12 Ocak 2011 Çarşamba

Sarı Meleklerin Bergamo'dan İntikamı Acı Oldu.0-3 !!!


N.F.BERGAMO FENERBAHÇE ACIBADEM  0-3

Salon: Palanorda Bergamo

Hakemler: Krıescher Claude (Bel)  Jacyna Grzegorz (Pol)

Norda Foppapedretti Bergamo: Ortolani,  Nucu, Signorile, Fanzini, Bosetti, Piccinini, Merlo (L)

Fenerbahçe Acıbadem: Fofao, Shashkova, Fürst, Skowronska, Osmokrovic, Eda , Nihan (L)


Setler: 13-25, 23-25, 19-25

Süre: (73) (20, 27, 26)


 * Tebrikler Sarı Melekler ve teknik ekip.
* Rövanşı feci aldık.Finalde kaybettiğimiz son şampiyonu kendi salonunda,seyircisi önünde net bir sonuçla yenerek Şampiyonlar liginin dışına attık.Bundan daha güzel bir ''İntikam Senaryo''su olamazdı herhalde.
* 2.set hariç bizim adımıza rahat bir maç oldu.1.ve 3.setlerde istediklerimizin çoğunu yaptık.
2.sette ise zayıf yönümüz manşette Nihan üzerinden sallanınca seti ve dolayısıyla liderliği kaybetme noktasına geldik.Nihan 3 çok öldürücü manşet hatası yaptı.23-20 geriye düşmüştük.Ze Roberto Naz ve Çiğdem değişiklikleri yaptı Fofao ve Kasi yerine ama Eda sahneye çıktı attığı çok etkili servislerle Piccinini'yi ağlatarak 5-0'lık seri ile 23-25 seti aldırdı.Tabii diğer oyuncularımızın da katkılarını es geçmiyorum ancak Eda'nın etkili servisleri,Nihan'ın kötü manşetleri ile giden seti geri getirdi.
* Böylece 2.sette en etkili yönümüz etkili servislerimiz ve en zayıf yönümüz manşetlerimizi de görmüş olduk.
* Bu takımın şu ideal 6(7)'si ile Avrupa'da kupa şansının çok yüksek olduğunu hep söylüyorum.
Aynı şekilde Avrupa'da kupa alma şansımızın Türkiye'dekinden yüksek olduğunu da bir kez daha dile getirmek istiyorum.Bunun sebebini çok yazdık.Özellikle Fofao'nun etkisi ve  de Fürst'ün dahil olması.
3.setin sonunda Ze Roberto Fofao - Naz değişikliği yaptı ne düşündüyse.Orada ne demek istediğimi bir kez daha gördük.Belki de bunu göstermek istedi kim bilir ?
* İstatistiklere baktığımızda hücum ve manşet yüzdelerinde pek fark yok.Asıl fark servis ve bloklarda.
Biz % 34 ile onlar % 31 ile hücum etmiş.Biz 55/1.% 55(24),onlar 71/3.% 54(34) manşet almış.
Biz 73 servis atmışız 2 hata,3 sayımız var.Onlar 57 servis atmış,3 hata,1 sayı.
Bloklarda ise 14-6 gibi ezici bir fark var.Fürst 5 blokla eski takım arkadaşlarının zaaflarını  iyi değerlendirdi.Yavaş yavaş eski formuna ulaşıyor.
* Manşetimiz beni gene düşündürüyor.Nihan'ın zaafını biliyoruz bu konuda ama Nati ve Sokolova gibi 2 Dünya çapında 4 numaranın böyle manşet almasına inanamıyorum.
Allahtan diğer takımların manşeti bizden daha kötü.
* Hücumda da bitiriciliğimiz düşüktü.Kasia 24/8.4 hata,2 blokta kalma % 33.
Sokolova 27/10.3 hata,2 blokta kalma.% 37.Nati 32/11.2 hata,1 blokta kalma.% 34.
Ortalarımız Eda 9/4.%44.Fürst 5 bloğu çok iyi ama 6/1.% 17 ile hücum etmiş.
* Nati,Fürst ve Eda'yı öne çıkarıyorum diğerlerinden.Nati tecrübesini çok iyi konuşturuyor.Aklıyla oynuyor.14 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu.Fürst duvar ördü 5 bloğu ile.Eda da % 44 ile en yüksek hücum yüzdesine sahip oyuncumuz,etkili servisleri ve 3 bloğu ile fark yarattı.
* Fofao her zamanki gibi yaratıcı idi.Pas dağılımı iyiydi ama smaçörler bitiricilikte eksik kaldı.
En dikkat çekici nokta ise Fofao'nun blok yapmasıydı.
* Bergamo'nun koç Micelli,Fürst ve Del Core'nin gidişi ile güç kaybettiğini yazmıştık.Yerlerini doldurmak zordu zaten.Bir de takımın beyni pasör Lo Bianco'nun olmaması sonlarını hazırladı.Sezon başı tam takım olamamaları bir daha toparlanamamalarına yol açtı.Herhalde büyük şok yaşıyorlardır.
CEV Cup'ta devam edecekler sanırım.Bakalım orada ne yapacaklar ?
* Takımı iyi destekleyen GFB Europe grubuna teşekkürler.
* Gelelim TRT'ye.Kurum asıl voleybol spikerleri Güven Göktaş'ı Ankara Radyosuna sürgüne gönderdikten sonra voleybolu futboldan devşirme spikerler Birol Reçber ve Cüneyt Kıran ile götürmeye çalıştı.Dün akşam ilk kez Eczacı'nın maçını da canlı yayınladıkları ve aynı saate geldiği için Cüneyt Kıran oradaydı,Birol Reçber de herhalde ZTK Futbol maçlarında radyoda falan görevliydi.O yüzden basketbol spikeri Gökhan Özer'i bizim maça vermişler.Zavallı Gökhan bu spora o kadar yabancıydı ki rezil oldu diyebilirim.Çalışmamışta.Ne hatalar yaptı ne hatalar ?
Ze Roberto'yu geçen yıl Bergamo'nun antrenörüydü oradan geldi dedi.Geçen yıl Şampiyonlar ligi Cannes'ta yapıldığı halde bu salonda İtalya da yapıldı dedi,Skowronska'yı yanlış telaffuz ettiği gibi bir ara Sokolowska dedi,Bergamo Pasörü Signorile'yi tek ayak hücum yaptırdı Nucu ile karıştırdı.
Gene Ortolani'yi Nucu ile karıştırdı.Piccinini kanatlardan hücum ediyor gibi garip bir söz söyledi.
Dahası da var.Be birader anladık yabancısınız da biraz çalışın yahu.
Sürekli liderlik için hesap yaptı durdu da neden liderlik önemli söylemedi mesela.
 Bence liderliğin çok fazla önemi yok.Sonraki turda 2.maçı evinde oynama avantajı olabilir.Altın set olayı falan olursa seyircisi önünde avantaj olabilir bu tabii.
 Lider bitirdik ama bence F4'ü alacağımız % 100 olduğu için bir önemi olmayacak.

2 yorum:

Nhan dedi ki...

TRT 'nin spikerlerine hiçbir şey demiyorum herkes artık biliyor ne kadar kötü olduklarını.Ben sadece şunu merak ediyorum madem TRT 3'ü spor kanalı yaptınız neden hala spor kanalı seklinde yayın yapılmıyor.
Burada tebrikler Sarı Melekler

Güray Gürsoy dedi ki...

Spor açılımına ihtiyaç olmadığı için öncelik sırası gerilerde hükümetin TRT SPOR.O yüzden açılmadı ama 15 Şubatta nihayet artık açılacakmış.