15 Ocak 2011 Cumartesi

Geçmiş Olsun Çiğdem Kaptan




Takım kaptanımız Çiğdem Can Rasna; ne yazık ki eczacıbaşı ile oynadığımız maçta; neslihan'ın dikkatsizce sıçrayarak hızını alamayıp, karşı sahaya düşen bacağının sol dizine sert müdahalesinden dolayı ciddi bir sakatlık yaşadı. Üzülerek söylüyorum ki, kaptanın sol diz ön çapraz bağlarının koptuğunu öğrendik, bu da uzun bir iyileşme süreci gerektireceğini gösteriyor.

Salonda olanlar farketmiştir ki daha yerdeyken elini zemine vurarak çok acı çektiğini hissettiriyordu, daha sonra gözlerinin yaşını silerekten tekerlekli sandalyeye yerleştirilip ambulansla hastaneye sevkedildi.

Tribünlerden yükselen ıslıklar uğultular ile tepkilerin neslihan dışarı şeklinde yükselmesi üzerine prensesimiz ben ne yaptım ki diye tavırlar takınmaya başladı, hakemin çağırıp onunla konuştuğu sırada da aynı tavırları sürerken, kendi taraftarları ise ona yönelik tezahürat yapıyordu. Bu ortamda taraftarlara doğru ben ne yaptım ki diye tavırlar alacağına bir özür dilerim jest hareketlerini sergileseydi bir nebze anlardık.

Maç bana göre kaptanın oyuna dahil olduğu sıralarda bizim lehimize dönmekteyken, bu sakatlık durumuyla işler iyice tersine döndü. Zaten kötü bir oyun sergiliyorduk, maçı çevirecek performansa bir daha ulaşamadık.

Maçtan sonra moral verebilmek amacıyla oyuncuların çıkışını beklerken, çıkan oyuncuların hem mağlubiyet hem de kaptanın sakatlığından dolayı can sıkıntısı yüzlerinden okunuyordu. Kaptan'ın durumuyla ilgili bir haber var mı diye sorduğumuz Songül ön çapraz bağları kopmuş diyerek üzüntüsünü dile getirdi, Naz ise Çiğdem abla altı ay oynamayabilir ciddi bir sakatlık oldu dedi.

Hastanede olduğunu söylemeleri üzerine acaba hangi Acıbadem hastanesinde diye telefonla biraz soruşturduktan sonra arabayla Acıbadem'deki hastaneye yola düşüverdik, kısa sürede olsa bir ziyaret etme durumunu görme niyetimiz vardı. Doktorlar da iyiniyetli bir şekilde bizim içeri girmemize izin verdiler. İçeri girdiğimizde kaptanın eve nakli için hazırlıklar yapılıyordu, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunduk, inşallah iyileşip daha nice kupalar kaldıracaksın kaptan dedim, sporun içinde oluyor böyle şeyler moralin bozulmasın, tekrar döneceksin diyen bizlere teşekkür ediyordu ama gözleri doluydu, hem acı çektiğinden hem de kariyerinin sonlanması gibi bir durumla karşı karşıya kalmasından dolayı çok duygusaldı.

Eşi Faruk Rasna'ya da geçmiş olsun dileklerimizi sunduk, biz dışarı çıkarken, kaptanı sedye ile ambulansa alıp bu geceyi geçirmesi için evine götürmek üzere yerleştirdiler, yataktan aktarım yaparlarken de tek dizini oynatabiliyordu ama ağrı kesicilere rağmen acı çektiği belliydi, dikkatli bir şekilde sedyeye yerleştirildi.

Biz beş kişi dışarı çıkmıştık, onu alkışlayarak Çiğdem diye tezahüratlarla uğurladık, iç burkan gözyaşlarını görünce ağlamamak için kendimizi zor tuttuk. Eşi ve annesi(yada kayınvalidesi), takımın erkek ve kadın fizyoterapistleri ve takımın menajeri de hastanede yanındaydı.

İnşallah iyi bir operasyonla iyileşebilir, kadroya girip sezon sonu kupaları kaldırır, ancak altı ay gibi süreler telaffüz ediliyordu ki , kariyerinin son dönemlerine giren bir oyuncu için tekrar toparlanma bakımından sıkıntılı bir dönem olacağı belli, bizler de her fırsatta ona moral vermek için çaba göstermeliyiz. Hiç olmazsa en kötü olasılıkta dahi kaptanımız bu takımın teknik ekibinde, gerçekten bizim gönülden değer verdiğimiz bir menajer olarak yer alabilir.

Bu arada takımın menajeri ise kendisine ulaşıp kaptan acaba hangi hastanede diye öğrenmek isteyenlere, ilginç bir şekilde bilmiyorum diyerek bizim ziyarete gelmemizi istemeyen tavırlar sergileyerek canımızı sıktı, hastaneye gittiğimizde ise bir baktık kendisi de orada!

Ekleme : Kaptan pazar günü son konuşmalarımızda söylediğine göre salı veya çarşamba günü ameliyat olacakmış.

Resimler; Metin Timur ve fenerbahçe.org

2 yorum:

Adsız dedi ki...

neslihan iyi bir sporcu olabilir ama iyi bir karakter değil .

Güray Gürsoy dedi ki...

Geçmiş Olsun Kaptan :((