11 Ocak 2012 Çarşamba

TRT'nin Yayın Skandalı Bitmiyor.Lube Banca maçını vermiyorlar.

 Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Yayıncı kuruluşu olan TRT  daha önce defalarca yaptığı gibi Voleybolseverleri ve özellikle biz Fenerbahçe'lileri çıldırtmaya devam ediyor.
 Geçen yıl da maçları TRT 3 Meclis TV yayınları nedeniyle mundar ederek skandal yaratmıştı.Bu konuda şunu yazmıştık ; 

TRT'nin Voleybol Yayın Skandalı !!!!!!!!!!!!

    Bu sezon da yayınları TRT HD kanalından yayınlatma kararı alarak bir kez daha herkesi çıldırtmışlardı.Zira TRT HD herkesin kolaylıkla izleyebildiği bir kanal değil.Digital Platformlarda bulunan  ve HD kutu gereken bir kanal.
 Tepkilerden bazı maçları TRT SPOR'dan verdiler.
   Bu sezon erkekler ve bayanlarda tam 5 takım CEV Şampiyonlar liginde mücadele ediyor.Fenerbahçe Grundig - Arkas,Fenerbahçe Universal,Eczacıbaşı V.,Vakıfbank TT.
 Bünyesinde bir sürü kanal bulunan TRT kurumu buna rağmen bu takımlarımızın maçlarını sağlıklı bir şekilde yayınlayacak planlamayı yapamıyor.
 Bugüne kadar yayınladıkları maçlarda da futbol spikerlerine voleybol maçı anlattırma ileri zekalılığını göstererek komik duruma düşmüşlerdi.Kerem Öncel gibi futbol maçlarını bile doğru dürüst anlatmayı beceremeyen ama çok bilmişce yorumlar yapmaktan geri durmayan birini voleybol anlattırarak tüy dikmişlerdi.
  Ne yazık ki onu bile aracayacağız çünkü bu hafta maçlarını canlı yayınlarla izleyemiyoruz.
 Dün sadece o saatte (19.00) bir serbestlik olduğu için Tomis Constanta - Vakıfbank maçı canlı yayınlandı.

 Bugün 4 maç var.Program şöyle ; 
Arkas - Noliko Maaseik - YAYIN YOK
Fenerbahçe Universal - Mulhouse ASPTT - TRT SPOR
RC Cannes - Eczacıbaşı Vitra - YAYIN YOK
Lube  Banca Macerata - Fenerbahçe Grundig - YAYIN YOK

 Görüldüğü gibi bir sürü kanalı olan TRT bu 4 maçın sadece 1 tanesini yayınlıyor.Onda da TRT 3 SPOR'da Meclis yayını olmazsa.

  TRT Sitesinden yayın akışına baktığımızda Arkas maçının bant yayını dahi yok.
Lube Banca - Fenerbahçe Grundig maçı TRT SPOR'da 02.30'da
RC Cannes - Eczacıbaşı maçı ise 04.20'de gene TRT SPOR'da banttan yayın gözüküyor.


 TRT'nin bu sezon asıl yayıncı kanal haline getirdiği TRT HD çok önemliymiş gibi 
İtalya Kupası ve İspanya Kral Kupası maçlarını yayınlıyor.Bu yüzden Voleybol maçlarını mundar ediyorlar.Halbuki futbol maçlarını TRT 1,TRT SPOR ,TRT HABER gibi kanallardan da yayınlatabilirlerdi.


 TRT HD'nin bugünkü yayın akışı ; 
18.30 Udinese - Chievo Verona İtalya Kupası
21.45 Roma - Fiorentina İtalya Kupası
23.00 Sevilla - Valencia İspanya Kral Kupası


  Bu 3 futbol maçı yüzünden asıl yayıncısı olduğu CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi maçlarını es geçip,mundar ediyorlar (affedersiniz daha ağır tabirle p.ç ediyorlar)


  Siyasete girmek istemiyorum ama bu iktidar geldiğinden beri TRT kurumu kamuoyunda ağırlıklı bir kesimin dile getirdiği gibi artık neredeyse hiç izlenmeyen,çok kötü bir yayıncılık sergileyen adeta Cemaatin kanalı STV'nin bir kopyası haline gelmiştir.TRT değil S-TRT veya C-TRT haline gelmiştir.


  Bunun son örneği olarak Cemaatin Fenerbahçe düşmanlığı bilinirken,Zaman Gazetesi karikatüristi Osman Turhan isimli elamanın şu çizgi filmi TRT HABER kanalında yayınlanmıştır.


TRT FB ile dalga geçti!

Bu elemanı ve TRT'yi bir kez daha kınıyorum.
Benim ve milletin vergileri ile böyle bir yayın yapmaya hakları asla ve asla yok.Ancak milleti,vatandaşı kim kaale alıyor ki ? Dinlemiş olsalar,kaale almış olsalar bu kadar tepki varken kendilerine çeki düzen verirler.
  
   Daha fazla uzatmak istemiyorum.TRT'yi kınıyorum ve 1 kuruş hakkımı dahi helal etmiyorum.Allah bildiği gibi yapsın sorumluları diyorum.


   Bu arada Fenerbahçe'liler üzülmeyin.
FENERBAHÇE TELEVİZYONU  
Lube Banca Macerata - Fenerbahçe Grundig maçını 21.30'dan itibaren Canlı yayınlayacaktır.

3 yorum:

Hakan Yaman dedi ki...

Abi, Pensilvanya'nın sesine dönmüş sözde Devlet televizyonu. Ne bekliyorsun?

Ama TRT'nin canlı yayın skandalları ilk değildir. Hele Olimpiyat zamanları adamı resmen fıtık ederler, fıtık... En son 2008 Pekin Olimpiyatlarından örnek vereyim: Amerika-Yunanistan basketbol maçı var. 2006'nın rövanşı gibi... Bütün dünya gözünü oraya dikmiş; bunlar sırıkla yüksek atlama yayınlıyor. Tamam, ona birşey demedik; yayını kesmesinler, biz razıyız ilk periyoda... Ama yarışma bitti, 20 dakikada madalya törenini verdiler. Bağlandıklarında devrenin bitmesine 1 dakika vardı. O gün ne ağzı açılmadık küfürler etmiştim abi?

Şu Fenerbahçe ile dalga geçme konusu ise tek kelimeyle isyan gerekçesidir. Maçlarda organize olarak protesto edilse yeridir. Namuslu bir ülkede sorumluları istifa ettirmesi gerekir. Ama memleketin çivisi çıkmış. Titan titana durumu... Kulakların çınlasın Levent Kırca!

Güray Gürsoy dedi ki...

Teşekkür ediyorum abicim.
Haklısın.Yazacak çok şey var da değmez.Devir şu anda onların devri. Gün olacak devran dönecek nasıl olsa..

Levent TR dedi ki...

Özür dileyerek;

Gün gelir devran döner,horoz domalır tavuk gömer