8 Aralık 2010 Çarşamba

CEV Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi 3.Maç : Lokomotiv Belgorod - Fenerbahçe : 3-0 (Rusya Yaramadı-1)


Şampiyonlar Ligi’nde E Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe erkek takımı Lokomotiv Belgorod’a 3-0 mağlup oldu.

Maça iyi başlayan temsilcimiz set sayısını atma şansını değerlendiremedi ve ilk set 26-24 ile Lokomotiv Belgorod’un oldu. İkinci sete daha rahat başlayan ve hücumları iyi değerlendiren takım Belgorod’tu. Fenerbahçe setin sonlarında farkı 1 sayıya kadar indirse de bu seti de 25-23 alan Lokomotiv Belgorod oldu ve Rus takımı maçta 2-0 öne geçti.

İlk iki seti kıl payı kaçıran Fenerbahçe üçüncü sete çok kötü başladı. Oyun konsantrasyonunu kaybeden sarı-lacivertliler hem hücumlarda çok hata yaptı hem de Belgorod’un hücumlarını engelleyemedi. Bütün bunlara Arslan ve smaçörler arasındaki anlaşmazlık da eklenince Lokomotiv Belgorod üçüncü setin başında farkı açtı. Toparlanan temsilcimiz 5-1’lik bir seri yakaladı ve fark 3 sayıya kadar indi. (15-12) Fenerbahçe aynı istikrarlı oyunu sergileyemeyince Lokomotiv yeniden farkı açtı ve seti 25-19 maçı da 3-0 kazandı.

* Üzücü ama beklenen bir sonuç oldu.Aslında Rus takımı beklediğim kadar iyi değil di,biz kronik sorunlarımız yüzünden kötü oynamamıza rağmen,böyle bir rakipten set ve puan alabilirdik.Set sayısı attığımız seti verdik,2.sete çok gerilerden gelip ortak olduk ama her zaman olduğu gibi set sonunu iyi oynayamama yüzünden kaybettik.S.Treviso maçı gibi şu maça da hayıflanmamak elde değil.
* Rakip beklendiği gibi 4 uzun oyuncusunu file üstünde çok iyi kullandı.Etkili servis ve iyi defans yaptı.Manşetleri o kadar iyi değildi ama bizim kronik manşet + Marshall sorunumuza,ne blok ne de savunmadan 1 tane top çıkaramama eklendi.Artı basit hatalar yaptık.3 kez Arslan havada bıraktı oyuncularımızı.Hala anlaşamıyorlar,Emre ile bile yani.
* Hücum yüzdemiz % 50 ,onların % 49.Manşetimiz ise onlardan yüzde olarak iyi (!)
Bizim istatistikçiyi kutlamak lazım (!) nasıl onlardan iyi çıkarabilmiş.
58/8 hata.% 55 (38).Onların 56/4 hata.% 48 (32) İlginç (!).
* Marshall tam bir sorun.''Mazisini Arayan Adam'' demek lazım herhalde.Anladık kariyeri çok iyiydi ama bize ne faydası var şu anda ? Setin sonunda 2 öldürücü manşet hatası ile alacağımız set gitti.
Ne yapayım ben böyle dünya yıldızını ? 4 vahim hatası var.26/4.% 42(31).Böyle manşet alan 4 numara smaçörü ile nasıl olacak ? 14/7.% 50 ile hücum etmiş 7 sayısı var.3 servis,4 manşet ve 3 hücum hatası ile 10 sayı verdirmiş.Dünya yıldız smaçörün 7 sayı alıp 10 sayı verdiriyor.
* İşin kötüsü Antrenör hala bu oyuncuya alternatif yaratmaya çalışmıyor.Tamam eldekilere güvenmiyorsunuz ama bir şeyler yapmak lazım değil mi ? Emre'yi çek 4',Kemal orta oynasın.
Manşette hata yapacaksa da Emre yapsın,hiç olmazsa kendi evladımız.
Ligte de  mutlaka Marshall'ı biraz dinlendirip Geriç'i oynatmak lazım.
* Rakip tam 8 servis sayısı kazandı.Bizim 4.Böyle bir maç için 8 büyük rakam.
16 tane de kaçırdılar Allahtan.İlk kez bizden çok servis kaçıran bir takım gördük.
Servise asıldılar ve karlı çıktılar.Biz 12 kaçırıp 4 sayı alabildik.
* Miljkoviç'in 25/10.% 40.4 hücum hatası düşündürücü.1.sınıf pasör çaprazımız % 40 ile oynamamalı.
* Coskoviç takımın en iyisiydi diyebiliriz.Uzun süredir ritmi bozuktu.
* Deli oldum bir ara,1 tane blok yapın allah rızası için,1 tane defanstan top çıkarın dedim durdum ama nafile.3.sette 2 blok yaptığımızı sayabildim.4 tane yapmışız.2 Geriç,2 Emre.Rakipte neyse ki o dev boylarına rağmen 7 tane yapabilmiş.
* Rakibin 4 numara smaçörlerinden 15 numara Dimitri İlinykh'i çok beğendim.12 sayısı var.
Mükemmel tekniği var. Manşet istatistikleri düşük gibi ama servisleri çok iyi.6 hata,2 sayısı var servislerde.6 hata ile nasıl etkili oluyor denilebilir ama çok sert servisi var.1.setin sonunda Marshall'ı kurşunlaması ile aldırdı seti.İleride transferi düşünülebilir manşetini takip etmek kaydıyla.
* Bu takımı burada yeneriz.Çekindiğim kadar çıkmadılar.
Musersky (2.18) çok etkili oldu,durduramadık.15 sayı ile en skorer isim oldu.Bu oyuncuya tedbir alabilirsek işin çoğunu hallederiz.Orta oyuncu en skorerleri.Pasör çaprazları Dineykin bile 7 sayı.
* Grupta şimdi biten maçta Tours - Sisley Treviso'yu 3-2 yendi.Bu sonuç bizim için iyi oldu.
Çünkü Tours ile burada oynayacağız.
Hala 2.sıradayız.

Hiç yorum yok: