4 Mart 2013 Pazartesi

HAYAL KIRIKLIĞI !!!


                 
            Kaybettiğimiz hele kendi evimizde kupayı alacak iken kötü oynayarak kaybettiğimiz bu maçtan sonra parmaklarım tuşlara dokunmak istemedi. Bu maçı ve altın seti kazanıp dolayısı ile kupayı alabilseydik çok keyifli bir yazı yazmanın planlarını çok önceden yapmıştım ama yine hevesimiz kursağımızda kaldı. Zaten bizde bu  aralar ''heves'' hiç kursaktan aşağıya inmiyor.. Kaybetmeyi kabullenip birkaç şey karalamak gerekli diyerek bilgisayarımızın başına geçtik. 

            Bu sene bizim açımızdan hayati önem taşıyan bu kupayı alabilmek için elimden gelen bütün totemleri yaptım. Uğursuz taraftarlığım İrem kardeşim tarafından tescillendiği için 3 sene önceki Final 4 dan sonra bu önemli maçıda kaybetmeyelim diye bu maça gelmedim , hatta bu maçı canlı olarak tv başından bile izlemedim , kendi adıma yapılabilecek bütün totemleri yaptım keşke oyuncu arkadaşlarda bazı totemler deneselerdi fena olmazdı... İşimiz totemlere kaldı ise bayan voleybolda  ne hallere geldiğimizi varın siz düşünün.



              Yukarıdaki resimdeki herhangi bir kişide '' biz bu maçı ve kupayı alırız '' ifadesini zaten göremiyoruz. tabi oynadığımız rakiplerinde zorluk derecelerine göre bizim de finale kadar gelen serüvende ilginç bir form grafiğimiz var. İyi savunma yapan rakiplere karşı inanılmaz derecede kırılgan ve pes ederek oynuyoruz. Kırılma anlarında tepki veremediğimiz için bu final serisinde 6-0 lık ve 8-0 lık saçma sapan seriler verdik. Belki isim bazında bizim takım polonya liderinden daha iyi görünüyor ama onlar bizden çok daha '' takımlar''. Çok iyi savunma yaptılar , sayı olan blokları bizden az gözüksede mutlaka blokta toplarımızı yumuşattılar.  Cev Cup final maçında 8-0 lık bir seri yiyen takımın o kupayı alması için mucizeler gereklidir ki o mucize gerçekleşmedi. Oysaki bu maçın prestij olarak çok önemi vardı , bizim adımıza bir isyan , 3 kuruşluk ağızlara verilecek güzel bir cevap olacaktı. Sezon başı yaşanılan bütün aksiliklere, bu şubeye karşı hem kendi içimizden hemde dışarıdan yapılan bütün kötülüklere güzel bir cevap verme fırsatını kaçırmış olduk.


               

  * Rakip takımın 13 hata ve 7 ace varken biz hiç ace yapamadık 10 tane servis hatamız var. Aslında ilk maça göre bu maçta çok daha iyi manşet aldık ama biz rakip takım kadar iyi servis atamadık . ''Kız gibi cılız'' servis attık diyeceğim hem takıma hemde okuyan bayan kardeşlerime ayıp olacak. 

  *  Fakro takımı 5 set boyunca çok iyi manşet aldı. Hem manşet hemde mükemmel manşet oranları oldukça yukarıdaydı. % 72 - % 52. Tabi bizde rakibin böyle iyi manşet almasında çok yardımcı olduk. RAkibin manşetteki en zayıf halkası Jagielo dururken hem zaten iyi manşet alan liberoları Maj ve diğer manşeti iyi olan 4 numara oyuncuları Werblinska'ya servis attık bu iki oyuncuda sağolsun bizleri mahçup etmedi ve çok iyi servis karşıladılar. ama yukarıda belirttiğim gibi çok zayıf servis kullanmamızın da bunda etkisi çoktur. 

   * Onlar bizim takımın tersine derslerine çok iyi çalışmışlar ve yine servisleri Paula'ya yıktılar ve Paula'da sağolsun yine bizi mahçup etmedi hem 3 direkt hata hemde kötü mükemmel manşet oranı ile hücumu kadar olmasa da manşette sapır sapır döküldü. Beni şaşırtan diğer bir oyuncu ise Merve oldu , o kadar Nihan'a laf ettik manşet alamıyor onun yerine Merve oynasın dedik , bu seferde Merve hem manşette hemde savunmada dağıldı. Zaten benim iyi dediğim 3 gün yaşamıyor. Nihan sonradan dahil olduğu oyunda hem savunmada hemde manşette çok iyi oynadı , savunmada çok iyiydi , Nihan yerinde olsam o inanılmaz savunma sonrası İpek'in tekli blokta sayı yapamamasından sonra İpek'e saldırabilirdim. Yazık oldu çok yazık.

              İşin hücum kısımlarında performanslar aslında birbirilerine yakın sayılır. Fakro da ;
5 smaçör ( bütün oyuncular smaçördür hücumda , çapraz , 4 numara veya orta oyuncu fark etmez ) oyuncusuda neredeyse çift haneli sayılar ürettiler. 

Pasör çaprazları Sanja Popoviç : 19 sayı ile en skorer oyuncularından birisi oldu. ( % 51 hücıum yüzdesi 1 blok , 8 blokta kalma 3 hücum hatası ) 

Smaçörleri ; 

Werblinska:  işin savunma ve manşet kısmındaki güzel oyununu hücumda da devam ettirdi ve maçı 19 sayı ile tamamladı.( % 42 hücum yüzdesi 1 blok , 2 ace , 3 blokta kalma, 5 hücum hatası ) 

Jagielo : 16 sayı ile maçı tamamladı. ( % 36 hücum yüzdesi, 1 ace, 2 blok , 1 blok ta kalma ve 4 hücum hatası ) 

Orta oyuncuları Bednarek ( 12 sayı )  ve Elanora ( 9 sayı ) da sadece sayı olan blok performanslarından ziyade her hücumda mutlaka blokta topu yumuşattılar ve topların savunmadan daha rahat çıkartılmasında büyük rol oynadılar. 

Tecrübeli İtalyan pasör maçı 5 sayı ile tamamladı. Takımını oldukça iyi yönetti ve çok çok iyi servis kullandı. 

Şampiyon olan takımın bütün oyuncuların göstermiş oldukları performanslar değerlendirmeye layıktır diyerek biraz detaya girdim..




                 Bizim takımın hücum performansından bahsetmek istemiyorum. Böylesine hayati önemli olan maçta , Seda'nın gamsız oyunu , Kim'in haklı olarak yorulan ve düşüşe geçen performansı , Paula'nın bize saç baş yolduran yazmaktan utandığım % 15 ( % 15 nedir yahu , 2008 senesinin en değerli oyuncusunun geldiği bu nokta çok üzücü, sanırım Rusya da geçirdiği bol ''votkalı'' süreç ondan çok şey götürmüş ) lik hücum yüzdesi , Berg'in pes edercesine kariyene yakışmayan vasat oyunu karşısında bu performansları değerlendirmek istemiyorum . Bu final serisinde en iyi oynayan oyuncumuz Polonyalı orta oyuncumuz Berenika Okuniewska oldu. 6 blok % 63 hücum yüzdesi ile 16 sayı ile oynadı ama bu değerli performans galibiyet için yeterli olmadı.

               İyi hücum eden takımdan ziyade daha iyi savunma yapan daha iyi manşet alan ve daha iyi servis atan takım atan takım hem bu maçı hemde Cev Cup'ı kazanmış oldu. Bayan/Erkek voleybolunda hücum yüzdeleri az çok birbirine yakındır ama başarıyı getiren faktörüler taraftarların hep geri plana attığı daha doğrusu önemsemediği ;
  • savunma
  • manşet
  • servis 
  • Blok ( sayı veya top yumuşatma ) 
teki performanslardır. 


              Sonuçta şampiyon olan ve centilmence oynayan Plonya takımı Fakro'yu tebrik etmek gerekir. Bizim açımızdan çok önemli bir fırsatı teptik. Hangi bahane olursa olsun bu maçları almamız gerekiyordu , tekrar tekrar şu saatte bu sezon yaşanılan hayal kırıklıklarına değinmek istemiyorum , ne yazık ki çok önemli bir treni kaçırdık. Artık önümüzde değişen Cev kurallarından sonra ülke puanı artması ile direkt olarak 3 takım ile katılınacak olan Cev Şampiyonlar ligine katılma hakkını elde etme fırsatı/mecburiyeti var. Ya final oynayacağız yada ligi 3ncü olarak bitireceğiz. İnşallah sezonu istediğimiz gibi bitiririr ve sonra bu duruma niye nasıl gelindiği mevzusunu bol bol konuşuruz. 

Herkese Sevgiler Saygılar

Cem AĞRAK 




1 yorum:

Ali Tente dedi ki...

pompalı korna ile en az 6 servis atışlarındaki konsantrasyonlarını dağıttım!istatistikçilerini hös laeyn ile sündürdüm... KAMİL HİÇ AMA HİÇ DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ! YAZIKLAR OLSUN! ulan her servisimizde o kadar güzel derSlerine çalışmışlarki SAHAYA YERLEŞİŞLERİ BU KADAR MÜKEMMEL OLUR EZBERLEMİŞLER SANKİ yahu bide ayak değiştirip farklı atın diye yırtındım birader her servisemi mükemmel manşet alınır... EVET ALDILAR... VE HER HÜCUMLARI MÜKEMMEL OLDU MAÇIDA KUSURSUZ ALIP KUPAYIDA AĞZIMIZDAN ALDILAR...
BAK KAMİL YARDIMCI ANTRENÖRLÜK BAŞKA COACHLIK BAŞKA HERKES HADDİNİ BİLECEK! AMERİKALI PASÖRÜ BEN ALDIRMADIM, KİM DIŞINDA YABANCILARIMIZ KESİNLİKLE YETERSİZ, BU SENE TR LİG FİNALİ OYNAYACAKSAK, KİM DIŞINDA GÖNDERİN EVLERİNE GAMOVAYLA OKSANAYI GETİRELİM ŞAMPİYON OLALIM Kİ İYİ BİR SPONSOR BULALIM...
yoksa MAli Aydınların kucağına alma planlarına doğru yol alıyoruz...