24 Nisan 2011 Pazar

Ağla Ezik Arkas Ağla FENERBAHÇEM ŞAMPİYON : 3-0.(Yorum)



* Tebrikler Şampiyon takımın yönetimi ve sponsoru.Tebrikler Şampiyon takımın oyuncuları.Tebrikler Şampiyon takımın teknik heyeti.Tebrikler Şampiyon takımın taraftarı.
 * Evet bu ''tarihi,ders vere vere,şov yapa yapa,hakedilmiş harika Şampiyonlukta'' emeği geçen en tepeden  Başkan Aziz Yıldırım ve Sponsorumuz Abdullah Kığılı'dan ,koç&oyuncularımıza , masörümüz Serkan Yılmaz'dan sezon boyu takımı hiç yalnız bırakmayan başta bizim Kerem olmak üzere bir avuç kemik taraftarımıza kadar  emeği geçen herkesi tek tek kutluyorum.Hayırlı Olsun camiamıza.
* Gerçekten de inanılmaz bir Şampiyonluk oldu.Sezona flaş dev transferlerle Avrupa'da Final Four hedefi ile başladık ancak bir türlü uyumu sağlayamadık.Avrupa ligin normal sezonunda saç baş yolduracak kadar kötü voleybol oynayarak başarısız olduk.Demeter hocanın bu takımda emeği çok büyüktü ancak bu sezon O da formsuzdu ve kan değişikliği şart olmuştu.Sezon içinde yazdığımız gibi biraz gecikmeli bir kan değişikliği (CL grubunun 2.devre ilk maçı İstanbul'daki Belgorod yenilgisinden sonra olmalıydı,daha 2 maç vardı) ile Arjantin'li Castellani hocamız geldi.Elbette elinde sihirli değnek yoktu.Transfer yapma imkanı da yoktu.Hoca tek tek gençler dahil her oyuncuyu oynattı ve gördü,takımı çok iyi çalıştırdı,yüklemeleri çok iyi yaptı,rakilerini çok iyi analiz etti,maçı adeta kenarda yaşadı ve zaman ilerledikçe yavaş yavaş takımın yükselişi başladı.Uzun süredir sakat olan Coskoviç'in de dönmesi ile kupada final oynayıp şanssız bir şekilde 3-2 kaybettik ama takım ışık veriyordu.Kötü geçen normal sezonun faturası gereği ligi 5.bitirdiğimiz için final yolu çok zorlu idi.Sırasıyla İBB-Ziraatbankası ve Arkas'ı geçmek gerekiyordu.Ancak takımın verdiği ışık bizi bu zorlu yolda hiç endişe ettirmiyordu.Nitekim geçen sezon ligin ikinci devresinde yaptığımız gibi ''tek tek hesap kesmeye'' başladık.
 Neticede Şampiyonluk adayı 3 takımı dize getirerek haklı bir Şampiyonluk kazandık.4.aday Halkbank'ı da kupada yendik.Yani 4 kafa takımını son dönemde yendik ve ''EN BÜYÜK '' olduğumu dosta düşmana gösterdik.
*Kupayı alırken baktığımızda hakikaten çok büyük iş çıkardık.3 kafa takımını elerken 8 maçta sadece Ziraatbankası'na 1 maç kaybettik.İBB'yi 2-0,Arkas'ı 3-0 ile süpürdük.18 puan gerisinde kaldığımız Ziraatbankası'nı da 2-1 ile geçtik.
* Tüm bunları yaparken ''bu takım hep yalnızdı'',''Hep üvey evlat''tı.''Hep 5 şube içinde ''En zayıf halka'' kabul ediliyordu.Voleybol camiası ve müessese aşığı ,mamalanmış yalakaları bırakalım kendi taraftarımız inanmıyordu,yalnız bırakıyordu.Evet uyum ve takım olmak zaman aldı,kötü oyun ve sonuçlar aldık ama takım yalnız bırakılmasaydı daha çabuk ve az hasarla atlatılırdı bu süreç.Biz de burada çok eleştirdik,hatta Marshall'a ve İvan'a çok fena yüklendiğim oldu.Ancak gördüğümüz maçları yorumluyorduk ama hiç bir zaman vazgeçmedik.
* Ankara ve İzmir taraftarımız ile ''kemik grubumuzu'' bir kez daha özel tebriklerimi sunayım.
