sevgili Gürol,
Bilirsin sıkı bir Naz hayranıyım ama Naz'ın bugün oynadığı oyunu görünce hoca oynatmamakta haklı dedim.
Naz oynamadığı için mi bu kadar form düşüklüğü yaşıyor yoksa bu kadar form düşüklüğü olduğu için mi oynamıyor?
Naz oynamadıkça kendine güvenini kaybediyor galiba. Bu maçta oynadığı son setin sonlarına doğru ısrarla aynı hataları yapmaya devam etti. Rakipten gelen topları ilk olarak pasör karşılamaz, karşılamak için topa atlamaz. Ama Naz hep ilk toplara atladı. Ve pasörlüğü Eda veya Nati yaptı.
Naz'ın kafası karışıyor galiba... Dörtlü finale giderken bu hiçde iyi değil. Naz'ı bu yaşta kendine olan güveni nedeni ile çok tutan birisi olarak onun özgüvenini kaybeder noktasına gelmiş biri olarak görmek istemem.
Naz ben "esas" pasörüm vazgeçilmezim, ben oynamalıyım düşüncesi ile oynatılmadığı için farklı bir psikoloji içinde olabilir. Naz hata yapmaktan korkar duruma gelir bu gidişle.

box dedi ki...

Sevgili Murat
Herhalde çok çok farklı gözle izliyoruz maçları. Metal Galati maçında Naz'ın performansı konusunda -sebeplerinin ne olacağı konusunda ayrılsak da- sanırım hepimiz aşağı yukarı hemfikiriz. Ancak Cumartesi günkü maç için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Naz tek set oynadığı bu maçta bir kaç yerde pas kalitesinde sorun yaşamış olmakla birlikte iyi bir oyun oynattı diye düşünüyorum. Hatalardan kastınız tercihler ise; ben orada bir sorun görmedim. (Pasörün görevi smaçöre avantajlı bir hücum yaratmak. Sonrası smaçörün işi. Smaçör tekli blokta düzgün pası sayıya çeviremiyorsa bu smaçörün sorunu, pasörün değil. Bilmem dikkat ettiniz mi FIVB turnuvalarında pasör istatistiği de bunu baz alarak tutuluyor.) Zaman zaman takımın pasörle oynamaya alışık olmamasının sıkıntılarını yaşadılar. İki kez Nati, bir kez Çiğdem top beklemedi. Nati'nin hücum etmeyi düşünmek yerine direk dublaja giriyor olması takımın Frauke ile oynamaya biraz fazla alışmış olmasına bir işaret belki de. Tarz olarak birbirinden inanılmaz farklı iki pasörümüz var. Takım bunlardan biriyle çok fazla oynayınca diğeri ile oynadığı zaman ara ara bocalaması herhalde çok da anormal değil.

Hücum setleri olduğu gibi rakipler hücum ederken de defans setleri de vardır. Diğer oyuncular gibi pasör de bu setin bir parçasıdır ve defans yapmak durumundadır. Rakipten gelen topları ilk olarak pasör karşılamaz diye bir genelleme yapmak pek doğru değil. Defans sorumluluğunda ise veya oyunu okuyabiliyorsa (özellikle pasör plaselerinde; pasörler biribirlerini daha iyi okurlar) o topa hamle yapması gayet doğal pasörün.

Son zamanlarda oynadığı zaman Naz, çok sık olmamakla birlikte zaman zaman, oynamayan pasörün takımla olan tipik aksamalarını yaşıyor ki bu çok normal. Bu noktada form düşüklüğü veya kafa karışma şeklinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sürekliliğin olmaması bana esas sorun gibi geliyor. Ama sonuçta bu da olayı dediğiniz yere getirebilir. Bu da bizim için dörtlü finale giderken iyi bir şey değil. Naz orada bize lazım olacak.