1 Aralık 2011 Perşembe

Sarı Melekler Galibiyetle Başladı : 3-0 !!!



FENERBAHÇE UNİVERSAL: 3 - DRESDNER SC: 0 
SALON: Burhan Felek 
HAKEMLER: Bartolini Gianni (İTA)- Marin Nicolae Romeo (ROM) 
FENERBAHÇE UNİVERSAL: Eda 11,Naz 4, Shashkova 13, Fabiana 7, Seda 10, Kim 13, Nihan (L), Merve (L), Seda , Tom 3, Yağmur 
DRESDNER SC: Stoltenborg 3 , Matthes 13, Karg 6, Pietersen 7, Thieme 1, De Kruljf 9, Tzscherlich (L), Schwabe 7 
SETLER: 25- 16, 25- 19, 25- 21 
SÜRE: 73 Dk. (23- 23- 27 ) 
SAYI: 75- 56 
SERVİS: 73- 58 
HÜCUM: 86- 98 
MANŞET: 52- 67 
RAKİP HATADAN SAYI: 14- 10 
SERVİSTEN SAYI: 6- 7 
HATALI SERVİS: 6- 6 
HÜCUMDAN SAYI: 42- 35 
BLOKTAN SAYI: 13- 4 
HATALI MANŞET:9- 8 
(ajansspor.com-Tayyar Sümen)




