5 Ocak 2012 Perşembe

FENERBAHÇE 3- HALKBANK2 , KALİTE FARKI!!!

Muhteşem taraftar !! eşliğinde son derece keyifli bir voleybol akşamı yaşadık. TV de görünenin aksine 150 200 civarı bir taraftar kitlesi vardı. Oraya gelen herkeze teşekkürlerimi iletiyorum. World Cup için verilen 45 günlük aradan sonra bir türlü kendimize gelememiştik , Rusya takımına karışı kaybedilen 2 maç ve Türkiye' deki Milli Piyango yenilgileri biraz morallarimizi bozdu , bunun etkisi ve aynı saate denk gelen FENERBAHÇE -ORDU futbol maçı sebebi ile seyirci de bir azalma vardı.

Ivan Miljkoviç sakatlıktan yeni döndüğü için hoca riske etmek istemedi maça;

pasör: Arslan
Çapraz : Emre
smaçör : Tomi ve Marshall
orta : Hakan ve Kemal
libero : Serkan

şeklinde çıktık .

** ilk seti ciddi bir şekilde oynadık ve kazandık. Arslan çok ama çok hırslıydı , kaybettiğimiz maçlarda kötü performans sergilemişti , ama bu maç ile beraber bildiğimiz o hırslı ve takım arkadaşlarını da olumlu etkileyen performansına kavuştu. Arslan kötü oynadığı zaman yapacak bir şey yok kaybetmeye mahkumuz sonuçta Pasörün kadar konuşursun, Takımda Ivan ve Marshall var evet ama onları oynatmak Arslanın işi o yüzden takımın tam merkezinde duruyor.

**hem tekrardan smaç servis atmaya başladı hemde bloklarda çok etkilydi hemde takımı çok iyi oynattı ki aldığı 7 puan ile takımın en formda oyuncusu olduğunu gösterdi. 3 bloğu var , 1 ace bir de hüzum sayısı ile 5 sayı alarak takıma katkı verdi. Ace olmayan servisleri çok etkiliydi Halkbankasının rahat oyun kurmasını engelledi.

**Arslan iyi oyuncu ,benim gözümde çok da büyük pasör ama ara sıra Mental olarak kopuyor , hırsına yenik düşüyor , hata yaptımı o hata da takılıp kalıyor. bu sefer o hatadan dolayı bütün bir maç rezilleri oynuyor. yaşı genç 26 yaş hele birde bu duygusal yapı için çok küçük ama onun şansı da CASTELLANİ gibi bir kaliteli hoca ile çalışıyor olması şu duygularına hakim olduktan sonra tadından yenmez hale gelecek.

İkinci ve üçüncü sette Halkbanksı toparlandı ve bu iki seti alarak 2-1 öne geçti , 2nci ve 3ncü sette ne yazıkki Tomi den istediğimiz verimi alamadık , ne yazıkki ne bloklarda var nede hücumda eski öldürücülüğü kalmadı , eskisi kadar çevik olmadığı için savunmada bazı toplara müdahale edemiyor , hatta bir pozisyonda dışarı çıkan top üzerine geldi ve o toptan kaçamadı , SEnsiblex Kerem ile de sohbet ederken , Kerem''in '' abi eski çevikliği olsa bu toptan kaçardı '' gibi bir cümlesi oldu.

**kaybettiğimiz bu iki sette servis karşılamakta zorluk çektik , hatta bir kaç posizyonda serviş karşılayan oyuncularımız topları birbirlerine bıraktılar, bu süreçte Resul ve Celitans servislerde etkili oldular , eski oyuncumuz Resul oldukça iyi servis turları attı.

2-1 olacağı belli olan 3ncü setin sonlarına doğru Castellani sinirlendir ve kenarda duran IVAN VE SONERE hazır olmaları gerektiğini söyledi , takım düzenini bozamayacğaı için 4ncü seti bekledi.
4ncü sete girerken takım bildiğimiz formata döndü ve

EMRE ortaya KEMAL le beraber
İVAN çapraza geçti
SONER ve MARSHALL da smaçöre geçtiler.

İvan kenarda beklediği süre içerisinde son derece mutlu ve keyifliydi onu belirteyim , sevgili yakışıklı GÜROL ABİM ondan bazı süreçlerde şüphe duyuyor geçen seneki süreçten dolayı ama sakatlığı ciddi şekilde olmuş , antremanda Marshall ın ayağının üstüne düşmüş ve tedbir amaçlı dinlendirlmiş..hatta İvan kenarda beklerken takım geriye düştüğü dakikalarda devamlı hocanın yanına gidip onunla beraber smaçörlerin yaptıkları hataları söyledi ve beraber taktik konuştular!! hoca ile araları zaten iyi..
İvan ve Soner oyuna girdikten sonra takım daha ciddi oynamaya başladı ,
Soner in gazına bu takımın ihtiyacı var takımı iyi ateşledi savunmada gayretliydi ve etkili servis attı.

İvan ı ben zaten çok seviyorum ve son derece üst düzey bir oyuncu , takıma girer girmez hemen etkisini gösterdi , onun ile beraber diğer oyuncular da daha motive ve daha güvenli oluyorlar .
sadece bir normal set ve bir tie break set oynamasına rağmen % 70 hücum ile 10 sayı ile oynadı.
2 tane çok ama çok zor sayı aldıki bu sayıları anca İVAN kalitesinde oyuncular alır. ALLAH ona bir sakatlık vermesin diyelim , İVAN MİLJKOVİÇ li ve onsuz takımımız gece ve gündüz gibi farklı.

EMRE ve MARSHALL da çok iyi oynadılar
Emre 3 set çapraz 2 set de ortada oynadı , % 67 hücum ile 25 sayısı var , 3 de blok yaptı. Emre çapraz veya smaçör oynamayı çok seviyor ama oda Celitans gibi ALLAH ne verdiyse vuran oyuncu tipinde yanında İVAN gibi bir virtüöz varken biraz oyunun AKIL kısmında kendisini geliştirse hem bizim için hemde Türk voleybolu için iyi olacak ama çok zorrr...

Marshall : zaten dünya yıldızı hem hücumda hemde savunmada yeterki adam gibi pas gelsin , önünde blok var veya yok çok fark etmiyor , önemli olan pas arkasına düşmesin , olabildiğince yükseğe ve önüne düştükten sonra muazzam sayı alıyor. bir kaç sayıda ciddi şekilde havada asılı kalıp vurdu sayıları , çok estetik bir oyuncu izlemesi son derece keyifli .bizde iken onun referanslarından yararlanıp genç bir iki kübalı getirmemiz lazım
Marshall : % 62 hücıum yüzdesi , 3 blok 1 ace ile 24 sayı ile oynadı
savunmada ise her zamanki gibi iyiydi. 44 kez manşete girmiş takımın uzak ara en çok manşet alan oyuncusu % 60 ile normal % 50 ile mükemmel manşet almış 4 hatası var manşetde.
maçın son setinde Celitans a yaptığı blok çok güzeldi. havada bekledi Celitans o muhteşem ZEka!!! sı ile Marshall ın üzerinden toğu plase ile aşırmaya çalıştı ama MArshall gibi sıçarama yeteneği üst düzey olan ve diğer oyunculara göre havada kalabilen bir oyuncudan öyle sayı alamassın . işte bu yüzden Celitans ı beğenmiyorum düşünme yok sadece güçlü hemde çok güçlü ama vuruyor işte önüne 3 blok gelmiş , blokout a bi yöneleniyim gib bir derdi de yok
zıpla vur zıpla vur .

yeri gelmişken burayada yazayım SERHAT gibi değerli bir pasör çaprazı CELİTANS gibi bir oyuncunun arkasında yedek bekliyor , ÜNAL bey madem bu kadar TÜRK voleybolunu düşünüyor o zaman HALKBANKASI na müdahale etsin , bizimle uğraşacağına onlara söylesin.

Son olarak bir iki cümle de hocamız CASTELLANİ için kurayım.
son derece kaliteli ve müthişş bir adam yapılan manşet hatalarında çok sinirlendi ,hatta bir pozisyonda SONER ile SERKAN topu birbirlerine bıraktılar ve basit bir sayı yedik ,hoca çıldırdı kenarda sandalyeleri tekmeledi hemen mola aldı peşine , oyuncular fırça bekliyordu hatta Soner kenara gelirken özür özür dileye dileye geldi Castellani şöyle bir sarıldı oyunculara, olur olur hadi toparlıyoruz daha iyi manşet alıyoruz dedi , tabi bu babacan yakşalım oyuncularında motivasyonunda etkili oluyor. hocaya büyük saygı duyuyorlar ama korkmuyorlar ,önemli bir nokta benim için.

herkeze saygılar ve sevgiler.

Cem AĞRAK

1 yorum:

Ümit Korkmaz dedi ki...

Paylaşımlarınız için teşekkürler. Takipciniz olacağım.

Tüm İmternet Kazançları