3 Ocak 2012 Salı

Yeşilyurt - Fenerbahçe Universal : 0-3 !!!



Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde ilk yarının son maçında Yeşilyurt’a konuk olan Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımız rakibini 3-0 mağlup ederek, ilk yarıyı namağlup lider tamamladı. 

Yeşilyurt Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımız setleri 15-25, 9-25, 21-25  önde tamamladı ve salondan 3-0 galip ayrıldı.

Ligde oynadığı 11 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımız, 33 puan ile ilk devreyi namağlup lider tamamladı.

Takımımız, ikinci yarının ilk maçında Galatasaray Medical Park’ı konuk edecek. 7 Ocak Cumartesi günü Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.00’te başlayacak. 
(fenerbahce.org)


* Tebrikler.
* Beklendiği geçen ve yorum gerektirmeyen bir maç.
* Kaldı ki yorum yapmamıza da gerek kalmamış.Önceki maçların aynısı görüntü olmuş.Gene aynı kadro aynı anlayış,sistem.
* Burada Logan Tom'un Avukatı gibi oluyoruz ama bir Dünya Yıldızına yapılan muamele de içimize sinmiyor.
* Sokolova malum olduğu üzere sözleşmesindeki ''Her maç oynar'' maddesi (!) gereği ilk 6'da başlamış.Ze Roberto lütfetmişte zavallı (!) kızcağız Tom'a 2.setin sonlarında (sanırım) ve 3.setin tamamında görev vermiş.
 Bu kısa süreye rağmen Logan Tom 6 sayı ile maçı tamamlamış.
* Gene bir klasik olduğu üzere Pasör çaprazımız Seda Tokatlıoğlu da 3 set oynayıp 8 sayı ile bitirmiş.Şükür bu kez %'yi 41'e (17/7) çıkarabilmiş.
* Gene bir klasik Yeon Kim 16 sayı ile en skorer isim olmuş.
O yüzden bir şey yazmaya gerek yok,diğer maçların kopyası oluyor diyoruz.
* Kim 16 sayı ile en skorer isim olmuş dedik.Bu oyuncuya neden manşet aldırıldığını bir türlü anlayamıyorum.En fazla manşet alan oyuncumuz da olmuş.
15/4.% 60(33).Ne gerek var manşette yıpratmaya bu oyuncuyu ?
* Yoruma gerek yok dedikte böyle zayıf bir rakibe karşı bile 7 direkt manşet hatası hiç iyi değil.34/7.% 59(38) takım manşeti.
* Bu manşet konusu en hassas noktamız.Ama hoca bu tip maçlarda bile bunu çözmek için arayışlara girmiyor.Mesela 3.cü liberomuz Didem'i de görmek,denemek lazım değil mi bilemiyorum ? Yeon Kim'i sürekli manşete sokmak bana göre akıl karı değil.
* İstatistiklerden dikkatimi çeken bir rakam da rakipte Germanova'nın 21/4.% 81(71)'lik manşeti.4 direkt hatası olan bir oyuncunun bu rakamları nasıl yüksek çok ilginç.
* Son olarak bu sezon Lig Statüsünün değiştiğini de hatırlatalım.
Bu konuyu Erdenay kardeşim fenerbasket forumda çok güzel açıklamış.
Teşekkür ederek  buraya alıyorum ; 
''Geçen sezon lig bittikten sonra puan tablosunda ilk 8 takım sıralanıp birbirleriyle oynuyordu.Eşleşmeler şu şekilde oluyordu ;
1-8
2-7
3-6
4-5

Çeyrek finaller ve yarı finaller 2 galibiyet alan tur atlar kuralı üzerinden,final ise 3 galibiyet alan şampiyon olur kuralı üzerinden oynanıyordu.

Statüde bu sene değişikliğe gidildi.Lig bittikten sonra ilk 8 takım A ve B grubunda toplanacak.A grubunu 1,4,5. ve 8.sıradaki takımlar,B grubunu da 2,3,6. ve 7.sıradaki takımlar oluşturacak.Bu gruplardaki takımlar 3 gün boyunca tek maç üzerinden karşılacaklar.Grup etabı sonunda her 2 gruptaki 1 ve 2.sırada bulunan takımlar çapraz eşleşecek.3 ve 4.olanlar elenecek.

A1-B2 ve A2-B1 maçları olacak,kaybedenler elenecek kazananlar finale çıkacak.Final serisi de 3 maç üzerinden oynanacak.2 maçı kazanan şampiyon olacak'' 

1 yorum:

cem ağrak dedi ki...

gürol abi söylemekten yorulduk ama yine de devam edeceğiz.
söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.
* KİM i en çok manşet almış , ne diye yorarsın ,çapraza çekmek bu kadar zor mu ????
* bu basit maçta bile çapraz % 40 ı gördü diye sevindik vay bizim halimize
*TOM gibi manşet manyağı bir hatun varken ne diye oynatmaz , hadi ligi anlıyorum abi ama bu avrupa maçlarında da böyle devam ediyor
servisinden manşetinden yararlanmak varken ne bu inat bilemiyorum.
*sokolovayaı da bu kadar yıpraatmaya ne gerek var , fabianaı da oynat rotasyon yap basit maçlarda.

kolay maçlarda hadi neyse de zor maçlarda bu inat bize pahalıya patlayacak kesin....