* Tebrikler.Galibiyet ile başlamak önemli ve güzel.
* Beklediğimiz gibi rakip zayıf olduğu için kolay maç oldu.
* Oyun olarak iyiydik ancak geliştirmemiz gereken yerlerimiz var.
* Evet Hoca,Fabiana ve Logan Tom yeni geldi,henüz tam takım çalışamadık ancak dünkü maç için bu bahane değildi.Zira sezon başından beri oynayan takıma sadece İpek yerine Fabiana katıldı.Eğer Logan Tom'da İlk 6 başlayıp Yeon Kim'in çapraza çekildiği bir kurgu değişikliği  olsaydı haklı olunabilirdi.Kaldı ki dediğim gibi rakip zayıftı.
* Ze Roberto Merve ve Nihan'ı Çift libero olarak kullandı.Bu iyi fikirdi.Çünkü Nihan'ın bildiğimiz gibi manşeti kötü savunması iyi,Merve'nin ise manşeti daha iyiydi.Ancak dün maalesef Merve çok kötüydü.Maç öncesi yazımda sıkıntılı mevkiilerimizden biri Libero demiştim.Ze Roberto beni haklı çıkarırcasına bu zaafı çift libero kullanarak gidermeye çalıştı.
* Hücum gücü çok yüksek bir takım olduk.Tom'u da daha fazla görmedik daha.Daha çok manşeti ve savunmasına güvensek te hücumu da iyidir.
*Servisimiz bir diğer güçlü yönümüz.Yeon Kim'in smaç servislerini gördük.Daha Logan Tom'un servislerini görmedik.Sadece kısa sürede 1 servis attı,o da çok iyiydi.
* Bloklarımız da dün Eda'nın 7 gibi muhteşem bir rakamı sayesinde 13'tü ancak özellikle Fabiana'nın biraz daha kaymalarda çabuk olması gerek.İlk maçı daha normaldir.
* Geliştirmemiz gereken noktalar özellikle ve özellikle manşet ve savunmadan top çıkarma.
Manşetimiz Liubov'un 27/2.% 67(44) gibi iyi rakamına rağmen Merve'nin 20/5.% 50(25)'lik çok kötü performansı yüzünden zayıf rakip 2.ve 3.setlerde sıkıştırmayı başardı.
Hatırladığım 3 tane bıraktığı top var mesela Merve'nin daha.Duracağı yeri bilmiyor.
Rakip pasör Stoltenborg için tam bir maden oldu.Arka arkaya 2.serviste bir önüne,bir arkasına atarak sayı aldı.Hoca dün Merve ve Liubov'u manşete soktu,Kim sadece 5 manşet almış.
5/-.%80(60).Merve daha geniş alanda karşılama yaptığı için olabilir çok pozisyon hatası yaptı.
Bu konuya dikkat.Ki zaten Logan Tom takıma girince manşet konusu ileriye gidecektir.
Savunmadan da çift libero kullanmamıza rağmen zaman zaman top çıkaramadık.
* Bireysel performaslarda ; Liubov ve Yeon Kim öne çıkıyorlar.İkisi de 13'er sayı yapmışlar ancak Liubov manşet'te de iyi olduğu için zaten CEV'in sitesine göre de Maçın Oyuncusu seçilmeye hak kazanmış.Ben de katılıyorum.
* Yeon Kim çok etkili bir oyuncu.Çok yukarıdan vuruyor,büyük avantaj bu.Pasör Naz genelde topu yükseğe kaldırıyor istediği gibi.Zaman zaman istediği pasları alamadı.
% 50 hücum,% 80(60) manşet ,2 servis sayısı 13 sayı.
* Seda 15/6.% 40 hücum,2 blok,2 servis 10 sayı ile görevini yaptı.
* Orta oyuncularımız da başarılıydı.Eda 7 blok ile müthişti.8/4 hücum 11 sayı.
Kolundaki sakatlık maalesef 4 haftalık dinlenmeye rağmen tam iyileşmemiş.Bu kötü.
Fabiana da ilk maçında 11/6.% 55,1 blok 7 sayı ile oynadı.Daha iyi olur.
* Pasör Naz iyi oynadı.3/2 hücum,1 blok,1 servis 4 sayısı var.Zaman zaman pas tercihi ve kalitesinde hata yapsa da genel olarak iyi paslar attı.
* Gelelim Logan Tom'a.
Maalesef Ze Roberto bence doğru yapmadı.Logan Tom bu takımda banko oynacak değil mi ?
O halde böyle bir zayıf rakip karşısında bir an önce takımla kaynaşması,uyum sağlaması için direkt oynatılmalıydı.1.ve 3.setlerin sonunda Seda Eryüz ile birlikte Naz ve Seda T.'nun yerine girdiler.Kısa süreler almasına rağmen klasını gösterdi.2 hücum,1 blok 3 sayısı var.
En önemlisi forma çok yakışmış.
* Rakip Dresdner SC beklediğim gibi oynadı.Alman Milli takımı 2.pasörü Apitz'in getirilmemesi
büyük dezavantajlarıydı.Dünya Kupasından yorgun geldiği söyleniyordu ,son lig maçında oynamadı ama bu maçta oynatılacağını düşünüyordum.Yerine genç Hollandalı pasör Stoltenborg oynadı.Pasörlüğü vasattı ancak çok etkili servisler attı.
En etkili oyuncuları Alman Milli Anne Matthes'ti.13 sayı ile oynadı ve büyük bir hırsla aynı zamanda.Ondan sonra 9 sayılı oynayan genç Hollandalı orta oyuncu Robin de Kruijf'i de beğendim.Ayrıca güzelliği ile dikkat çekti.Sonradan girip çok etkili olan kısa boylu smaçörleri Schwabe de 7 sayı ile iyi oynadı.
 Dresdner SC akşam izlediğim yılların Bergamo'sundan çok daha iyi oynadı.
Bergamo - Vakıfbank maçı tam anlamı ile skandaldı.Bergamo Lise Kız takımı gibiydi.
* Salon atmosferi fena değildi.CEV'in sitesinde 3200 seyirci yazıyor.Ekrandan gördüğümüz yerlerde boşluklar vardı ancak atmosfer izlediğimiz maçlardaki Avrupa Salonları gibiydi.
Tabii onlarda doluluk daha fazla.Demek istediğim ailecek ve her yaştan seyirci olmasıydı.
Dün bizim salonda da bu vardı.''Sevdamıza Kimse Engel Olamaz'' bestesinin tüm salonca 10 dakika durmadan söylenmesi tüyleri diken diken etti.
* Gelelim yayıncı kuruluş TRT HD'ye ; 
Spiker Kerem Öncel berbat,yanındaki yorumcu Sonay denilen bayan berbat,maç sonu röportajları yapan Özlem denilen bayan berbat.Sadece yayın HD ama gerisi felaketti.
Tahammül ötesiydi.Kerem Öncel zaten futbol spikeri ve Onu da beceremiyor ki voleybol'u ne yapacak ? Hiç bir bilgisi yok.Bizi Eczacıbaşı yaptı,rakipte tüm oyuncular Alman diyor halbuki 3 Hollandalı oyuncu vardı,CEV'in yazdığı yanlış kadro (bizim smaçörleri bile pasör çaprazı yazmışlardı,Yağmur'u bile) pozisyonlarına bakarak pasör çaprazımız Kim diyor.Halbuki pasör çaprazı Seda Tokatlıoğlu oynuyordu.Yaptıkları yorumlar abes.Maç sonrası röportaj yapan Özlem denilen bayan soru sormayı bilmiyor,konuya yabancı olduğu çok sırıtıyor.
Voleybol maçlarını anlattırdıkları Birol Reçber TRT SPOR'dan anlatıyordu.O da futbol spikeri ve kötü zaten.
 Daha sonra Bergamo-Vakıfbank maçını seyrettim bu kez gene futbol spikeri Alper Bakırcıgil'i vermişler.O da felaketti.Piccinini gibi bir yıldızı tanımıyor (nereden bilsin ki) Picini diyor :))
NOT : 
Biraz önce biten grubun diğer maçında Mammadova'sız Rabıta Bakü kendi evinde Mulhouse'u 3-0 yendi.Mulhouse zayıf bir takım.3.sette 10-15 öne geçmelerine rağmen koruyamayıp 25-21 kaybettiler.Nati bu dilimde özellikle ve maçın genelinde çok iyi oynadı.

6 yorum:

sulozgul dedi ki...

sevgili Gürol Kardeşim,dün akşam maçın favorisi idik ve sonuç ta bizi yanıltmadı.İlk altı salona çıktığında hani zıpkın gibi ya da gerilmiş yay gibi denir ya takımı aynen kendine güvenen,kendinden son derece emin ve sırım gibi bu şekilde görünce maçı kesinlikle alacağımızı anlamıştık.Sizin de yazdığınız gibi Tom ve Fabiano sadece iki antremanla çıktıkları bu önemli maçta çok mükemmel oynayamasalar da ki bu son derece anlaşılı bir şeydir,ikisi de kumaşlarının iyi birer voleybolcu olduklarını bize hissettirdiler.Takıma iyice alışınca katkıları yadsınamaz derecede artacağı kanısındayım.Seyirciye gelince,salonun anca yarısına yakını dolu idi.Buna da şükür,erkeklerin maçında bunun yarısını bile bulamıyoruz. 2. ve 3. sette bütün salonun yaklaşık 5-10 dakika boyunca hep bir ağızdan ve alkışlarla da eşlik ederek söylenen şarkı gerçekten hepimizin gözlerini yaşarttı.Yanımızda protokolda oturan 5-6 Alman taraftar bu uzun süreli ve birlikte söylenen tezahüratı şaşkınlıkla ve keyifle izliyorlardı.Arada bize bakarak "mükemmel söylüyorsunuz" dercesine el hareketleri yapıyorlardı.Neyse kısaca iyi bir maç oldu ama asıl test maçımız Rabıta Bakü ile olacak.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

Güray Gürsoy dedi ki...

Değerli Süleyman Abi katkılarına teşekkürler.
Defaatle yazdığımız gibi bu sezon yeni transferler çok iyi.Dolayısıyla takım daha güçlü.Hatta maç sonrası röportajında pasör Naz'ın dediği gibi adeta ''Dream Team'' gibiyiz.
Tek isteğimiz zaman.
Seyirci konusunda TV'den gördüğüm gibiymiş demek ki.Salon tam dolu değildi.Hakikaten bahsettiğiniz 5-10 dakika tüm salonun eşlik ettiği ''Sevdamıza Kimse Engel Olamaz'' bestesi tüylerimizi diken diken etti.Harikaydı.
Biraz önce biten Rabıta - Mulhouse maçını Laola TV'den izledim.
Rabıta 3-0 aldı.Mulhouse da çok zayıf bir takım.3.sette 10-15 öndeydiler ama bunu koruyamadılar ve 25-21 seti kaybettiler.O kadar zayıf bir takım yani.Nati çok iyi oynadı.Mammadova yoktu.
Haftaya Mullhouse deplasmanında da zorlanmayız.3.Hafta dediğiniz gibi Rabıta Bakü maçı test maçı olacak.
Favori biziz diyebilirim.
Selam ve Sevgilerimle.

cem ağrak dedi ki...

abi eline sağlık ,
TOM u oynatmadığı için ZE yi protesto edip yazmadım ...
güzel yazmışın.

Güray Gürsoy dedi ki...

Teşekkürler Cem'cim sağolasın.
Ben de kızdım ve üzüldüm.

turkuaz0707 dedi ki...

Bu takım isim isim kesinlikle son 3 yılın en iyi takımı. Ancak gel gör ki bu kadroya rağmen yine de amalarım var.
En başta geleni arka alan defansımızın çok zayıf olması. Top çıkmıyor. Acilen çözülmesi lazım. Logan Tom'a hava gibi, su gibi ihtiyaç var. Son iki yılın Ş.L. şampiyonlarının ortak özelliği arka alan ve takım savunmasının üst düzey olmasıydı. Unutmamak lazım Avrupa’da hücum potansiyelinden ziyade savunma potansiyeli iyi olan kazanıyor.
Diğer bir husus servis meselesi. Ze Roberto smaç servislere sıcak bakan bir antrenör değil. Oysa bu takımın, erkekleri zorlayacak smaç servis potansiyeli var. Kim iyi, Sokolova da iyidir ama asıl gücümüz Logan Tom. Dünyanın en etkili smaç servis atan bayanlarından birisi. Kullanmak gerek. Hele Fabiana öndeyken mutlaka kullanmak gerek. Zira Fabina büyük bir güç, ama blokta ayakları yavaş. Fabiana’nın bu zaafını gidermenin ve onu blok canavarı yapmanın yolu rakip pasöre iyi top gelmemesini sağlamaktan , onun yolu da etkili smaç servisten geçiyor.
Diğer bir husus yine Fabina ile alakalı. Fabiana 1 yıl öncesine kadar dünyanın tartışmasız en iyi orta oyuncusu ve hücumcusuydu. Ki genç yaşında boşuna Breziya kaptanı olmadı. Ancak özellikle bu yılki WGP'de eski formundan uzak gibiydi. hatta Ze bile setlere Thaisa'yla başlayarak sanki onu daha çok tercih eder hale gelmişti. Dünya kupasını hiç takip etme fırsatım olmadı, onun için de son haliyle ilgili fikrim yok açıkçası. Ancak Bizim 2 yıldır en büyük sıkıntımız ortadan hücumlar. Güçlü rakipler iyi servis atıp köşeleri kapatınca hücum edemez hale geliyorduk. Bu seneki en büyük artımız müthiş bir orta hücum silahımızın olması. bence şuan dünyanın en iyi orta hücumcusu olan bu silahı sıklıkla kullanmamız lazım...

Bu konular çözülürse tadından yenmez bu takım...
Bu arada Gürol kardeş Adem ben...
Hain Dolarasi:)) terbiyesi yazınızı da bekliyoruz. Unuttuk sanmayın...

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Adem Kardeş Hoşgeldin.
Özletmiştin kendini :))

Anlayan adamın hali başka oluyor.
Mükemmel tespitler yapmışsın vallahi.
Hepsine katılıyorum.Bu değerli katkılarına çok teşekkür ediyorum.

Hain Dolarasi yazısı.
Eyvah Eyvahhh :))
Adını bile anmak istemiyorum ki nasıl yazayım ? :))
Bakalım .....
Selamlar - Sevgiler.