16 Aralık 2011 Cuma

GÜZEL OYUN ,KOLAY GALİBİYET !!!

Gürol abim çok güzel de detaylı bir maç sonu değerlendirme yapmış bende bir iki fikir ile ona ilave yapayım.

**Çok güzel oynadık . Benim beklentilerimin çok üzerinde bir konsantrasyon ile başladık maça ve bir ara ilk sette 10 sayıya kadar çıkmıştı fark. bu kadar rahat bir şekilde kazanacağımızı düşünmemiştim.oyun güzel olunca izleyen herkes ciddi şekilde keyif aldı.

** iyi servis attık, SEda ( eleştirsemde hakkını verelim ) NAZ KIM SOKO EDA güzel servis attılar.ağırlıklı olarak NATİ yi hedef aldık NATİ nin üzerine gidilince oyunu bozulsun en azından hücumda etkinliği azalsın diye ve ilk set özellikle bu çok tuttu.

**KIM çok iyi oynadı sadece bugün değil genelinde şu an için takımın en formda ve en iyi oyuncusu. alçak toplarda zorlanıyor bazen NAZ genelinde onu güzel besliyor , yüksek top attığı müddetçe hücum yüzdesi % 50 lerin altına düşmez sadece gücü ile vuran bir oyuncu da değil 23 yaşına rağmen oldukça olgun oynuyor zeki hareketler , köşeleri görmeler ve güzel plaseler yapıyor. ama ben şahsen bunun gibi bir skor opsiyonunun manşet ile yordurulmasına karşıyım , en azından avrupa maçlarında çekelim ÇAPRAZA fuzulü yere savunma ile yorulmasın.

**FAbiana 3 blok sayısı olsada direkt sayı olmayan en az 6*7 tane bloğuda vardı. köşelere çok güzel kayıyor ve rakip için caydırıcı bir etken oluyor. hücumda zaten TEK ayakta çok etkili , bizim için çok ama çok faydalı bir transfer **Naz formda ( oyunun belli bölümlerinde kopsada yine iyi oynuyor) yanımızda oturan birisi KEREM e NAZ ın aklı çalışmıyor gibi birşeyler söyledi , KEREM de gerekli cevabı verdi , 1991 doğumlu AKLI NAZ kadar çalışan pasör varsa söylesin de izleyelim , eksikleri olmasına rağmen oldukça faydalı bu sene , bazen konsantrasyon eksikliğinden alçak paslar atıyor ama olsun daha yaşı genç kendisini biraz daha geliştirirse ( eminim geliştirecek ) çok büyük pasör olacak. oldukça iyi servisler atıyor. SOKO VE KIM e daha yüksek toplar atmalı.

**MERVE içinde içi çift laf edelim, bugün çok iyi oynadı , hem manşet hemde savunmada belki bize geldiği dönemden buyana oynadığ en güzel oyundur. hep böyle devam etmesini umuyorum.

**TOM ile ilgili olarak bir şey yazamıyacağım sıkıldım artık, HOCA ile konuşmak lazım kafasındaki düşünce nedir ? eğer KIM i çapraza kaydırıp TOM u smaçörde oynatmak istemiyor ise NEDEN TOM u aldık ? yedek bekletmek için mi ? voleybol çok oyun içinde rotasyonu sevmez ama dediğim gibi hocanın düşüncesi nedir bilemiyorum. takımda iyi gidiyor o yüzden laf etmek şimdilik yersiz ama ben yine iyi giderkende fikrimiin arkasındayım SOKOLOVA VE TOM gibi iki tane oyunun iki yönünüde iyi oynayaiblen smaçörüüz var ise onları smaçörde oynatıp KIM i çapraza çekmek daha mantıklı gibi geliyor. SEDA da lig maçlarında oynar zaten.

**SOKOLOVA yı da boş geçmeyelim hücum yüzdesi % 30 larda çok düşük olmasına rağmen bugün hem çok iyi servis attı hemde çok iyi defans yaptı , Bayan voleybolunda ana temel iyi savunma yapacaksın ve iyi manşet atacaksın. Bu ikisini iyi yaptığın zaman maçı kazanmak kolay oluyor. ayrıca ZE hocam Sokolova nın smaç servislerine müsahale etmesin , smaç servisleri çok daha etkili oluyor , illa ACE olmasına gerek yok i, karşı takım kolay karşılayamadığı için biz blokda daha iyi yer tutar hale geliyoruz.

**SEDA bu sene eski senelere göre daha faydalı oynuyor. iyi servis atıyor hakkını vereyim ama genelinde hücum yüzdesi düşük % 30 larda top öldürme ile çapraz olursa zor olur ..

RAbita Bakü çok ama çok kötü oynadı , diğer maçlarda bu kadar kötü oynamayabilir ama tekrar söylüyorum kadro yapısı itibari ile bu kupanın favorisi biziz genelde final 4 a aynı ülke takımlarını çok sokmak istemiyor CEV o yüzden birbirleri ile bir şekilde eşleştiriyor.

İTALYA dan FİNAL 4 gören olmaz .
RABİTA BAKÜ
BİZ
RUSYA DAN ( DİNAMO MOSKOVA -DİNAMO KAZAN )
POLONYADAN ATOM TREFL SoPOT takımları ilk 4e girer gibi bir hissiyat var içimde.

Bu sene bu kupayı kazanacağımıza inancım sonsuz.

herkese saygılar ve sevgiler.
Cem AĞRAK

3 yorum:

Levent TR dedi ki...

Güzel değerlendirmeniz için teşekkürler,bir sporsever,daha önemlisi voleybolsever olarak merak ediyorum,bir düzineden fazla kanala sahip Radyo Televizyon Kurumu, bu maçı TRT HD den vererek kimlere hizmet etmektedir.Zira bana ve benim gibi birçok sporsevere hizmet etmediği kesin.Size tekrar teşekkür ederken(Sayenizde maç hakkında biraz fikir sahibi oldum) buradan adı geçen kurumu protesto ediyorum.Sağlıcakla kalın.

sulozgul dedi ki...

Sevgili Cem,analiz ve yorumların için teşekkürler.Ben de bu kez olacak diyorum.Aslında geçen sene de favori idik ama ne yapalım kendi hatalarımızla maçı Vakıfbank'a verdik.Hala tie-break setinde 7-2 önde olmamıza rağmen o maçı nasıl kaybettiğimiz aklımdan hiç çıkmıyor.Neyse bu kez artık kupayı getiririz.Selam ve sevgilerimle.Ayrıca seninle tanıştığıma da çok mutlu oldum.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

cem ağrak dedi ki...

levent hocam kimsenin hizmet etmek gibi bir derdi yok mevzu belli FENERBAHÇE nin olduğu yerde ilgi alaka her zaman vardır ve TRT bile voleybol bilgileri kısıtlı olan ve araştırmadan maç anlatmayı marifet zanneden spikerlerine maç anlatırarark bu işi hiç önemsemediğini sadece FENERBAHÇE üzerinden para kazanma peşinde olduğıunun göstergesidir.

Süleyman abi bende seninle tanıştığıma memnun oldum . VOLETYBOL izlemek zordur, emek ister ilgi ister, izleyen takip eden ve salona gelen herkese teşekkür etmek lazım. geçen seneyi sorma abi bende o salonda kahrolmuştum ama artık tecrübeliyiz. bu sene bir aksilik olmaz ise kazanmalıyız bu kupayı.tekrar maçlarda görüşmek üzere.
saygılar..