1 Mart 2013 Cuma

KÖTÜ YENİLGİ VE ROVANŞ ZAMANI


2012-2013 Sezonunun en önemli maçlarından ilkini geçtiğimiz çarşamba günü Polonya deplasmanında hem kötü hemde laubali bir şekilde oynayarak kaybettik. İş ziyareti sebebi ile maçı canlı olarak izlemedim , daha sonra maçın tekrarını internet üzerinden izleme fırsatı buldum. Kim'in fedekar oyununa mı yanayım yoksa bizden çok çok iyi olmayan bir takıma ikinci sette verdiğimiz 6 sayılık seriye mi yanayım , Paula'nın alamadığı manşetlere mi yanayım , kaptan Seda'nın ona her zaman umut bağlamamıza rağmen kahreden oyununa mı yanayım , Nihan'ın bizim takımın liberosu olduğuna mı yanayım , Kamil Söz'un hocamız olduğuna mı yanayım!!! Neyse çok uzatmayayım bu takım ile ilgili olarak yanacak ve dertlenecek o kadar çok konu var ki bu mevzuları sezon sonuna bırakmakta fayda var. 

             Her yenilgi sonrası hep aynı eleştirileri söylemenin bir faydası olmadığı kanaatindeyim. Sonuça öyle veya böyle bu takım bizim takımımız ve bu renklere gönül verenler olarak desteklemek en büyük görevimiz.  Bu maçın önemini Kim ve Berg harici diğer oyuncu arkadaşlarımızın bizim kadar kavrayamadığı düşüncesindeyim. Bu Final bizim için hayati önemli bir süreç . Aslında çok rahat yenebileceğimiz bir maçı çok basit hatalar yüzünden vermiş olmak bizleri daha çok kahrediyor. Çok basit hatalar yüzünden ve tepkisizlik yüzünden bu çok rahat alabileceğimiz maçı 3-2 kaybettik. Fakro takımı öyle ahım şahım bir takım değil ,italyan pasör Serena ( Ankaragücünde oynadı , bu maçta çok kötü oynadı ) ve sırp pasör çaprazı Sanja Popoviç ( Beşiktaş'tan hatırlıyoruz ama ben niye ise bizim takımdan hatırladım birde bizde oynadı diye Erdenay ve Burak kardeşlerim ile belli bir süre inatlaştım :(((  ) haricinde Polonyalı oyunculardan oluşan vasat bir takım ama bizden çok daha disiplinli ve çok daha iyi savunma yapan bir takım. 




             Deplasmanda ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette çok önemli bir sayı avantajı ile 24*20 ye gelen seti bir türlü almayı beceremedik , bu süreçte rakibe verilen 6 sayılık serinin ve geri dönüşün herhangi bir mantıklı izahatı yok, kamil hocam da sağolsun bizler gibi son derece iyi bir şekilde maçı izlemiş. O seti verdikten sonra çok daha fazla efor sarf etmek zorunda kalarak maçı 2*2 ye getirdik fakat tie breakte yaptığımız basit hatalar yüzünden çok önemli bir fırsatı tepmiş olduk.




                          


               Her daim söylerim voleybol sporu çok komplike değil yukarıdaki istatistiklere baktığımız zaman maçın sonucunun bu şekilde bittiğini anlayabiliyoruz. Hücum yüzdeleri her iki takım içinde aynı , iki takımında bir tane 4 numarası düşük hücum yüzdesi ile oynadı , bizde Paula ( % 25 ) rakipte ise Jagielo ( % 25 ) ile hücum ettiler.  manşet oranımız rakipten daha kötüydü. % 46 ile manşet alırken % 29 ile mükemmel manşet almışız. 8 tane manşet hatamız var , rakibin manşet hatası ise 4 , rakibin manşet oranı bizimle aynı iken mükemmel manşette ise % 44 gibi fena olmayan bir yüzde ile oynadılar.  maçın skorunu ufak detaylar belirledi. Çok kritik anlarda öldüremediğimiz toplar , çok kritik yaptığımız hücum hataları , Okuniewska'nın bu kadar iyi oynadığı bir maçı kaybetmek üzücü oldu. 5 tane blok ve % 62 hücum ile ortadan çok iyi faydalandık. Sezon başından beri en sancılı bölgemiz olan ortada sadece bir oyuncudan fayda aldık ,İpek kardeşimizin varlığı ve yokluğu belli bile değildi. Kaptanımız Seda yine hayal kırıklığı yarattı , bu kritik maçta daha iyi oynamasını bekliyordum % 29 gibi düşük bir hücum yüzdesi ile oynamasının yanı sıra 2 direkt hatası ve 8 kezde blokta kalması rakibe direkt 10 sayı hediye etmesine sebep oldu . Seda'nın mutlaka ve mutlaka hücumda Kim'e yardımcı olması gerekiyor.


              Rakip takım hocası son derece akllı bir hareket ile bütün servisleri Paula'nın üzerine yıktı, 57 kez manşete girmek zorunda kalan Paula sakatlığının da etkisi ile çok kötü bir oyun oynadı , Geçen sene mevkisinin en değerli oyuncularından Logan Tom'u itin bilmem neresine sokan çok bilen taraftarımıza alın size Paula diyorum..


               Nihan için konuşmak istemiyorum.Ben yazmaktan bıktım ama o kötü manşet almaktan bıkmadı..



                 

              Kim için ayrı bir paragraf açmak istiyorum . Tek kelime ile mükemmel oynadı , hücumda savunmada azda olsa girdiği manşette çok iyiydi . % 48 hücum yüzdesi ile 37 sayı ile oynadı. Çok yorulduğu ve neredeyse tek başına hücum ettiği için 7 kez hücumda hata yaptı. % 63 ile manşet alırken mükemmel manşet oranı % 50 idi. Bu kupayı alırsak Kim ve takıma sonradan katılan Berg sayesinde olacak , özellikle Kim'e üzülüyorum , şu anda aktif 4 numaralar içerisinde dünyanın en iyisi , komple smaçör dediğimiz Sokolova ,Estes,Costagrande gibi değerli smaçörlerden sonra bu bayrağı aldı ve zirveye taşıdı kendisi. Bizim takımın şu hali ile çok üzerinde bir oyuncu. Bu oyuncunun Cev cup da oynaması büyük talihsizlik , Uzun vadede yatırım yapılmaz ise üzülerek söylüyorum ki Kim'i elimizde tutamayız. 

             Maç ile ilgili değerlendirmeyi bitirirken bir dipnot düşmek istiyorum , bu seviyede oynayan oyuncularımız yaşları kaç ve tecrübesi ne olursa olsun servis atarken ''çizgiye basarak '' hata yapmalarını kabul etmiyorum. Profosyonel oyuncuların böyle bir maçta böyle çocukca hatalar yapma lüksü olmamalı. 


            Yarın saat 19.00 da Burhan Felek Spor Salonunda bizim için hayati önemi olan bir maça çıkacağız , ben maçta olmayacağım o yüzden yenme ihtimalimiz oldukça yükseliyor. Bu saatten sonra taktik -teknik konuşmaya gerek yok , yarın çıkıp sahaya taraftar ile bütünleşip o sahaya o parkeye yürek koyarak o kupayı almamız gerekiyor. Taraftar desteği umarım üzerimizde baskı yaratmaz , seyircinin coşkusu ile beraber tek vücut oluruz ve o salonu Polonya takımına dar ederiz, sonuçunca zor da olsa, Altın Sete de kalsak bu kupayı alacağımızı ve gereken yerlere gerekli cevabı vereceğimize inanıyorum ve dua ediyorum. Yarın iyi oynayalım ve şans bizimle olsun , Allah yardımcımız olsun....


Herkese sevgiler saygılar 


Cem AĞRAK 


Hiç yorum yok: