24 Aralık 2010 Cuma

Fenerbahçe Acıbadem bir Türk takımı mı?

Aslında başlığı "Bir fotoğrafın düşündürdükleri" olarak koyacaktım ama biraz kışkırtıcı bir başlık tercih etmek istedim.

Fenerbahçe Acıbadem ile hepimiz gurur duyuyoruz. Bu forumda söylenen binlerce mesaja sadece katılabilirim.

Ben sadece dikkatimi çeken bir resmi paylaşmak istiyorum:


Bu resimde takımımızın maçta o an oyunda bulunan altısı görünüyor.

Gördüğünüz gibi tek Türk Nihan.

Biraz düşündüm. Başta‚ bir refleks olarak belki‚ üzüldüm. Bizim Türkler nerede diye...

Sonra aslında ne kadar sevindirici bir şey olduğunu gördüm.

Şu resimdeki yabancı oyuncularımıza bir bakın. Bir dünya karması kurmak isteseniz‚ ilk 6´ya koysanız kimsenin itirazı olmaz.

Mesela Fofao. Dünyanın en iyi pasörüdür diyebilir miyiz? Diyebiliriz.

Nati ve Sokolova. Oyunun hem defans hem de hücum yönünü bu iki oyuncu kadar iyi oynayan bir 3. oyuncu var mı dünyada?

Skowronska... Gamova gibi hücum gücü elbette olamaz. Ama Kasia´nın savunmadaki gücü de Gamova´nın zayıf savunmasıyla kesinlikle karşılaştırılamaz. Hücum savunma dengesi iyi takım kurmak isteyen bir antrenör için Gamova´dan daha önce tercih edilebilecek bir çaprazdır Kasia. İlle de hücum diyecek bir antrenör için ise Gamova´dan sonra bence kesinlikle en iyi 2. alternatif....

Ve Fürst. Orta oyuncu ne yapmalıdır? Bu soruya en iyi yanıtı verecek iki oyuncu var. Biri Gioli ise diğeri Fürst´tür.

Tabii böyle yabancılar olunca‚ Türklerin yedekte kalmasını kimse sorgulamıyor.

Hatta seviniyoruz. Ancak‚ başka bir durum daha var:

1. Kimse Fenerbahçe´nin kadrosundaki oyuncular hangi milletten demiyor. Fenerbahçe Acıbadem bir Türk takımı olarak orada bulunuyor.

2. Bir dünya karmasında takımında toplayabildiysen‚ güçlüsündür. Türkler için gurur verici bir başka yön. Bir voleybol seyircisi bizim kadroyu görünce "Vay be Türkler amma transfer yapmış" diyordur...

3. Fotoğrafta olmayan Türk oyunculara da bakalım. Eda...
Zaten ilk 6´da. Fotoğrafta yok‚ çünkü o an yerinde Nihan oynuyor.

Naz... Fofao´nun yedeği olmak Naz yeteneğinde ve yaşında bir oyuncu için en büyük şans. Üstelik yabancı kısıtlaması nedeniyle Türkiye´de oynama şansı bu kadar çokken.

Seda... Milli Takımımızın smaçörü. Hep eleştirilen savunma ve manşetini geliştirmesi için önünde bu konuda dünyanın en iki smaçörü var. Onlarla rekabet en çok Seda´ya ve Türk voleyboluna yarar.

Ve diğer yedekler. ÇiğdemİpekErgülSongül...... Hepsi‚ hepsi zaten Türkiye´nin en iyileri...

Ve Katar´daki maçları dikkatle izleyenler görmüştür sanırım‚ takım makina gibi işliyor. Oyuna Çiğdem-Naz girince de takımın dengesi bozulmuyor...

Bu başka bir mutluluk. Voleybolda bir dünya markası yarattık. Ve o marka bir Türk markası. Ve Fenerbahçemizin armasını taşıyor.

Daha büyük bir mutluluk olabilir mi?

Özgür

NOT:
 İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir  yoktum. Bütün dostlara tekrar merhaba diyorum. Yine uzun bir süre olamıycam aranızda. Ama bu kupür çok önemliydi benim için‚ paylaşmak istedim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bence eda şu an fürst ve gioli den çok daha iyi bende dünyanın en iyi orta oyuncusu eda , müthiş bir gelişim , bence eda dünya yıldızı artık .

sensiblex dedi ki...

Özgür ağabey uzun zamandır ortalıkta yoktun, analizlerinden mahrum kaldık, bu yazıyı da şimdi farkettim :) işlerinde kolay gelsin