31 Mart 2010 Çarşamba

ARKAS -HALKBANKASI MAÇLARI İZLENİMİM

Aroma Erkekler Voleybol Liginde playoff 1. tur karşılaşmasında Arkas- Halkbankası eşleşmesinin galibi Fenerbahçe'nin rakibi olacağından olası rakibimizi daha iyi tanımak için İzmir'de oynanan iki maçı da salonda izledim.
Voleybol maçlarının Yayın Hakkına sahip olan D Sporun bu karşılaşmaların oynanacağından haberi yoktu galiba yoksa yayıncı kuruluş bu maçları banttan yayınlamayı bile düşünmüyorsa neyi düşünür acaba ?
Ankaradaki ilk maçı 3-2 Halkbank kazanmıştı. Şaşırmıştım. Arkasta pasör Hüseyin belfıtığından dolayı ameliyat olmuştu. Arkas'ın Hüseyin'in yokluğunu çok arıyacağını tahmin ediyordum ama yine de Halkbank'a şans vermiyordum.
Yarı finale kalmak için oynanacak üç maçta iki galibiyet gerekiyordu ve ligi Arkas üst sırada tamamladığı için oynanacak iki maçta Arkas'ın sahasında yani İzmir'de oynanacak ve Arkas'ın seyirci avantajı olacaktı.
Arkas salona "WELCOME TO ARKAS HELL" pankartı asmıştı. Ertesi gün Halkbank tribününde(Halkbankası çalışanları olduğunu tahmin ettiğim takım elbiseli kravatlı ciddi beyler, bayanlar vardı) "CEHENNEMİNİZİ SÖNDÜRMEYE GELDİK." pankartı vardı...
İlk günkü maçın ilk setini izleyemedim. Trafiğe takılma ve park yeri aramak yüzünden salona geç girdim. İlk set bitmişti. İkinci set başlamak üzere idi.
Halkbank servis karşılayamadığı gibi doğru dürüst blokta yapamadı hücum da. Yani bu sette çok kötü idi. Nitekim açık ara seti verdi.Üçüncü sette nispeten toparlandı Halkbank. Ve bu seti aldı. Son sette ise 13-11 Arkas önde iken Sinan bir sayı aldı. Sevindi. Hakem Sinana sarı kart verdi 14-12 oldu ve servis Arkasa geçti. Bir iki daha tartışmalı pozisyon oldu ve hakem takdir hakkını hep Arkastan yana kullandı. Halkbank o kadar basit hatalar yaptı ki maçı alabileceğine dair hiç kimseye umut vermemiştir herhalde.
Dünkü maçta ise daha iyi bir Halkbank vardı. İlk 3 set uzatmalarda bitti. Setlerin sonunu Arkas daha iyi oynarken Halkbank çok basit hatalar yaptı. Yanılmıyorsam ikinci sette Sinan setin sonlarında iki kez öyle basit manşet hatası yaptı ki set gitti. Zaten dün Halkbank coach'u da Sinan'ı çok fazla oyunda tutmadı. Uzatmalara giden ilk iki seti Arkas almıştı. 3 sette Arkas maç sayısı attı ama Halkbank uzatmayı sağladığı gibi seti de almayı başardı. Ama son sette kafa kafaya giden set 20 li sayılarda girerken Halkbank'ın yaptığı basit hata ve yine bir iki hakem kararı ile açıldı ve seti 25-22 maçı da 3-1 Arkas aldı.
Arkas pasör Hüseyin'i çok arıyor. Yerine oynayan Ceyhun'a tüm oyuncular deyim yerinde ise fırça attıkları için çocuk eziliyor pas atamıyor. (Antrenör yerine oyuncu oyuncuya fırça atarsa bu da doğal olur.)
Burutay yine sadece servis için oyuna alınıyor. Kadir CİN ile Emin GÖK iki maçta da oynamadılar, sakatlar mı bilemiyorum. Bülent oynadı ama iyi değildi.
Mezsaros manşeti iyi bir oyuncu, arka alanda iyi de defans yapıyor. Etkili de servis atıyor. Hücumlarda özellikle arka ortadan iyi sıçrıyabiliyor ama bloğa yakalanabilen bir oyuncu.
Nuri bana göre Türkiye'nin en iyi liberolarından biri ilk maç 28/7 olan manşet hatası dünkü maçta 37/3 olmuş (Şunu da söyliyeyim Halkbank bayağı iyi servis attı)
Dünkü maçta görünmeyen kahramanlardan biri Gökhan'dı. Blok yaptı etkili servis attı, ortadan hücumda sayı aldı. Bence çok iyi idi.
A. Toçoğlu'da her zamanki gibi iyi servis attı(16 servis de 4 hatası var ama) ve 4 blok yaptı.
Bana göre Arkas'ın zayıf halkası KİKE. Halkbank ne zaman servisi onun üzerine yıktı sayı aldı ama ne gariptir bunu sürekli yapmadılar. Israrla en iyi manşete sahip Mezsaros ile Nuri'ye atmaya devam ettiler.
Oyun olarak çok kaliteli ve zevkli bir maçtı bana göre. Halkbankasının yabancısı MOON'un özellikle ortadan yaptığı smaçlar izlenmeye değerdi. Orta oyuncuya verilen pas gibi gözüküyordu ama o 6 numaradan gelip vuruyordu. Halkbankta bir de 18 numara oynayan Serhat adlı oyuncu dikkatimi çekti. Pasör çaprazı oynadı istatistikleri % 38 lerde ama maç içinde etkili gözüktü
ARKAS oyundan kolay kolay kopmuyor. Hem Arkasın oyun anlayışı hem de hakem lobisi dikkate alınmalı diye düşünüyorum.

1 yorum:

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Murat izlenimlerin için
çok teşekkürler.
Rakibimizin son durumunu görmek
açısından yararlı bilgiler bunlar.
Dünkü maçtan bir sürpriz bekliyordum
ama zor da olsa almış Arkas.
Sürpriz dedim ama elenseydi sürpriz
sayılmamalıydı.HB'de yeni İtalyan
Antrenör ve Brezilyalı pasör geldikten sonra düzelmişti aslında.
Arkas'ta sezon içierisinde sorunlar
vardı.Şu anda Hüseyin'in sakatlığı
dışında eksikleri yok.
Sorunların en önemlisi orta Ahmet
Toçoğlu'nun hoca tarafından kesilip
Emin'in oynatılmasıydı.Şimdi Ahmet
oynuyor anlaşılan Ahmet kazanmış
savaşı.
Bizim için gene heyecanlı ve zor
bir seri olacak.Zorluk malum Arkas'ın lobisinden dolayı.
İzmir'deki maçlar gene olaylı
ve tartışmalı geçecek.
HB'de Serhat'ı beğenmen önemli
zira Serhat Coşkun genç jenerasyonun en önemli pasör çaprazlarındandır.Ben de çok beğenirim ,geçen yıl bizimde gündemimizdeydi olmadı.
Sezon başında Tokat Plevne Belediye'den aldılar ama oynatılmıyordu.Yeni İtalyan Antrenör geldikten sonra oynamaya
başladı ve iyi de oynadı.