27 Şubat 2010 Cumartesi

DYO KSK -FENERBAHÇE ACIBADEM.0-3 MAÇ YORUMU !!!!


Karşıyaka’da Üniversiad için yapılan Mavişehir KSK Spor Salonuna daha önce hiç gitmemiştim. Fenerbahçe Acıbadem maçı olunca tüm programımı bu maçı izlemek üzere yapıp salona gittim. Saat 14.50 civarında ablamla salona girdiğimizde Naz’ı gördüm. Isınmak için salona çıkmışlardı. Fuar kupasında iken ondan imzalı Fenerbahçe Acıbadem forması istediğimde henüz kendisinde bile olmadığını söylemesi üzerine Feneriumdan klasik bir forma alıp 17 Naz yazdırmış ve ona imzalatmış olduğum formayı göstererek nerde söz verdiğin formam dedim. “Valla unuttum” dedi. 11 Martta Odisova maçına gideceğimi ve formayı orada almak istediğimi söyledim. Umarım bu kez unutmaz
İpek ve Alice sakat olduklarından ısınmaya bile çıkmadılar. Ama Cemre EROL kadroda idi .
Takım bu sene ilk defa giydikleri sarı neon formalarla maça çıktı. Maçtan sonra Violet hanıma “Bu takıma katkı koymak için bu formaları Feneriumdan almak istediğimizi ama bulamadığımız söyledim. O da bunları ilk defa kullanıyoruz ama Abdullah Beye özellikle söyleyeceğim bizim formalarımızı almak istediğinizi dedi.
Çiğdem- Gamova- Nati- Eda- Seda- Frauke dizilişi ile başladık. Liberomuz Nihan idi.
Çiğdemin servisi ile oyuna başladık. Her zaman ki gibi etkili servisler ile oyuna ağırlığımızı koyduk Karşıyakanın gücü zaten ortadaydı. Bir de antrenörleri istifa edip pasörleri de hamilelikten dolayı oynamayınca fazla direnemeyecekleri belli olmuştu.
Kısa kısa not vermek gerekirse;
Eda ve Sedanin servisleri çok etkili idi. Takımda herkes çok etkili servis atıyor ama Eda ve Sedanın servisleri bugün çok iyi idi.
Eda takımda orta oyuncu olarak olduğu kadar takımın saha içi taraftarı olarak da oynuyor.
Seda Hücumlarda top öldürme yüzdesini arttırmalı. Bugün saydığım kadarıyla 4 blok yaptı. Oyunu takibi gayet iyi idi. Servis karşılamada hatası gün geçtikçe azalıyor. Manşeti gelişiyor bana göre.
Gamova. Sadece boyunu değil tekniğini de çok iyi kullanıyor. Bugün etkili smaçları kadar akıllı plaseleri ile de farkını ortaya koydu. Ancak 3. sette arka arkaya 2 kez 2 numaradan hücum ederken tekli blokta kalmasına şaşırdım. Arka ortadan yaptığı smaçlarda bloklarda kalsa anlardım ama paslarda iyi olmasına rağmen tekli bloğa yakalanması garibime gitti.
Nati. Tek kelime ile profesyonel. Sıçramasından yer tutmasına kadar her özelliğine hayran oluyor insan izledikçe. Bugün bir kez servis karşılamada bir kez de hücumda kendine yakışmayacak hata yaptı.
Çiğdem. Kaptan her zaman ki oyununu ortaya koydu. Ortadan etkili hücumlar yaptı. Etkili servis attı.
Nihan. Bir iki kez servis karşılamada hata yaptı ise de bugün savunmada etkili oyun oynadı.
Pasör olarak maça Frauke ile başladık 2. setin 20. sayısına kadar Frauke oynadı.
TAKIMI İYİ OYNATTI. 
Etkili servislerimizde rakipten kaçan topları iyi takip ediyor. Nitekim etkili 2 servisi rakip bizim alana kaçırdı birinde Frauke file üstünde Karşıyakalı Orta oyuncu ile aynı topa müdahale etti birinde sayı aldık diğerinde hakem rakip sahadaki topa müdahaleden sayıyı Karşıyaka’ya verdi.
Naz’a gelince. Kendisinin hayranı o kadar fazla ki o oyuna girince taraftarımız alkışa başladı. Bugünkü oyununu çok fazla beğenmedim. Mücadele ediyor pasları da iyi dağıtıyor ama...Frauke ile takım daha iyi ahenk yakalamış gibi.
Naz'ın 1 blok sayısı bir de akıllıca 2. topta 1 hücum sayısı var.
Genel olarak birşeyler söylemek gerekirse;
Takım çok rahat ve bu rahatlık bazen rehavete sokuyor. Bir parça oyuna asıldıklarında rakiple aradaki farkı istedikleri kadar açabiliyorlar. Bugüne kadar ligde VGSTT maçı bir de kısmen Eczacıbaşı maçları Avrupa maçlarında ise Dinamo Moskova ile İstanbul’daki maç dışında karşılarında ciddi rakip olmaması takımı oyun içi rahatlığa sokmuş. Odintsova maçları ve Dörtlü finallerde umarım bunun sıkıntısını yaşamayız.
Bugün takımda gördüğüm en büyük eksiklik ise dublajlardaki eksiklikti. Hücumda bloktan dönen toplara da rakibin blok arkasına attığı plaselere de dublaj yapmada aksadık.
3 sette ilk teknik molaya 8-5 geride girdik ama benim gördüğüm kadarıyla maçtaki ilk mola hakkımızıda 5-5 iken De Brandt kullandı.
Bu salon Üniversiad oyunları için açılan bir salon Fenerbahçe taraftarını file arkasına kurdukları iki ağ arasına almak istediler. Emniyet amiri maç başlamadan eğer tezahürat yapacaksanız sizleri oraya alalım diye rica etti. 2. setin sonu 3. setin başlarında Manisa Genç Fenerbahçeliler girince tribünler biraz hareketlendi. İşin garibi Karşıyakalı fanatiklerde maça fazla ilgi göstermemişlerdi. Maç neredeyse tezahürat yapılmadan bitecekti.

2 yorum:

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Murat çok çok teşekkürler
izleyemediğimiz bir maçın yorumlarını
bu kadar güzel okuyabilmek çok makbule geçti.

sensiblex dedi ki...

Maçın üstünden biraz zaman geçmiş olsa da, yazı ve resimler için teşekkürler. Medya da dahi maçla ilgili tek bir kare resim bulunmazken sizin çekimlerinizle yeni formalarımızı görmüş olduk.