11 Aralık 2010 Cumartesi

Dünya Kulüpler Şampiyonası (15-21 Aralık)

Turnuvanın Formatı:

Turnuva boyunca 2 turda 10 maç oynanacak.

İlk turda 6 maç
İkinci turda 4 maç.

Ön-eleme turunda;

2 grupta ilk 2 sıradaki çapraz olarak eşlecekler.Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar ise 5. maçı oynamaya hak kazanacaklar.

Final turu (Yarı final ve Final)

Yarıfinalde A grubunun 1. B grubunun 2. ise‚ B grubunun 1. A grubunun 2. ile karşılaşacak.

Final: Yarı final maçlarını kaybeden takımlar 3. maçı‚ yarı final maçları kazanan takımlar ise şampiyon olmak için final maçında mücadele edecekler.

Para Ödülleri:

1) 200.000 US $
2) 140.000 US $
3) 90.000 US $
4) 60.000 US $
5) 30.000(2 takım) US $
Toplam: 520.000 US $

Maç Programları:















Gruplar:

A Grubu: Fenerbahçe Acıbadem (TUR), Federbrau (THA), Sollys Osasco (BRA)

B Grubu: Bergamo (ITA), Kenya Prisons (KEN), Mirador (DOM)

Turnuvayı takip edebileceğiniz resmi site: Resmi Site

Turnuvayı takip edebileceğiniz site: FIVB

Turnuvaya Katılan Takımlar:

Solly Osasco - Brezilya








Takım Profili:

1993 yılında kurulan Sollys Osasco takımı Brezilyanın en tanınmış ve en güçlü takımlarından birisidir. 4 kez Brezilya Süperligi ve 2 Güney Amerika Şampiyonlukları bulunuyor.

Solly Osasco formalarını giymiş efsane ve tanınmış isimler‚ Isabel Salgado‚ Virna Dias‚ Fernanda Venturini‚ Marcia Fu‚ Ida‚ Ana Moser‚ Paula Pequeno‚ Mari and the Peruvian Rosa Garcia.

Sollys Osasco daha 1994te katıldıgı Dünya Kulüpler Şampiyonasında 3. sırada bitirdi. O yüzden bu turnuvada başarılı bir geçmişi var.

Aynı sezon içinde takım Sao Paulo Eyalet Şampiyonası‚ Brezilya Kupası ve Güney Kupası kazandı.

Bu sezonun ardından da kulüp Fernanda Doval‚ Andreia Teixeira ve Patricia Cocco gibi yeni oyuncuların yetenekleri bulmak için bir program geliştirdi

2000li yıllarında başında kulüp altın çağını yaşadı. Jose Roberto Guimaraes ve Virna‚ Valeskinha ve Arlene gibi oyuncularıyla birlikte 2002/2003 sezonunda kulüp ilk kez Brezilya Superliga kazandı

2003/2004 sezonunda ise ligde yine şampiyon oldular. Atina olimpiyatlarında altın madalya kazanacak olan 6 Brezilyalı oyuncuda bu kadrodaydı: Fernanda Venturini‚ Mari‚ rika‚ Bia‚ Arlene and Valeskinha.

2004/05 sezonunda aynı kadro olimpiyatlarda tırnagından sakatlanan ve geri dönen Paula Pequeno ile beraber 3.kez Superliga şampiyon oldular 21-3 lük rekor galibiyet serisi ile beraber.

09/10 yılında Carol‚ Sassa‚ Thaisa and Jaqueline ve genç oyuncular Natalia‚ Adenizia‚ Camila Brait ve Ana Tiemi beraber takım 4.kez Superliga şampiyonu oldu.

2010 yılında Sollys Osasco yine Güney Amerika Şampiyonası kazandı ve Dünya Kulüpler Şampiyonası için katılmaya hak kazandı .

Mirador - Dominik Cumhuriyeti
Takım Profili:

Mirador Spor ve Kültür Merkezi Ricardo Arias ve eşi Mayo Sibilia‚ hem beden eğitimi öğretmenleri tarafından 14 Haziran 1970 tarihinde kuruldu.

Profesör Arias kıdemli bir voleybol antrenörü ve Dominik Milli Takımı´nın teknik direktörü o zaman karısı Kingston takımın eski oyuncusu aynı zamanda Jamaika (1962) Orta Amerika ve Karayipler Oyunlar ve San Juan‚ Porto Riko (1966) oynamıştır.

Mirador ilk olarak çeşitli kamu ve özel okulların oyuncular tarafından oluşan bir takıma karşı Geleceğin Yıldızları Turnuvası´nda kulüpleri temsil etme hakkını kazandı ve gümüş madalya kazandı. Ayrıca 1970 yılında Ulusal İlçe Derneği tarafından düzenlenen Kulüpler Turnuvası adlı bir yarışmaya katıldı.

