21 Ocak 2010 Perşembe

Hakan Dinçay ''Avrupa Şampiyonu Olacağız''


'Avrupa Şampiyonu olacağız'

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Şube Yöneticisi Hakan Dinçay, NTVSPOR.NET'in sorularını yanıtladı. Dinçay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Indesit Şampiyonlar Ligi, Teledünya Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi'nde fırtına gibi esmeye devam ediyor.
İndesit Şampiyonlar Ligi'nde 6'da 6 yapan, Aroma Bayanlar Ligi'nde yenilgisiz lider olan ve Teledünya Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol takımı Şampiyonlar Ligi Kupası'nı Türkiye’ye getirmenin hedeflerini yapıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Yönetici Hakan Dinçay, NTVSPOR.NET'in sorularını cevapladı.
Bu başarının sırrı nedir?
Güzel bir takım yaptık. Takım içinde de takım yaptık. Bunda en büyük etkenlerden birisi teknik heyettir. Teknik heyetimiz bu konuda çok ciddi anlamda çalışmalar yaptı. 12 oyuncuyu da aynı anda oyun içinde hazır tutup ve sahanın içinde her an olabileceğini tüm oyuncularımıza hissetirdi. Bu da takımın içinde “Ben yedeğim ve kenarda duruyorum” olayı oluşmadı. Bu sistemle oyuncular da çok iyi motive oldular. Güzel bir uyum var takım içerisinde. Bugün dünyanın gerçekten en iyi smaçörleri bizim takımda. Türkiye'de de baktığımızda Eda, Seda, Naz, Çiğdem hepsi milli takımın bel kemiği. Çok kaliteli bir takım olduğumuza inanıyoruz. Bu takımın birlik ve beraberlik içinde oluşması gerekirdi. Bu oluşum da güzel oldu. Teknik heyetin bu konudaki büyük çabasını göz ardı edemeyiz.
Şampiyonlar Ligi'nde 6’da 6 galibiyet var. Final Four Türkiye'de olabilecek mi?
Şampiyonlar Ligi’nde yolumuza devam ediyoruz. Fenerbahçe Voleybol takımı olarak Şampiyonlar Ligi'ne yeni katıldık ve ciddi bir başarımız var. Buralara gelmek büyük bir başarıdır. Biz bu kupayı da Türkiye'ye getireceğiz. Final Four'un Türkiye'de yapılmasını çok istiyoruz. Bunun için gereken müraacatımızı yaptık. Türkiye'de final four oynamak için uğraşıyoruz. Bu mutluluğu ve şampiyonluğu Türkiye'ye yaşatmak istiyoruz.
'Sponsor olmaz ise bu başarı gelmezdi' deniliyor?
Mehmet Ali Aydınlar’a yapmış olduğu destekten dolayı en başta teşekkür etmek istiyoruz. Bu oluşumda kendisi büyük etkendir. Sponsorluğun herşeyi ile bu takımın oluşmasını sağlamış ve herşeyini karşılamaktadır. Daha da büyük güç vermektedir. Aydınlar'ın voleybolu ve Fenerbahçe’yi sevdiği için özel olarak maddi değil manevi desteğini de göstermektedir. Baktığınız zaman bir çok takımda sponsor vardır. Her sponsorlu takım başarılı olacak veya başarısız olacak anlamına gelmez. Önemli olan sponsorlukta bütünlüğü sağlayabilmektir. Fenerbahçe ve Acıbadem olarak bir bütün içindeyiz. Bunun da meyvelerini alıyoruz.
'Erkekler de o kadar başarı yok' deniliyor?
Ben bu söyleme katılmıyorum. Erkeklerde başarı yok kelimesini kabul etmiyoruz. Erkekler geçen sene ve evvelki sene Türkiye Şampiyonu oldu ve Türkiye Kupası'nı aldı. Fenerbahçe'nin 5-6 senelik yatırımlarına baktığınız zaman erkek voleybol takımı başarılı sonuçlar almaya başlamıştır. Müessese kulüplerinin tabularını yıkmak kolay değil. Bunlarla mücadele ederken arkanıza dönüp baktığınız zaman Türkiye Şampiyonu olduk ve kupayı aldık. Aslan'ın sakatlığı nedeniyle şampiyonluğu kaybettik. Voleyboldaki en önemli oyuncu pasördür ve ciddi bir etkendir. Bu sakatlık bizi biraz etkiledi. Erkeklerde sponsor yok tamamen kulüp karşılıyor. Bununla ilgili gelecek senelerde kuvvetli hale geleceğiz. Bu sene Balkan Kupası'nı aldık. Erkeklerde de şampiyon olacağımıza inanıyorum.
Fenerbahçe camiasına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Bizler Fenerbahçe’nin başarısı için başkanımızdan, yönetimimize, malzemecimizden sporcumuza kadar kenetlenmiş durumdayız. Bu yolda da en büyük desteği taraftarlardan görüyoruz. Artık salonlara sığmaz hale geldik. Taraftarlarımızın sürekli yanımızda olmasını istiyoruz. Fenerbahçe, her branşta olduğu gibi bu sene voleybolda, erkekler ve bayanlarda şampiyonluğu yaşayacağız. Taraftarlarımız bizden desteklerini esirgemesinler.
NTVSPOR.NET-Murat DEVECİ

Hiç yorum yok: