7 Aralık 2011 Çarşamba

Sarı Melekler Fransa'dan Galibiyetle Dönüyor.0-3 !!!






* Fabiana'nın resmi CEV'in sitesinde çıkmamıştır.




***********************
* Tebrikler.
* Beklediğimiz gibi kazandık.Ancak oyun  tatmin edici değildi.Setlerde hep iniş-çıkışlar yaşadık.
Kalite ve tecrübe farkı ile setleri ve maçı kopardık.
* Mulhouse takımı da geçen haftaki Rabıta Bakü maçındaki görüntüsünden daha iyiydi.
O maçta manşette dağılmışlardı mesela,bu maçta ise bizden bile daha iyi manşet aldılar.
Bunda bizim manşet sorunumuzun devam etmesinin yanı sıra serviste yeteri kadar zorlayamamamızın da rolü vardı.Zaten tam 12 servis kaçırdık ki çok kötü bir rakam.
* Takım olarak manşet ve arka alan savunması  sorununun devam ettiği görülüyor.
Değindiğimiz gibi 12 servis kaçırmamız ve set içindeki kopukluklar da görülen olumsuzluklardı.
* Maçın yıldızı CEV'in de seçtiği gibi Fabiana idi.Mükemmel oynadı.Henüz 2.maçı olmasına rağmen Pasör Naz ile çok iyi anlaştılar.Özellikle 1.sette süper hücumlar vardı.5-6 sayı aldı sanırım daha 1.sette.5 blok ile de duvar ördü.% 62 hücum yüzdesi.Toplam 14 sayı ile en skorer.
* Fabiana'dan sonra Seda ve Kim'in 12,Liubov'un 11,Eda'nın 8 sayısı dengeli bir hücum yaptığımızı da gösteriyor.Zaten Pasör Naz iyi manşet geldiği takdirde iyi oynatıyor.
Zaman zaman hataları da oldu tabii.Fabiana ile 2.maçları ama uyumları süper,Eda ile yıllardır oynuyorlar ama 2-3 kez anlaşamadılar.Bu da ilginçti.
* Çift libero ile oynama avantajımıza rağmen manşet ve savunma henüz istenilen gibi değil.
* Çift libero demişken Nihan savunmada iyiydi,aldığı sayı da unutulmayacak bir sayıydı.
* Takım manşeti 56/3.% 61(38).Gene ağırlıklı olarak Liubov ve Merve manşeti yüklendi.
En çokta Liubov manşet aldı.34/1.% 68(44),Merve 13/-.% 54(31),Kim 5/1.% 40(40)
* Gelelim  Ze Roberto ve Logan Tom konusuna.
Görünen O ki Liubov Ze Roberto'nun vazgeçilmez Prensesi.Avrupa,lig hiç vazgeçmeyecek.
Logan Tom bu takıma katkı vermek için alınmadı mı ? Yoksa ikili değişikliklerde sınırlı pozisyonlarda kullanmak için mi alındı ? Böyle kariyerli bir oyuncuyu bu muameleyi yaparsanız 3 gün sonra çeker gider.Bilemiyorum başka bir düşünce mi var ? Hani gelmeyecek,başka bir takıma gidecek spekülasyonları çıkmıştı.Burun sürtmek mi yapılıyor bilemiyorum.
 Zayıf takımlara karşı süre vereceksin ki bir an önce takıma alışsın.Ereğli ve şu maçta fark açılmış setlerde bile oynatmıyor.Oyuna alıyor bir kaç sayı sonra çıkarıyor.Bırak bitirsin seti ne olacak ?
Mantıklı bir şey görsem bir şey demeyeceğim.Tamam Seda'da önemli oyuncu,kazanmak lazım ,sezon başından beri oynuyor,Tom gelir gelmez formasını vermek olmaz diye düşünebilir de İpek'in formasını verdin Fabiana'ya ve Tom'u en azından 1 set,2 set oynatırsın.
 Bu arada Logan Tom'un set arasında su taşırken esnemesi de enteresandı Uykusu gelmiş.:)) 
* Maçın yayıncı kuruluşu TRT Skandallarına devam ediyor.
TRT HD'den ben başından itibaren izledim de TRT 3 SPOR'da Telekom basketbol maçı bittikten sonra yayına girerek maçı mundar etmek,spiker Birol Reçber'in bilgisizliği,cahilliği de ayrı skandaldı.Hala geçen yıl ki statütüyü anlatıyor.Statü değişti 8'li finaller Bakü'de oynanacak arkadaşın hala haberi yok.
 Eczacıbaşı - Cannes maçını anlatan futbol spikeri (Onu da beceremez ya) Kerem Öncel ise daha faciaydı.CEV'i yazılışı gibi telaffuz ediyor okunuşu SEV diyemiyor,file yerine ağ diyor :)) birader balık ağı mı bu yahu ?,oyuncuları tanımıyor futboldaki gibi sırtında ne yazıyorsa onu okuyor.Usiç'i Senna Senna diyor.Bir şey bildiği yok Neslihan ve Esra sakat mı ondan mı kötüler,yerlerine alternatifler yetersiz gibi saçma sapan yorumlar.Rakip Cannes çok kötü pasörü Antonijeviç'e rağmen daha iyi oynadı bu kadar basit.Voleybol da futboldaki gibi geniş kadro,rotasyon falan olmaz.Neslihan'ın yedeği olarak onun ayarında birini nasıl bekleteceksin ?
Gözde diye genç bir oyuncu vardı işte.Maç sonrası röportaj yapan Özlem diye geçen haftaki bizim maçtan hatırladığımız iş bilmez kız da ayrı komedyendi.
 Kısacası TRT bizim vergilerimizle Skandal yayınlarına birilerine haksız paralar kazandırmaya devam ediyor.Kuruş hakkımı helal etmiyorum.

2 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Gürol kardeşim,24-25 Martta final-four onyanacak diye biliyorum yanılıyormuyum.8 li finaller demişsin ,o zaman bu son 8 takım yarı finale ve finale kalmak için oynayacağı maçlar kaç gün sürecek?Aydınlatırsan sevinirim.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

Güray Gürsoy dedi ki...

Süleyman Abi Merhaba.
Bizim arkadaşlar fenerbasket forumunda şu bilgiyi vermişlerdi ;

''kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final four u Azerbaycan Bakü de yapılacak.

Sistem değiştirilerek önce 8 li finaller Bakü de oynanıp daha sonra kazananlar 4 lü final karşılaşmalarını oynayacaklarmış''

CEV başkanı Meyer in açıklaması;

"Meyer surprised a bit the many illustrious guests and officials by announcing that the organization of the women’s final four has been already allotted to the capital city of Azerbaijan, Baku. As a result of this, the competition formula will be adapted according to the provisions outlined in the Official Regulations, thereby having 8th finals and 4th finals following the League Round before the best 4 teams compete for the crown."

Vakit bulursam daha ayrıntılı bilgiyi önümüzdeki maç yazılarımda belirtim.

Sevgiler - Saygılar.