Mirador 1983 yılına kadar sekiz turnuva kazandı ve daha sonra 1985 ve 1989 yıllarında şampiyonluk kazandı.

1991 yılında Mr Cristobal Marte Hoffiz başkanlığında‚ Mirador 1999 yılına kadar sekiz yıl daha şampiyonlugu kimseye bıurakmadı bunun ardından 2005 yılında tekrar şampiyonluk yaşadılar.

Uluslararası bir düzeyde‚ Mirador 1993 yılında Şampiyonlar Kulüpleri Konfederasyonu NORCECA Turnuvası´nda gümüş madalya kazandı.

Norda Foppapedretti Bergamo - İtalya
Takım Profili:
Bergamo, İtalyan voleybolu için hep önemli bir güç olmuştur ve bundan 15 yıl önce 1995 yılında ilk ulusal şampiyonluğunu kazanmıştır. Bir yıl sonra eşi benzeri görülmemiş bir büyük başarı göstererek İtalya Ligi‚ İtalya Kupası‚ İtalya Süper Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştır

O zamandan beri de 5 İtalya Şampiyonlugu‚ 3 İtalya Kupası‚ 4 İtalya Süper Kupası ve 7 Avrupa Şampiyonluğu vardır.

Kenya Prisons - Kenya

Takım Profili:


Dört yıl önce kurulan‚ Kenya Prisons hızla Afrika´nın en iyi takımlarından biri olarak sağlam bir üne sahip bir kulüp olarak ortaya çıkmıştır

Kurulduğu sırada kulübün ilkelerinden biri 5 yıl içinde dünya çapında olmaktı. Amaç uzun vadeli olabilirdi ama buna rağmen şimdi Afrika temsilcisi olarak bu göreve hazırlar.

Federbrau - Tayland
Takım Profili:
Başkent takımı olan Federbrau şu an Tayland Voleybol Şampiyonası Serie A´da mücadele etmektedir.

Ülkedeki genç oyuncuları yetiştirmek ve desteklemek‚ voleybolu geliştirmek için ThaiBev Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında iki yıl önce kurulan bir kulüptür.

FENERBAHÇE ACIBADEM - TÜRKİYE

SARI MELEKLER !

Takım Profili:
Fenerbahçe Acıbadem‚ Fenerbahçe Spor Kulübü´nün bayan voleybol takımıdır. Bu branşın sponsorluğu Acıbadem tarafından yapılmaktadır. Fenerbahçe Acıbadem‚ maçlarını 1160 kişilik TVF 50. Yıl Spor Salonu´nda (Burhan Felek Spor Kompleksi) oynamaktadır. Fakat inşaatı tamamlandıktan sonra 12.000 kişilik yeni bir spor salonunda maçlarını oynaması planlanmaktadır. [1]. Fenerbahçe Acıbadem 2008-09 sezonunda Türkiye Birinci Voleybol Ligi´ni tarihinde ilk kez şampiyon olarak tamamladı. Avrupa Kupalarında ise keza tarihinin en önemli başarısına ulaşarak Avrupa CEV Kupası´nda 3. oldu. 2010´da Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali´nde‚ Fransa´nın Cannes kentinde evsahibi Cannes takımını 3-2 yenerek finale yükselmiştir.Finalde büyük bir başarı göstermiş ancak İtalya´nın Volley Bergamo takımına 3-2 yenilerek Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ikincisi olmuştur.

Son olarak 2009-10 sezonuna Süper Kupa ile girdikten sonra‚ Türkiye Kupası´nda Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom´u 2-3 4-2 (altın set ile) dize getirerek bu kupayı da tarihinde ilk kez kazandı. Ligde ise normal sezonu namağlup tamamladıktan sonra play-off yarı finalinde Galatasaray´ı 3 kez 3-0 yenerek eledi. Play-off finalinde ise Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile karşılaşan sarı-lacivertliler bu seriyi de 3-2‚ 3-2 ve 3-0´lık galibiyetlerle 3-0 galip tamamladılar ve ikinci kez üstüste lig şampiyonluğuna ulaştılar.2010-2011 sezonunda klübü istenilen başarılara ulaştırmak adına dünyanın en iyi antrenörü olarak kabul edilen Brezilyalı ünlü hoca Jos Roberto Guimares takımın başına getirilmiştir.

2 yorum:

Güray Gürsoy dedi ki...

Emeklerine sağlık Burak'cım süper bir çalışma olmuş.
İnşaallah takımımız da buna yakışır mücadeleler yapar ve kupayı alır.

demivole dedi ki...

Maçlar Spormax'ten yayınlanacak (hem erkek hem de kadın)