Doğrusu bugün salonun bu kadar olacağını tahmin etmiyordum ama demek rantiyeciler fırsatı kaçırmamış.Ama demiştim 2.maçtan sonra rantı yemek için,Şampiyonluk,kupa görmek ,ben de oradaydım diyebilmek için de olsa bari gidin razıyız demiştim.Öyle oldu.Güzel bir atmosfer vardı ama son maçta....
*  Maçla ilgili bir kaç not yazarak kayda geçirirsek ;
Harika oynadık.Adeta şov yaptık,ezik Arkas'a ders verdik.Hala gs mp'nin hakemler diye ağladığı gibi ağlıyorlar hakem 1.sette öyle yapmasaydı kıldı ,tüydü diye.Ne olacaktı ki ? Kaderiniz belliyken bile bile çamura yattınız Şampiyonluğumuza  leke sürdürmek için.1 sayı için kıyameti koparıp 3 sarı,1 kırmızı kart görmek ezikliğini gösterdiniz.Yıllardır boşuna demiyoruz ''Vampir müessese Ezik Arkas'' diye.Erkek Voleybolun gs'si olduğunuzu sürekli ağladığınızı ,başarıya giden her yol mübahtır Makyavelist felsefesini bir kez daha gösterdiniz.Aferin :))
* Teknik yorum yapmaya gerek yok.Parkede Voleybolun her şeyini yaptık.Açık fark varken,3.setin sonunda İvan'ın reklam panolarına uçması her şeyin özeti aslında.
* Maç sonrası gözyaşlarımı tutamadım bu yaşta.Coskoviç koltuk değneği ile kupa törenine yetişince bir kez daha fena oldum.Keşke O da olsa diyordum hep.
* Soner'in performansına da çok sevindim.Sezon içinde alınmasını istemiştim zaten.Beni yanıltmadı.2002-2003 sezonunda da bizde oynayan Soner ''Ateşi Yakanlar''dandı.Helal Olsun Soner.
Ayrıca Cosko sakatlandıktan sonra oyuna giren ve servisleri ile seti getiren Cengizhan'a da tebrikler.
* Gene bu takımın benchi zayıf diye hep sallanırken,her daim hazır ve görevlerini yapan Burak,Ersin ve gençlerimizi de kutluyorum.
*Eziktaş'ın küme düştüğü bir sezonda Şampiyon olmak,''Erkek Voleybolun gs'si Arkas''ı ezerek Şampiyon olmak  harika.
* Şampiyonluk yaşamak istiyorum diyerek bizden giden Nuri'nin 3 sezondur ve hala Şampiyonluk göremeyen Hüseyin Koç eziğinin halini görmek süperdi.Nuri'nin En İyi Libero Ödülünü alması da Serkan'a haksızlıktı.
* Adamım Kemal'in ilk Şampiyonluğunu görmesine de çok sevindim.Kendisi de çok mutlu olduğunu tarif etti.
''Allah herkese Fenerbahçe'de Şampiyonluk nasip etsin'' çok güzel bir dua.Sanırım Burak söyledi.
* Ödüllere gelince ; İvan'a aynen geçen sene Gardner'a yapıldığı gibi haksızlık ve ayıp edildi.Marshall haketmedi demiyorum ama 3 Ödül alırken,İvan'ın ödülsüz bırakılması ''resmen komploydu''
* Yeni bulunan lakap Şövalyeleri de beğenmedim.Ne Türk ne de Müslümanlıkta var Şövalye. 
* Bu arada ''Sezon ortasında hoca değiştirilerek başarı nerede görülmüştür'' saçma klişesi de Jan de Brandt'tan sonra Castellani ile bir kez daha yıkıldı.''Kan değişikliği her zaman iyidir''
* Şampiyonluk Öyküsünü yazacağım.Sezon sonunda blog işini bırakacağım demiştim ama 5  şube içinde 1.sıraya koyduğum ve en sevdiğim şube olan Erkek Voleybolda Avrupa'da başarı görmeden bırakıp bırakmamakta kararsızım.Sanırım bırakamayamayacağım.Yazarsam sadece erkek voleybol yazacağım.

* Hala şu ezikçe yorumları okuyunca keyfim katlanıyor: ))))))))))))))))

mustafa bayrak 24/04/2011 14:27:47

yazık çok yazık şovmen hakemler arkas böyle dize getirilmemeli 

2 yorum:

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

Çok sıkıntılı bir sezonu bu noktada bitirmek bize nasip oldu. Öncelikle bunun mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten de bu sezon diğer amatör şubelerde o kadar acayip yatırımlar yapıldı ki erkek voleybol milletin umrunda bile olmadı.Gelinen noktada bunu hayırlı olarak bile görebilirim. Bir seyirci beklentisi altında Avrupa başarısızlığı yaşansa idi belki de kadroda erken değişiklikler olabilirdi. Ama biz bu çok kötü dönemi çok az hasarlı atlattık. Tek içimi acıtan, Kasım 2010'da Galatasaray gibi voleybolla ilgisi yıllardır olmayan bir takıma 3-0 yenilmektir. Bunu kara bir leke olarak bir kenara yazıyoruz.

Kafamızda her zaman sorular ve acabalar olacaktır, olması da lazımdır. Acabalar ve sorular olmadan gelişmek mümkün değildir. En büyük acaba bu sezon içinde Demeter'dir. Demeter'e karşı asla kötü söz söyleyemeyeceğimiz malumdur. Kazandığı başarılarla şube tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış bir insan, değerli de bir insan. Bir üst kademeye geçiş de maalesef bize fayda sağlayamadı. Ama ben hiç bir yöneticimizi bu konuda suçlayamam çünkü neticede adam şampiyon takımın hocasıydı. Göndermek büyük risktir. Nihayetinde şube kültürümüz son yıllarda yeniden oturuyor, değerlendirme ve planlama yapmak her geçen sezon daha iyi olacaktır. Bunu öğrenme eğrisinin başlangıcında olduğumuzu düşünerek söylüyorum.

Tek tek oyuncu analizi yapmayacağım. Sezon geneline baktığım zaman, mevcut yerli-yabancı durumlarını da göz önüne aldığım zaman dengeli bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Zaten üç seriyi de bu sayede kolayladık diyebilirim. Misal Ziraat sürekli Celitans'a yüklendi, Celitans durduğu an onlar da durdular. Keza Arkas da Agamez'den başka oyun çizemediği için bize çare bulamadı. Bizim özellikle Castellani'den sonra Marshall,Ivan, ve kısmen Tomi'den aldığımız verim hissedilir oranda arttı(bunun sebeplerini asla bilemeyeceğiz, Demeter mi söz geçiremedi, oyuncular mı Demetere saygı duymadı veya gerçekten formsuzluk mu vardı?) Bizim özellikle play-off da bu başarıyı sergilememizle rakipler çok az durumda karşımıza üçlü bloklar getirebildiler. Çünkü getirilen her ekstra blok çok iyi bir PÇ veya smaçörün boş kalması anlamına geliyordu. Aslan da bu durumu iyi kullandı. En çok ekmeği ise Muhteşem Kemal yedi bu durumdan. Muhteşem Kemal bu sezon açık ara en "efficient" oyuncu olmuştur. Min. maliyetle maksimum faydayı sağladı bize. Kadroda muhakkak olması gerekir.

Son olarak Castellani..Allah bize bir daha JdB gibi bir adam göndermez diyordum. Hemen bir sezon arkasına böyle bir adam gönderdi. Her daim ölçülü ve babacan, kesinlikle mütevazı, oyuncuların hepsini motive edip hazır tutabilen(Ersin ve Soner) mükemmel bir hoca. Mükemmel hoca kavramı bizde yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum. Geçmişte inanılmaz başarılar kazanmak sadece iyi bir kariyer sahibi olmayı gösterir. Benim nazarımda Fenerbahçe'nin herhangi bir branşına gelen hoca hiçbir zaman mükemmel değildir. Mükemmellik ancak ve ancak Fenerbahçe'nin yapısı içinde uyum sağlayıp, pozitif bir imaj çizmek ve bunu başarılarla süslemekle kazanılır. Bu sebeple kariyersiz hor görülen JdB büyük hocadır, manevi anlamda enkazdan şampiyon çıkartan Castellani büyük hocadır, kolu kanadı kırılan takımı şampiyon yapan Ratgeber de büyük hocadır. Maalesef Castellani ile sözleşme yenilenmesi amacıyla kamuoyu oluşturmak gayesiyle antu.com forumlarında açtığımız konu kilitlenmiş, hatta silinmiştir(önemli bir not da bu konuyu daha Arkas serisi oynanmadan önce açmıştım. Şimdi aynı konu açılsa ihtimalen daha farklı tepki alırım ama şimdi açmaya da gerek yok yönetim ihtimalen sözleşme yenileyecektir) Castellani umarım gelecek sezon da başımızda olur ve istediği kadroyu kurma şansı yakalar.Kendisiyle beraber en azından son 8 yakalayacağımıza inanıyorum. Final 4 da sürpriz olmayacaktır.

Allah sıfırdan başladığımız şu şubenin Avrupa başarılarını görmeyi bize nasip kısmet eylesin (ve sadece FENERBAHÇE adıyla!!)

Sevgi ve selamlarımla,

Okan

Güray Gürsoy dedi ki...

Allah sıfırdan başladığımız şu şubenin Avrupa başarılarını görmeyi bize nasip kısmet eylesin (ve sadece FENERBAHÇE adıyla!!)

AMİN
Okan'cım Amin.
Süper analiz etmişsin.
Hepsine katılıyorum.Tebrik ederim.