21 Aralık 2011 Çarşamba

Rabıta Bakü - Fenerbahçe Universal : 3-1 (Rövanşı verdik) !!!!







****************
* Geçmiş Olsun.Maalesef rövanşı verdik.İlk maçtan sonra sağladığımız psikolojik üstünlüğü tekrar geri verdik :((
* Eğer yaptığımız hatalardan,eksiklerimizden ders çıkarabilirsek belki de hayırlı olabilecek bir yenilgidir bu yenilgi.Umarım ders çıkarırız.
* Ayaklarımızın yere basması açısından ve ileride telafisi olmayacak bir zamanda alınmasındansa şimdi alınan bir yenilgi hayırlı olabilir.
* Açıkcası iyi konsantre olmamışız maça,rakipte geçen hafta kaybettiği için iyi bilenmişti ve çok istediler,az hata yaptılar,daha çok doğru yaptılar ve haklı olarak kazandılar.
* Giderken 1 set bize yeter mantalitesi ters etki yarattı.
* Aldığımız 1 set elbette çok büyük avantaj sağlayacak eğer diğer 2 maçta sürpriz set vermezsek.Grup liderliği için 1 set yetebilir ama kaybetmek prestij açısından kötü tabii.
* İyi başlamadık maça ve geride götürdük hep,Ze Roberto Seda'nın yerine Logan Tom'u almak zorunda kaldı  21-18 gerideyken,özellikle attığı etkili servislerle rakibi zorladı Tom ve dengeyi sağladık.Önce beraberliği sağladık ve zor da olsa Yeon Kim'in müthiş bitirişi ile seti aldık.
* 2.set'e Logan Tom devam ederek başladık.İdeal kadromuzu bulmuştuk.İyi götürdük.
Gene Logan Tom'un etkili servis serisi ile 11-17 yaptık ve artık bu seti de kazandık derken
Gajiç Glass'ın yerine Staroviç ,Zhukova'nın yerine Spicer'i alarak pasör değişikliğine de gitti.
Bu değişiklikler tuttu.Özellikle ABD'li Pasör Spicer fark yarattı.
 Bu setin kaybında Gajiç'in değişiklikleri ile birlikte hakemin Fabiana'ya rakip sahaya müdahale kararı,Kim'e hatalı vuruş kararı vermesi,Goluboviç'in etkili servisleri,Staroviç'in şans eseri çeldiği topun sayı olmasının yanı sıra en önemli faktör Naz'ın ısrarla 4 numaradan oynayarak Sokolova ve Kim'i rakibin sıkıştırmasına fırsat tanımasıydı.Tamam iyi manşet gelmedi,açık toplardı ama 1 kez bile 2 numara veya ortaya atmadı.
Ze Roberto da mola almadı sadece Seda Eryüz'ü aldı servis için.
Setin kırılma anı ;24-24'te Eda - Kim anlaşamadı Tom'un attığı harika servis heba oldu ne güzel kaçan top ve penaltı olmuştu değerlendiremedik.
* 11-17'den set vermek hiç mi hiç yakışmadı ve üzücü.Ders çıkaralım diyeceğim ama F4'te 5.sette Vakıfbank'a 8-3'ten verdiğimiz maç geliyor aklıma.
* 3.sete 6-1 gibi çok iyi başladık ama gene yakalandık ve setin sonunda aynı basit hatalar ve yanlış tercihlerimiz devam etti ve bu avantajı da değerlendiremeyerek 25-20 kaybettik seti.
* 4.set iyice dağıldık zaten.
* Bir kere hep söylediğimiz zayıf karnımız bu manşet ile işimiz çok zor.
93/10.% 45(13).Felaket bir yüzde.Merve gene yükün altına sokulmuştu.Hedefti rakip için.
50/7.% 38(10).Halbuki geçen maçta daha iyiydi.41/1.% 76(49).Merve'den sonra manşete giren Liubov 12/2.% 50(25),diğer liberomuz Nihan 11/-.% 55(9) ben 1 hatasını hatırlıyorum ama yok demişler.Tom ise 10/-.% 60(20),Kim 8/1.% 50(0).Yani % 13 mükemmel manşet ile Şampiyonluk adayı bir takım nasıl olur bilemiyorum ? Evet rakip liberomuza atıyor servisi doğru ama neden saklamayı daha tecrübeli Liubov ve Sokolova'yı kullanmayı denemedik anlamıyorum.
Evet Onların da iyi değil manşet yüzdeleri ama Merve'yi tam maden yaptık.
 Bu manşet sorunu acil çözülmesi gereken elzem bir sorun.
* Hücum yüzdemiz de düşük.% 37 ile hücum ettik ama asıl sorun manşet ile birlikte blok arkası defans.Yerleşim ve paylaşım hiç iyi değil.Zamanla birlikte oynayarak iyiye gidebilir ama konuşmalılar maç içerisinde.Bir birine bırakıyorlar topu,birlikte vurmaya kalkıyorlar.Çok acemice görüntüler vardı saha içerisinde.
 Bir diğer önemli nokta bloklar.11 bloğumuz var 9 tanesi Fabiana'dan.Ya diğerleri ?
Eda 1,Kim 1.Tom'un bloğu zayıftır biliyoruz ama Seda,Liubov,Naz,Kim daha çok olmalı.
* Bireysel performans olarakta öne çıkan oyuncumuz olarak Fabiana,Eda ve özellikle çok etkili servisleri ile Logan Tom'u söyleyebiliriz.Logan Tom için burada hep yazdık oynamalı diye,şimdi oynadı da ne oldu diyenler olabilir ama 1.setin sonunda girmeseydi o seti de kazanamaz ve 3-0 kaybederdik farklı hem de.Evet % 30 ile hücum yüzdesi düşük ama tam 23 servis atmış 2 ace'i var,savunması da iyiydi.
* Kötü oynayan oyuncularımız olarak Liubov ,Naz ve ilk kez Yeon Kim diyebiliriz.
Naz kötü manşetlerde çok zorlandı evet ama aynı yer ve aynı kişi ısrarı yanlıştı.Ortaları çok ihmal etti (manşete bağlı olsa da).
Kim iyi başladı ama sonra giderek oyundan düştü.% 33 hücum yüzdesi ile 17 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu ama 7 hücum hatası ve 4 kez blokta kalması ile 11 hücum hatası oldu.
Liubov Sokolova Hocanın gözdesi % 38 hücum yüzdesi ile 15 sayı,2 hücum hatası ve 5 kez blokta kalması var.Ayrıca rahat tavırları da ilginçti.
* Ze Roberto'nun bir etkisini göremiyoruz.Tek yaptığı iş zora girince Seda-Tom değişikliği yapmak ve Çift liberodan vazgeçip,Merve'nin yerine Nihan'ı oynatmasıydı.
Libero demişken,çift libero artık denenmemeli ve 3.libero Didem Ege'ye de şans tanınmalı.
* Rabıta Bakü yenilgi ile iyi bilenmişti.Blok ve savunmada özellikle çok iyiydiler.
14 blok ve her topa atlayan,el değdiren savunmaları müthişti.
Ayrıca Gajiç'te kenar yönetimi ile fark yarattı.Maça bu kez Glass ile başladı,Staroviç'i kesti.
Ama sonra Glass'ı da kullandı.En önemli değişikliği tecrübeli pasör Zhukova'yı alıp ABD'li pasör Spicer'i koymasıydı.Spicer fark yarattı.
* Nati.Maçın oyuncusu oldu ve hem kendisini bir kalemde silen yönetici ve bazı taraftarımıza ''Ben daha ölmedim'' mesajını çok net verdi.Manşet'i üzerine attık nedense,zorlandı ama çok fazla sorun olmadı.50/2.% 52(20) düşük gözüküyor manşeti ama Tom'un servislerini iyi çıkardığını gördüm hep.Hücumda % 39.5 blok,3 servis sayısı 25 sayı ile bir nevi intikam aldı.
* Rabıta Bakü'nün 11 yabancı ile ne kadar Azeri takımı olduğu ise ayan beyan ortadaydı.
* Maçın genel değerlendirmesi bu şekilde.
* Ezik her yerde eziktir hesabı Azeri seyircilerin içindeki gerek Azeri gs'liler,gerek Türk gs'liler
Sector bilmem ne grubu olarak küfürler ederek orada da tıynetlerini gösterdiler.
Kendilerini kutlarken (!),küfürlerini misliyle iade ediyorum.
* Son olarak TRT.Artık yetmedi mi kardeşim voleybolun V'sinden anlamayan futbol spikerlerine 
maç anlattırmak.Alper Bakırcıgil isimli zavallı spiker saçmaladıkça saçmaladı.
Voleybolu bilmediği,takımları ve oyuncuları tanımadığı için önündeki listeye göre anlatım yapıyor.
Merve'ye Saniye Merve,Ze Roberto'ya uzun ismi Guimares bilmem ne,İpek oyunda yok İpek diyor,Naz'a Nilay diyor,Nihan'a Nihal.Maçın ilk sayısında Mammadova 2 numaradan sayı yaptı Zhukova'nın pası ile ama Zhukova'dan geldi ilk sayı diyor,pasör Zhukova'ya 2 numaradan smaç vurdurdu yani.
 Sonraki Vakıfbank - Azerrail Bakü maçına bakıyoruz Kerem Öncel gene batırıyordu.
Yahu biraz dikkat ve dersini iyi çalışın kardeşim.Ayıp yani.

4 yorum:

turkuaz0707 dedi ki...

Maçı izleme fırsatım olmadı. Tamamen maç yazısı ve istatistik verilerden hareketle bir kaç noktaya temas edeceğim. Birincisi berbat manşetimiz ve defans problemimiz. Nati hayatında hiç bir maçta 3 ace atmamıştır. Zorlamaz yumuşacık servis atar. Natiye 3 ace veriyorsak defansımızın hali ortada demektir. Yenildiğimiz bir maçı ilke olarak tekrardan izlemem ama Natiye nasıl 3 ace yaptırmışız merakımdan maçın tekrarını izleyeceğim galiba.
İkincisi bu takım tek hamleli bir takım ya birinci hücumda topu öldürecek, ya da ilk blokta topu tutacak sayı yapacak. İş ralliye kaldığı zaman maalesef sayı hep rakibe gidiyor. En son Beşiktaş maçında bile neredeyse bütün rallileri kaybettik. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerek.
Üçüncüsü, yenilgiyi dert etmiyorum ama Bakü'de kaybetmek kötü. Zira finaller Bakü'de oynanacak ve muhtemelen Fenerbahçe Rabıta Bakü maçının galibi şampiyon olacak. Bakü'de onlara maç vermek psikolojik olarak finallerde de takımı olumsuz etkileyebilir. Onun için Bakü'de kazanmak önemliydi...
Ancak her şeye rağmen bizim takım Rabıta'ya nazaran çok daha potansiyelli bir takım. bunun farkında olup gerçek gücümüzü sahaya yansıtabilirsek bu sene özlenen şampiyonluk gelecektir deyip olumlu düşünmeye devam edelim, selam ve maç yazısı için teşekkürlerimizi de Mrsiç'e gönderelim.

Güray Gürsoy dedi ki...

Değerli Adem dostum çok değerli katkılar yapmışsın.Ben sana teşekkür ederim.
Özellikle ''tek hamleli takımız''tespitin çok önemli.Aynen dediğin gibi rallilerde sayı kazanma ihtimalimiz çok düşük.
Manşet ,defans problemi ile birlikte zamanla birlikte oynadıkça gelişme gösterebiliriz diye iyi niyet mektubumuzu gönderelim :))
Diğer tespitin,ilk maçtan sonra sağladığımız psikolojik üstünlüğü tekrar geri verdik dediğin gibi.
Hayırlısı bakalım.

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Sevgili Gürol,
Uuzn zamandır sesim soluğum çıkmıyor farkındayım.Blog yazma ve antudaki yazışmalar konusunda senin gibi ben de artık heyecan duymadığım için ara vermiştim. Bir de bu araya "evlilik" sığdırıp "müzmin bekarlığa" veda edince yazamadım ama seni hep takip ettim.
Geçen hafta iddianame yayınlanınca oturup 401 sayfalık iddianamenin tamamını okudum Ve iddianame hakkındaki hukuki yorumumu yazdım ve blogumda yayınladım. Senin blogda da yayınlamak isterdim ama artık blogunda sadece izleyiciyim. Yönetici değilim.Okur değerlendirirsen sevinirim istersen blogunda da yayınlayabilirsin.
Ne yazık ki bu mağlubiyetin önemli sebebi ilk seti almamızın yeteceği düşüncesi. Kim'i ilk defa bu kadar kötü gördüm. Sokolova uzun süredir aksıyor ama Ze Roberto kontenjanı var adeta. Takıma bir şekilde Tom Logan'ı adapte etmesi gerekiyor.
Defans anlayışımız ne yazık ki özellikle rallilerde çok aksıyor. Bakalım bundan sonra neler olacak.
Sevgi ve dostlukla
Murat

Güray Gürsoy dedi ki...

OOOOO Sevgili dostum şükür kavuşturana ya :))
Çok sevindim.
Uzun süredir yoktun biliyorum.
Özledim de muhabbetlerimizi.
Yuva kurmana da ayrıca çok sevindim.
Allah çok mesut etsin,bir yastıkta kocatsın :))
Geçerli mazaretin varmış :))

Murat'cım İddianame yazını bir kaç gün önce gördüm ve Twitter hesabımdan link vererek paylaştım.
Hepsini okuyamadım fırsatım olmadı ama okuyacağım.
Şimdi hemen golsmacservis'te yayınlayacağım.
Emeklerine,ellerine sağlık.

Takımla ilgili gördüğün gibi yazıp,çiziyoruz.
Aksayan yönler var belirttiğin gibi ama düzelir diye ümit edelim.

Selam ve Sevgilerimle.
Sağlıcakla kal.
Bundan sonra görüşürüz herhalde.