12 Ocak 2012 Perşembe

Lube Banca Macerata - Fenerbahçe Grundig : 3-0 (Elendik) !!!

Macerata kentindeki karşılaşmanın setleri 25-21, 25-21 ve 28-26 sonuçlandı. Sarı-lacivertli ekip, gruptaki 3. yenilgisini alarak 6. ve son maçlar öncesi play-off'a yükselme şansını yitirdi. 



* Maalesef olmadı.Yazık oldu.Şampiyonlar liginden elendik,artık 3.olup CEV Cup'tan devam edeceğiz.Orada hedef final oynamak olmalı.
* TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık herhalde rahatlamıştır artık.2+1 rezilliği ile elimizi,kolumuzu bağladı ve çok yabancılı,istediği obsiyonu kullanabilen takımlara karşı ancak bu kadar yapabildik.
 Dün akşam rakip Lube Banca'ya bakalım ; maçın esame listesinde yer alan 12 oyuncunun 8 tanesi yabancı,Sırplardan devşirme pasör Dragan Travica'yı da sayarsak 9 yabancı oyuncu var.Adamların dün akşam kullanmadığı Brezilyalı Davidson de Moraes,Sırp Stankoviç,Belçikalı Gert Van Walle vardı daha.
Kadroda sadece İtalyan olarak Savani,Parodi,Monopoli var düşünün.
 Erol Ünal efendi bizim Coskoviç'i devşirmemizi bile izin vermedi düşünün.
Coskoviç +1 olarak takımda kalıyor.Kim gelir başka bu konumda oynamak için ?
* Büyük şanssızlıklar da yaşadık.İvan Miljkoviç'in ve bu maç öncesi Marshall'ın sakatlıkları çok çok büyük talihsizliklerdi.
* Dün akşam Soner, Aylin Hanım'ın 18 yaşındaki genç oyuncu muamelesi yaparak küçümsemesine rağmen (yaptığı olumlu hareketlere inanamıyor,gülüyordu.Ayıp) elinden gelenin en iyisini yaptı.Ancak elbette bir Marshall değildi.Marshall oynayabilseydi kesinlikle o hakettiğimiz seti,puanı alabilirdik.
* Novosibirsk iç saha mağlubiyetinden sonra yazmıştım,artık Rus takımını bir kenara koyalım hedef Lube Banca olmalı diye.Nitekim Rusya deplasmanında çok kötü oynayarak kaybettik.Bu maç için çok umutluydum.Ancak Marshall'ın beklenmeyen sakatlığı nedeniyle oynayamaması umudumu azalttı ancak gene de set ve puan alabiliriz diye düşünüyordum.Tirol bile buradan set aldı 3-1 yenilerek.
* Maça gelirsek ; 
Rakibin en etkili yönü ; çok sert servis atmasıydı.Bunu biliyorduk ama gene de karşı koyamadık.İnanılmazdılar.Takımın hemen hemen hepsi etkili servis atıyor.
Şöyle bir bakıyorum Travica 14/1,Savani 13/3,Omrcen 13/-,Podroscanin 12/1,Pajenk 11/1,Parodi 10/- servis atmış.15 hata (Omrcen 5),6 ace'leri var.
Toplam 77 servis atmışlar.Biz 69 servis 11 hata,5 ace.
 Onlar kadar olmasa da biz de etkili servis atmaya çalıştık ama hem yeteri kadar manşetlerini bozamadık hem de en kritik yerlerde öldürücü servis kaçırmalar yaptık.Emre 17 servis 3 hata,2 ace ile en etkili ismimiz oldu.
* İşte bahsettiğim bu kritik servis hataları ve basit manşet hataları canımızı yaktı.Set sonlarında mesela önce İvan,sonra Coskoviç üst üste kaçırdı,bir de manşet hatası ipimiz çekildi.
* Manşet demişken 62/6.% 40(26) ile manşet almışız.Bu rakamlarla zaten İtalya deplasmanından netice alamazsınız.Coskoviç 26/3.% 50(35),Serkan 16/-.% 50(38),Soner 20/3.% 20(5).
* Açıkcası İvan Miljkoviç'ten çok şey bekliyordum.Marshall'ın yokluğunda tek dünya yıldızımız olarak tek başına yükü sırtlamasını,maç kazandırmasını bekliyordum.Ama en iyi oyuncu seçilmesine rağmen hayal kırıklığına uğradım.
Tamam rakip Onu iyi tanıyor falan da artık herkes herkesi tanıyor.3'lü blok varken ille de vurması şart değil ki üstlerinden plase denesin,blok aut arasın.
1.sette üst üste blokta kalma ve hücum hataları ile erken geri düştük.
41/16.% 39 ile 16 hücum sayısı,1 blok,1 servis sayısı toplam 18 sayısı var.
Buna karşılık 4 hücum hatası,6 kez blokta kalma,2 servis hatası 12 sayı kaybettirmiş.18 sayı alıp 12 sayı vermiş.Fark sadece 6 sayı.
* Soner  (hani küçümsenen) 8/5.% 63 hücum,2 blok 7 sayı ile oynamış.
* Maçın hakemi de Lube Banca'nın hiç ihtiyacı olmamasına rağmen tüm takdir haklarını onlardan yana kullandı ve sonuca etki etti.
* Neyse artık daha fazla irdelemenin anlamı yok.Sağlık Olsun deyip önümüze bakmalıyız.Yalnız bir kez daha yöneticilerimizin realiteden uzak F4 oynayacağız,hedefimiz F4 sözlerini etmemeleri lazım.Ediyorsan yabancı kontenjanı öyle böyle demeden transfer yapıp,güçlü kadro kuracaksın.
Tribünde oturacak adam alınır mı diyorsanız da o laflar etmeyeceksiniz.
* Haftaya herhalde Tirol'e 3.cülüğü vermeyiz.
3.cü olup CEV Cup'tan devam edeceğiz.
Final oynamak hedefi burada olabilir işte.
Son 4 takım Dinamo Moskova (Halkbank'ı deplasmanda 3-0 yendiler)
Belçika takımı Knock Roeselare,Polonya takımı Asseco Resovia Rzeszow ve Acua Paradiso Monza -Berlin Volley galibi (Monza olur gibi) olacak büyük ihtimalle ve bizim gibi CL'den 3.cü olarak gelecek takımlar var.Dinamo Moskova favori gibi görünüyor. 
* Skandal TRT yazdığımız yazıdan sonra maçı lütfedip internet sitesinden yayınladı.Şaka gibi.15 tane kanalı var böyle bir maçı internet'ten yayınlıyor.
Böyle bir anlayışa sahip insanlar yönetiyor kurumu görün işte.
 Bunların uğursuzluğu da etkili oldu elenmemizde diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: