17 Mart 2010 Çarşamba

FENERBAHÇE ACIBADEM SET VERDİ...hem de 6saraya...

Dün maçı ne yazık ki televizyondan izlemek zorunda kaldım :) (Ne de olsa İzmir'de avukatlık yapıyoruz değil mi? İşlerimizi aksatmayalım. Cannes'a gitmek için para kazanmak gerek)
Televizyondan izlerken yorumcu Alev ALAKÖK denen çokbilmişe ayrı sinir oldum hakeme ayrı...
Maça kötü başladık. Maçın başında 6saray nasıl olduğunu kimse anlamadan 6-0 lık seri yakaladı. Üstelik De Brandt 4-0 ken seriyi kırmak için mola hakkını bile kullandı. Bu sürede sadece Gamova 4 kez hücum etti ama hiç topu öldüremedi. İlk sayımızı onların hücum hatasından aldığımızda 6-1 oldu sonra Natinin hücumdan aldığı sayı ile 6-2 olduk ama teknik molaya 8-2 geride girdik 3 sayımızı da onların hücum hatasından aldık ama sonra biraz oyuna girer gibi olduk. İkinci teknik molaya 16-7 geride girdik ama aradaki farkı kapasak da yakalayamadık Gamova oyuna ağırlığını koydu ve 23-19 dan 23-24 yaptık ama Nihan sağolsun öyle 2 hata yaptı ki seti verdik.
İkinci sete iyi ve hızlı başladık ama sonra durduk. Bir ara tekrar toparladık ama ikinci teknik moladan sonra karşılıklı sayılarla giden set Seda'nın manşet hatasını değerlendiremediklerinden bize döndü adeta. Çok kritik noktada yapılmaması gereken iki hata yapıldı karşılıklı.Ve biz toparlanarak sete ağırlığımızı koyduk Seti aldığımızda 6Saray'ın maça çıkarken olmayan tur atlama ihtimali de ortadan kalkmıştı.
3. set maçtaki en etkin olduğumuz setti. 4. set ise iyi karşılıklı sayılarla oynandı ve her zamanki gibi seti de maçı da aldık.
Nihan kötü oynama hakkını bu maçta kullanmıştır umarım. Çünkü ilk defa izleyen biri bu takımın liberosu bu ise nasıl olur da hiç yenilmemişler diye sorar.
Nati her zamanki Nati gibi oynamadı. Belki sakatlığının etkisi vardır.
Gamova oyuna takım gibi kötü başladı ama sonra oyuna öyle bir ağırlığını koydu ki tek başına maçı aldı. Özellikle arka ortadan yaptığı hücumlar çok etkili idi.
Seda ise beğendiğim servislerini attı ama hücumda top öldürme yüzdesini arttırması lazım. Özellikle de plaselerde topu daha iyi kullanması gerekiyor. Seda hiç blok yapamamış oysa son maçlarda blokları çok iyiydi.
Çiğdem etkili servisler ve tek ayak hücumları ile kendi standartında gayet iyi bir oyun çıkardı.
Eda ise ne yazık ki iyi değildi. Bir durgunluğu söz konusu ama nedenini anlamadım.
İkinci seti aldıktan sonra Natiyi dinlendirmek isteyen De Brandt Alice'i oyuna soktu. Çok iyi servis atıyor, çok iyi sıçrıyor bunu hepimiz biliyoruz ama yorumcu yeni keşfediyor gibi bugüne kadar oynadığından daha etkili oynuyor bugün diye yorum yapıyor...
Frauke. Bugün çok kötüydü. Takımı bir türlü etkin oynatamadı. Bunda Nihan'ın ve takımın manşet alamaması nedeniyle iyi top aktaramaması da etkindi ama yine de final paslarını da doğru tercihlerde kullanamadı.
Naz ise daha toparlayıcı idi.Kendisine iyi top gelmemesine rağmen takımı daha etkili oynatmayı başardı.Bloklarının Frauke'ye göre daha iyi olduğunu daha önce yazmıştım. Nitekim 6Saray Frauke varken onun üzerinden hücum etmeyi tercih etti ama Naz varken onun üzerinden yaptıkları hücumlarda istedikleri başarıyı elde edemediler. Naz Gamova ile de bugün daha uyumlu görüntü verdi.
Gamova oyuna iyi başlamadı ama sonra klasını konuşturdu. Hele son sette Naz'ın kendisine kötü ilettiği bir topu öyle güzel plase ile bıraktı ki tecrübe ve zeka birleşkesi idi.
Maçın hakeminin ilk sette Seda'nın servisinin (ki setin sonlarına doğru yakalamaya başladığımız anda) içeride olmasına rağmen dışarıda kararı , Elif'in aynı sette(yanılmıyorsam 2. set) aynı hareketinin birini top taşıma diğerini ise normal pas saymak gibi aptalca kararları ve oyuncularımıza karşı tavrı beni çıldırtmaya yetti. Tekrarında hak verdiğim tek kararı Gamova'nın rakip sahadaki topa müdahale kararı oldu.
Bu maç Cannes'da oynayacağımız maçlar için bir parça ölçü olabilir ama biz bir daha bu kadar kötü günümüzde olursak. Evet kötü manşet aldık, takım savunmasını da her zamanki gibi oturtamadık ama takım bence şimdiden kafasını Cannes'a verdiğinden maçlara tam olarak adapte olamadı. Ve bu uyarıyı bugün yaşayarak öğrendiler. Bizim için ezeli rakibe 1 set vermek neredeyse maç kaybetmeyle aynı. Başka takıma 1 değil 2 set verelim belki de yenilelim ama 6saraya değil set en çok 15 sayı vermeye tahammül edebiliriz.

Hiç yorum yok: