12 Kasım 2009 Perşembe

Adnan Kıstak Azerrail Bakü'de Göreve Başladı.

Uzun yıllar Faik Karaev’in Asbaşkanlığını ve Teknik Direktörlüğünü yaptığı Azerbaycan’ın en eski takımı Azerrail Bakü Bayan Voleybol takımında Karaev’den görevi devralan Adnan Kıstak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Faik Karaev’in federasyon 2. Başkanlığı görevi ve sadece Milli Takımlar teknik direktörlüğü yapacak olması nedeniyle Azerail Bakü ile anlaşan Kıstak, Azerbaycan liginde çalışan ilk Türk antrenör olacak.



Azerbaycan Ligi hakında bilgi veren Kıstak, Azerbaycan’da 6 takımlı bir lig oynanacağını ve Rabita, Iktisatçı, Lokomatif ve Azerrail’in şampiyonluk için mücadele edeceklerini söyledi. Takımlarda çok sayıda kendi ülkelerinin önde gelen sporcuları ile Azerbaycan Milli Takımı oyuncularının bu 4 takımda oynadığını belirten Kıstak, bu yıl ilk defa çok güçlü bir lig yaşanacağını belirtti.

Azerrail takımında Türkiye’de yıllarca forma giymiş pasör Nisa ile Fenerbahçe’de oynamış olan Marina Tumas ve Valeri Koretenko’nun  yanı sıra 2 Amerikalı oyuncu ile Milli takım oyuncuları bulunuyor.

Azerrail takımı ayrıca Türkiye’de en son Fenerbahçe forması giyen Tatiana Dos Santos’u da renklerine katmak için çalışıyor.



Antalya’da 1 haftadır Azerrail ve Lokomotif takımlarının birlikte kamp yaptıklarını belirten Kıstak, yapılan hazırlık maçının ilkini Azerrail’in 3-2, sonraki 2 maçı da Lokomotif takımının kazandığını söyledi.

Dün Azerbaycan’a dönen iki takım lig öncesi bir turnuvaya katılarak, lig hazırlıklarını sürdürecekler.

RAKİP ECZACIBAŞI OLABİLİR

Bu sene CEV Kupası’nda mücadele edecek Adnan Kıstak’lı Azerrail Bakü, ilk turda Avusturya takımı ile eşleşti ve turu geçmesi halinde muhtemel rakibi Eczacıbaşı olacak.

Kulüp Başkanlığını Karayolları Genel Müdürü Cavid Gurbanov’un yaptığı Azerrail Bakü, Azerbaycan’ın en eski kulübü.




 

voleybolunsesi.com

************
  Severim Adnan Hoca'yı.
Fenerbahçe Bayan Voleybolunun bugünlere gelmesinde büyük emekleri vardır.
Hak ettiği Şampiyonluğu  göremedi ama attığı temellerin semeresini gördük.
Yeni görevinde eski oyuncularımız ile beraber başarılar diliyorum.
Hayırlı Olsun Adnan Hocam.

Hiç yorum yok: