8 Ocak 2012 Pazar

Fenerbahçe Grundig - Sivas 4 Eylül Belediye :3-0 (Lider Bitirdik)

SİVAS 4 EYLÜL: 0 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Ebru Meriçkan 

SİVAS 4 EYLÜL: Murat 7, Cansın 2, Bergamo 3, Esat 1, Cüneyt 4, Kert, Selim (L), Anıl 7, Sercan 2, Hakan, Alper 1, Levent 3, 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Kemal 5, Miljkovic 15, Coskovic 15, Emre 15, Arslan 1, Turgay 5, Sekan (L), Erden 1, Metin 

SETLER: 17- 25, 14- 25, 17- 25 

SÜRE: 67 Dk. ( 23- 22- 22) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 75- 48 
RAKİP HATADAN SAYI: 18- 18 
SERVİS: 73- 50 
SERVİSTEN SAYI: 5- 1, 
HATALI SERVİS: 9- 9 
HÜCUM: 76- 68 
HÜCUMDAN SAYI: 45- 27 
BLOKTAN SAYI: 7- 2 
MANŞET:41- 63 
HATALI MANŞET: 1- 5  
Haber-Foto: Tayyar SÜMEN / Ajansspor 


* Tebrikler.
* Bu maç aslında Sivas'ta oynanacaktı ancak yarın İtalya'ya gideceğimiz için 
4 Eylül Belediyesi anlayış gösterdi ve 2.maçın deplasmanda olması konusunda anlaşarak burada oynadık.4 Eylül Belediye'sine teşekkürler anlayışları için.
* Şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor.İvan iyileşti diye sevinirken Marshall sakatmış.2-3 hafta yok dedi Spiker ama Arslan maç sonrası röportajında umarım fedakarlık eder bizi yalnız bırakmaz dedi.
* O yüzden yabancı kontenjanında Coskoviç oynadı ve Soner'in yerine hoca Turgay'ı oynattı.Sanırım Turgay'ı denemek istedi Lube Banca maçı öncesi.
* Arslan ve Kemal de sakat sakat oynuyorlarmış.
* Rakip zayıftı.En iyi 2 oyuncusu yabancıları Estonyalı Pasör Kert ve Brezilyalı Pasör çaprazı Bergamo idi ama ilginçtir bu 2 oyuncu çok kötüydüler ve yerlerine giren Pasör Sercan ve Pasör Çaprazı güreşci fiziğindeki Anıl daha iyi oynadılar.
* İtalya seyahati öncesi iyi bir antrenman oldu bizim için.
Özellikle İvan ve Coskoviç'in iyi durumda olması sevindirici.Diğer oyuncularımız da iyi oynadı ancak Lube Banca karşısında belirleyici olacağı için İvan ve Coskoviç'in durumuna değindim.
*Özellikle Coskoviç bildiğimiz etkili servislerini nihayet tutturdu.Öyle ki 2.sette tam 10 servis attı üst üste.Müthiş bir seriydi.
*İvan 19 sayı ile en skorer ama MVP bana göre Coskoviç'ti.İvan % 52 27/14) ile oynarken,Coskoviç % 71 (17/12) gibi müthiş bir hücum yüzdesi ile oynadı.
1 blok,2 servis sayısı da ekstrasıydı.Manşet'te de 11/1.% 73(64) çok iyiydi.
* Emre'nin de formu sürüyor.11/10.% 91.Sadece 1 hata ile mükemmel bir yüzde ile hücum etti.4 blok,1 servis 15 sayı ile çok iyi oynadı.
* Turgay'ın performansı merak konusuydu.13/5.% 38 ile hücumda düşük kalsa da arka orta hücumları iyiydi.Manşeti de 19/-.% 58(47) fena değil.
* Arslan bugün çok iyiydi.Sinirlenmeyince ne kadar iyi oynuyor görülüyor.
* Maçla ilgili son 2 not ; 
Gençlerimizden 2.pasör Erden'in maçın finalini yapan smacı güzeldi.
* Ve Metin Toy.
İlk resmi maçını oynadı.Hayırlı uğurlu olsun diyorum.İnşaallah uzun yıllar Fenerbahçe ve Türk voleyboluna hizmet eder.Hoca kısa süreli Turgay'ın yerine aldı.Bence çıkarmayıp devam ettirse iyiydi.Son sette 7 sayı fark vardı.
1 hücumu fileden gitti,1 iyi manşet aldı ve 1 servis kaçırdı.Doğaldır.
Çok iyi bir fiziği var.Ben izlemedim ama bu haftaki Filede Fener programında yardımcı antrenörümüz Sinan Dulgar kendisinden bahsetmiş,çok iyi bir pasör çaprazımız geliyor alttan demiş.Yalnız resmi sitede Orta oyuncu olarak geçiyor.
Bugün 4 numara smaçör olarak oynadı.Bilemiyorum asıl mevkiisini.
Oyuncunun adı:Metin Toy
Doğum tarihi:03-05-1994
Doğum Yeri:Kütahya
Boyu:1-98
Kilosu:79
Mevkii:Orta oyuncu
Forma Numarası:13
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2005
Daha Önce Oynadığı Takımlar:
Millilik Sayısı;
Başarıları:

* Böylelikle ligin ilk yarısını kısa süreli düşüşe rağmen toparlanıp lider bitirmeyi başardık.Sakatlıklar ve şanssızlıklar maalesef çok etkiliyor.
* Şimdi artık tek hedefimiz İtalya'dan iyi bir sonuç ile dönmek.Gruptan çıkmak için kazanmamız lazım ama 3-2 kayıp bile bence kötü değil.Hatta en kötü 3-1 kayıp ile 1 set almak bile 3.cülük hesapları için önemli.
Başarılar takımımıza.

4 yorum:

cem ağrak dedi ki...

abi emeğine sağlık ,,
bende gündüz maçı izledim ama yazma fırsatım olmadı ..
coskoviçi 2 senedir bu kadar iyi oynarken görmedim , çok iyi servis attı ve çok yüksek bir yüzde ile oynadı , manşeti çok iyiyidi 8 içine kazinsky kaçmış zannettim )

şaka bir yana Marshall deplasmana yetişmez ise onada büyük yük düşecek , böyle servis atarsa Macerata kesinlikle karşılayamaz, zaten manşet özürlü bir takım

bugün ivan da iyi servis attı i ARslanın ivan a verdiği paslar genelinde kısa kaldı ama tecrübesi ile sayı almayı başardı

emre çok iyi oynadı daha doğrusu Arslan ona çok iyi paslar çıkardı bi hcum hatası ile oynadı...

gelelim genç Metin e
fiziği gerçekten çok iyi i umarım hem kendisi hemde Castellani onu smaçör olarak yetiştirirker. kolayına kaçıp Çapraz olmaya çalışmasın
manşet çalışsın ve uzun yıllardır hasretini çektiğimiz yerli smaçörğümüz olsun bu sayede yabancı haklarımızı daha rahat kullanabiliriz.

CAstelleni ile bu sezoın sonu ne olursa olsun mutlaka devam etmeliyiz ,i gerekirse onunla uzun vadeli bir kadro yapılanmasına bile gidilir. çok ama çok değerli bir hoca mutlaka alt yapıdan oyuncu çıkartacaktır ki fırsat oldukça maç tecrübeleri olsun diye genç oyunculara şans veriyor.

bir de artık korkmayalım 1819 lu yaşlar oyıuncuların oynayabileceği yaşlar .
Ngapeth 21 yaşında tours dan italya gibi zor bir lige transfer oluyor
Kurek 23 yaşında ve 5 yıldır oynuyor

gençlere daha fazla şanş verelim..

sulozgul dedi ki...

Her zamanki gibi maalesef salonda en fazla 50-100 seyirci vardı.Karşıda oturan 5-10 seyirci ile karşılıklı olarak tazahürat yapmak biz ihtiyar heyetine kaldı.Tabii bizim kondisyonumuz bir yere kadar olduğundan son sete gelince şiştik.Cem'in dediği gibi Coşko çok iyi idi ama biz en çok Metin oyuna girince sevindik.O gençleri böyle maçlarda fark açılınca koymalılar ama çarşamba günü oynanacak maç için fazla şans alamadı sanırım.Çünkü Marshall'ın sakatlığı yüzünden takımının bu oyununu görmek istemiş olabilirler.Çok iyi bir antreman maçı oldu.Her şeye rağmen Sarı lacivertlilerin her türlü galibiyeti bize her zaman keyif veriyor.Hele karşıda sarı-kırmızı varsa.Önceki yazına yazmamıştım ama gerçekten gs.lı seyirciler çok çirkefler.Okudun mu bilmiyorum ama Fenerbasket formunda da olayları bir nebze olsun anlattım.Biz hiçbir maçta küfür ettirmemeye çalışıyoruz.Hatta son gs.erkek maçında karşı tribün küfür etmeye yeltenince hemen reaksiyon göstererek onları susturmaya çalıştık ve yan tarafımızda oturan Ali Dürüst ile yanındakiler bizim bu tutumumuza alkışla karşılık verdiler.Ama bu maçtaki gs.seyircileri kızlara gerçekten çok kötü küfürler ettiler.Artık maçı bıraktılar ve "bank asya ya"diye yeri ve zamanı olmayan abuk sabuk tazahürat bile yaptılar ki asıl amaçları bizi tahrik etmekti.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

Güray Gürsoy dedi ki...

Çok teşekkürler abicim çok güzel katkılar yapmışsın.

Güray Gürsoy dedi ki...

Süleyman Abi değerli katkılarına teşekkürler.
Evet okumuştum gs maçı yorumunu fenerbasket'te.Abi iflah olmaz bu eziklikleri.Bahsettim ya 100 maçın 81'ini yenmişiz.Eee bu kadar yenilgi insanda herhalde müthiş bir eziklik oluşturuyor :))