23 Aralık 2010 Perşembe

DÜNYA ŞAMPİYONU SARI MELEKLER (RESİMLER,GAZETELER,GÖRÜŞLER)



Görkemli karşılama




 GAZETELER

Burak teşekkürler.

Körfez basınında Fenerbahçe Acıbadem rüzgarı.

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Katar’ın Başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası’nda şampiyon olması, şampiyonanın düzenlendiği Katar ve Körfez ülkelerinin basınında geniş yankı buldu. Sarı Meleklerin Dünya Şampiyonluğu, Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB’nin resmi sitesinde de övgü dolu sözlerle duyuruldu.
Fenerbahçe Acıbadem’in Dünya Şampiyonluğunu kazanması üzerine Körfez Basınındaki gazetelerde yer alan başlıklardan bazıları şöyle:
The Peninsula Gazetesi "Fenerbahçe zirveyi kaptı" başlığını atarken, Alvatan "Fenerbahçe Zirvede" başlığını kullandı. Qatar Tribune ise "Çok iyi defans yaptılar" başlığını tercih etti.
Öte yandan, FIVB’nin resmi internet sitesi,  Fenerbahçe Acıbadem’in Güney Amerika temsilcisi Sollys Osasco’ finalde 3-0 yenerek 16 yıl sonra düzenlenen turnuvayla 2010 FIVB Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonu olduğunu ifade etti . Turnuvanın en son 1994 yılında Sao Paulo’da düzenlendiğinin hatırlatıldığı yazıda uzun bir aradan sonra düzenlenen şampiyonadan Fenerbahçe’nin zaferle ayrıldığı ve bu turnuvayı 1992 yılında kazanan İtalya takımından sonra, Fenerbahçe Acıbadem’in Avrupa Kıtası’ndan kazanan 2. takım olduğu belirtildi. Yazıda Fenerbahçe Acıbadem için "Şampiyona boyunca tek bir set bile kaybetmediler" ibaresi kullanıldı.

GÖRÜŞLER


- M.ALİ AYDINLAR: Dünyanın en iyi hocası, dünyanın en iyi oyuncuları kadroda. Voleybolda yeryüzündeki bütün kupalara talibiz. Süper Kupa'yı aldık. Devamı gelecek.
- MURAT ÖZAYDINLI: Kızlarımızın hepsini alınlarından öpüyorum. Acıbadem'e teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir sonuç. Tüm dünyaya Fenerbahçe'nin adını kupayı kazanarak duyurmuş olduk.
- ALİ KOÇ: Burdaki atmosfer muhteşem. Bayanlar Voleyboldaki dünya şampiyonluğumuz hem taraftarımıza hem de ülkemize hayırlı olsun. Acıbadem grubunu da Fenerbahçe'ye yaptığı katkılar nedeniyle kutluyorum. Sporcularımızla gurur duyuyorum.
(Sponsorluktan kaçan Ali Koç'un böyle konuşması kolay )
- CİHAN KAMER: Çok mutlu ve coşkuluyuz. Burada bir avuç Türk insanı takımımızı coşkuyla destekledi. Avrupa ve dünyadaki kupaları voleybol takımımız müzesine taşıyacak diye düşünüyorum.
- VEDAT OLCAY: Spor tarihinde takım olarak bir dünya şampiyonluğunu ilk kez Fenerbahçe kız voleybol takımımız kazandı. Türkiye için hayırlı olsun.
- ABDULLAH KİĞILI: Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. Dünya şampiyonluğunu alınlarının teriyle kazandılar. Bunun arkası gelecek. Tüm Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Voleybolcularımızı kutluyorum.

Ze Roberto ''
"Çok gururluyum. Hem Fenerbahçe tarihi için hem de Türk spor tarihi için çok önemli şeyler yaptık. Önümüzdeki turnuvalarda da aynı başarıyı devam ettirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Fenerbahçe Acıbadem takımı yardımcı antrenörü Kamil Söz de organizasyonda mücadele ettikleri takımların kalite ve başarılarına değinerek, "Çok kısa bir sürede gerek Katar’da olsun gerek Avrupa'da  olsun Fenerbahçe’nin adını herkes anmaya başladı. Geçen sene Avrupa’da bizi takip ediyorlardı, ama şimdi bütün dünyada herkes bizden bahsetmekte ve ismimizi zikretmektedir. Biz takım olarak bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Biz başarıyı Türkiye için yapıyoruz. Hep birlikte bunu devam ettirelim" değerlendirmesinde bulundu.

Violet Duca, finalde Brezilya ekibini 2. kez yendiklerini belirterek, iyi oynayıp şampiyon olduklarını ifade etti. Çok büyük bir başarıya imza attıklarının altını çizen Violet Duca, "Çok heycanlıyım, çok mutluyum. Güzel bir maç oldu. Brezilya ekibi ilk maça göre daha iyiydi. Turnuva süresince iyi oyadık. Şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.
ÇİĞDEM: "ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARDIK"
         Fenerbahçe Acıbadem’in kaptanı Çiğdem Rasna, Kulüplerarası Dünya Şampiyonası’nda zafere uluşarak önemli bir iş başardıklarını söyledi.
        Fenerbahçe kulübünü büyük bir organizasyonda temsil etme şansı bulduklarını anlatan Çiğdem, "Güçlü takımlara karşı maçlar oynadık ve çok iyi
 sonuçlarla, 3-0’lık sonuçlarla, bu maçları kazandık. Hocamızın dediği gibi hem Türk spor tarihi için hem de kulübümüz için çok önemli bir iş başardık. Bunun  onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Fazla yakalanacak bir fırsat değildir bu. Kaptan olarak bu fırsatı yakaladığım için çok mutluyum" diye konuştu.
         Çiğdem Rasna, geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya'nın Volley Bergamo takımına karşısında kupayı kaçırdıklarını hatırlatarak, "Bu sene çok daha güçlü ve geniş bir kadroyla 5 kupa hedefleyerek yola çıktık. Geçen sene 4 kupa hedeflemiştik. Uzun bir aradan sonra düzenlenen Kulüplerarası Dünya Şampiyonası’nı kazanmak bizim için büyük hedefti. Şu an hedeflediğimiz 5 kupadan 2 tanesini aldık. Potansiyeli olan bir ekibiz, bunu başaracağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
         Kulüplararası Dünya Şampiyonası’nda yaptıkları karşılaşmalardan 3-0’lık sonuçlarla ayrılmalarıyla ilgili bir soru üzerine Çiğdem, "Her maçı 3-0
 kazanacağız diye sahaya çıkmıyoruz. Asıl amacımız iyi oynayıp kazanmak. Bunu yaptığımızda da 3-0’lık sonuçlar ortaya çıkıyor. Bütün maçları 3-0 kazanmamıza
 rağmen bizim için kolay bir turnuva olmadı" dedi.
         Çiğdem Rasna, şampiyonanın yapıldığı Daho’ya giderek, kendilerini destekleyen sarı-lacivetli taraftarlara da teşekkür etti.
   Eda Erdem,
Şampiyonada en iyi servis atan oyuncu ödülünü alacağını düşünmediğini anlatarak, "Çünkü

 servis ile ilgili problemlerimin olduğunu düşünüyordum. Ama bu bireysel ödülü almak beni mutlu oldu. Eğer şampiyon olmasaydık bunun anlamı olmazdı. Bu tek
 başına kazanılan bir şey değil. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

         Natasa Osmokrovic ;
Sarı-lacivertli takımda olmaktan dolayı onur ve gurur duyduğunu dile getirerek, "Turnuvada maç saatleri her ne kadar bizi zorlasa da bütün maçları da 3-0 kazandığımız için mutluyum. Ayrıca uzun bir aradan sonra düzenlenen şampiyonayı kazandığımız için de mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

         Şampiyonanın en değerli oyuncusu seçilen Katarzyna Ewa Skowronska ise "Bu kişisel başarı tek başına kazanılamazdı. Bunda hocamın, teknik ekibin ve arkadaşlarımın katkısı var. O yüzden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yağmur Koçyiğit : Böyle bir organizasyonda bulunmaktan çok mutluyum buradan şampiyonlukla döndüğüm için daha da mutluyum. Tüm F.Bahçe Cumhuriyeti'ne armağan olsun. Herkesin yeni yılı da şimdiden kutlu olsun.
Eda Erdem: Çok güzel bir turnuva yaşadık. Şampiyon olduk. Çok mutluyuz. Tüm arkadaşlarımı ve ekibi tebrik ediyorum.
Naz Aydemir : Çok büyük bir ilk başardık. Sezona bütün kupaları alma hedefiyle başlamıştık. İkincisini aldık. Diğerlerini de alacağız.
Başbakan'dan özel kutlama
Başbakan Tayyip Erdoğan telefonla hem Aziz Yıldırım'ı hem de M.Ali Aydınlar'ı kutladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kutlama mesajı yayınladı.

Şanlı ve Alex'ten kutlama
Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex, alex10com.br adresinden, 'Fenerbahçe Acıbadem Dünya Şampiyonu. Ze Roberto ve kızlar tebrikler olsun' yazdı. İdmandan koşa koşa eve gittiğini belirten Tuncay Şanlı da, 'Armanın Gururu, Sarı Melekler, tebrikler...' mesajı yayınladı.

Konuk Yazar
Tarihi başarı
Şu anda ilk defa dünya kulüpler kupası yapıldı. F.Bahçe'nin oraya katılması da Türk voleybolunun dünya üzerinde önemli bir yerde olduğunu gösteriyor. Bu Türk voleybolu için de elbette büyük başarı. F.Bahçe o turnuvaya, Wild Card'la gitti ve kupanın sahibi oldu. Bu voleybol için önemli adım.
F.Bahçe kulübü kadar voleybolun sponsoru olan Mehmet Ali Aydınlar'ın da bu işe bu kadar değer vermesinin başarıda önemli payı var. 
Kupaya katılan bazı takımlar zayıftı ancak ilk kazanılan kupa olduğu için ve bunu da Türk takımı aldığı için hepimiz çok ama çok mutluyuz.
F.Bahçe'nin amatör şubelerinde elde edilen başarılarda, genel olarak amatör branşlara yatırım yapan sponsorların önemli payı var. Bu da gösteriyor ki başarının sırrı belli.
Bu şampiyonluk Türk takımlarını motive edecektir. Bu sene Avrupa'dan başka kupalar da gelirse şaşırmayın.
Nalan URAL

Hiç yorum yok: