26 Mayıs 2010 Çarşamba

Lioubov Chachkova Sokolova İmzaladı.!!!!



Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımının yeni transferi Lioubov Chachkova Sokolova, bugün düzenlenen bir törenle, kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe Acıbadem'e bağlayan resmi sözleşmeye imza attı...
Sokolova, Fenerbahçe’ye gelmesinin nedenini, "Çünkü en güzel takım Fenerbahçe. Onun için tercih ettim" cümleleriyle açıkladı. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise, mevkilerinde Dünyanın en iyileri olarak kabul edilen yeni sürpriz isimlerin Fenerbahçe Acıbadem kadrosuna dahil olacağını duyurdu.
Fenerbahçe Acıbadem’e transfer olan Lioubov Chachkova Sokolova’nın resmi imzayı atması nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen törene Genel Sekreter Vedat Olcay, Asbaşkan Murat Özaydınlı ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar katıldı.
Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz
Sokolova resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra toplantıda ilk sözü alan Mehmet Ali Aydınlar, "Hepinizin bildiği üzere çok başarılı bir sezon geçirdik. Spor tarihinde ender görülen bir başarı yakaladık, 4 kupa kazandık. Avrupa Şampiyonlarla Ligi’nde üst üste oynadığımız 11 maçın 11’ini de kazan tek takımdık. 12. maçı ise 3-2 kaybettik ve Avrupa ikincisi olduk. Burada bizim amacımız kalıcı olmak ve başarıları sürekli kılmak, daha başarılı olmak. Bunun için mevcut kadromuzu güçlendireceğiz. Yabancı oyuncularımızdan gidenler oldu. Onların yerine yaptığımız ilk transferimiz Lioubov Sokolova. Kendisinin Dünya voleybolundaki yeri belli. Çok kaliteli bir transferi gerçekleştirdik. Türkiye’den kendisini isteyen başka takımlar da vardı ama bizi tercih etti. Kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Geçen sene kaldıramadığımız Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası’nı bu sene kaldırmak istiyoruz ve elde ettiğimiz mevzilerimizi de kaybetmek istemiyoruz. Avrupa’da başarılı olmak amacımız" dedi.
En güzel takım olduğu için tercih ettim
Toplantıda daha sonra söz alan Lioubov Chachkova Sokolova, tercüman kullanmadan Türkçe olarak düşüncelerini ifade etti. İlk olarak "Çok teşekkürler. Ben çok mutluyum, Türkiye’ye geldiğim için. Ben hepsini(Tüm kupaları) kazanmak istiyorum. İnşallah bakalım" diyen Sokolova, 3 ismi olduğunu hatırlatılması ve kendisine hangi isimle hitap edilmesini istediği sorulunca, "Bana fark etmez. 3 tane ismim var. Hangisini isterseniz kullanın" cevabını verdi. Sokolova, Fenerbahçe’yi tercih etmesinin nedenini ise, "Çünkü en güzel takım Fenerbahçe. Onun için tercih ettim" cümleleriyle açıkladı.
Acıbadem’e teşekkür ediyoruz
Toplantıda daha sonra söz alan Asbaşkan Murat Özaydınlı ise, "Söyleyecek fazla bir şey yok. Mehmet Ali Bey her şeyi çok iyi özetledi. Acıbadem Grubu’na, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe’nin bir spor kulübü olduğunun eylem ve örneklerinden birini sizlerle yaşıyoruz. Bunu diğer branşlara da yaymak istiyoruz. Namağlup devam etmek istiyoruz. Bayan Basketbol Takımımız da namağlup şampiyon oldu. Voleybol, atletizm tüm takımlarımız buna gösterdi. Acıbadem’e teşekkür ediyoruz Önümüzdeki sezon tüm kupaları alacağız. Taraftarımızla, camiamızla bunu kucaklayacağız" diye konuştu.
Avrupa’da kupa kaldırırız
Vedat Olcay da, "Mehmet Ali Aydınlar’la, geçen sezon başında bir takım transferlerin imzasında bulunmuştuk. Orada, kurulan güçlü kadronun şampiyonluklar yakalayacağını söylemiştim. Bizi mahcup etmediler Mehmet Ali Bey’in gayretlerini takdir ediyorum. Yine aynı günleri yaşacağız. Oyuncumuz hayırlı olsun. İnşallah bu sene Avrupa’da da kupa kaldırırız" diye konuştu.
Yeni yıldızlar geliyor
Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mehmet Ali Aydınlar, Sokolova’nın Türk pasaportu olmasına rağmen yabancı statüsünde oynayacağını söyledi ve yeni transferlerin müjdesini verdi. Aydınlar şunları söyledi:
"Sokolova’nın Türk pasaportu var ama yabancı kontenjanında oynayacak. Kendisiyle konuşmadık ama Türk statüsünde oynaması için 2 yıl Türkiye’de ikamet etmesi lazım. Ama kendisi daha öce 1 yılı ikamet etmiş. O nedenle Türk statüsünde oynaması mümkün değil. Daha önce ’Luba geliyor Gamova gitti’ diye yazılmıştı. Ancak Gamova gitmeden önce Luba gelmişti. Gamova’yla gitmeden önce konuşmuştum. O da çok memnun olmuştu. Bildiğiniz gibi Gamova’nın tek sıkıntısı memleketini özlemesi, ailesini özlemesiydi. Bu nedenle gitti. Bizim verdiğiz paranın yarısına gitti. Ayrıca ’Türkiye’yi, İstanbul’u Fenerbahçe’yi çok seviyorum’ dedi. Arzu ederse, ona kapılarımız her zaman açık. Gamova’nın bize büyük katkısı oldu. Ona teşekkür ediyorum.Luba farklı bir oyuncu ve star. Bir de komple bir oyuncu. Her yerde oynayabiliyor. Takım için önemli bir oyuncu. Osmokrovic de komple bir oyuncu. Osmokrovic hariç, diğer yabancılarla sözleşmemiz sona erdi. Ama transferlerimiz sürecek. İsmini söylemeyeceğim, haftaya Salı günü yeni bir ismi burada göreceksiniz. Mevkisinde Dünyanın sayılı oyuncularından biri geliyor. 5 veya 6 yabancı oyuncumuz olacak. Bunların hepsi de mevkilerinde Dünyanın en önemli isimleri. Görüşmeler sürüyor. Ama bitmeden söylemek istemiyorum. Dünya şampiyonası nedeniyle bu yıl ligler geç başlayacak. Kasım’da başlayıp Mayıs ortasında bitecek. Kısa bir dönemde 50’ye yakın maç oynayacağız. Yoğun bir tempo olacak. Sahada 3 yabancı; 2 veya 3 yabancı da tribünde olacak. Avrupa maçlarında hepsi sahada olacak. Dinlenerek oynayacaklar. Türk oyuncuların hepsi de milli oyuncular ve biz iyi bir karma yapmak istiyoruz. Biz bu işi Fenerbahçe taraftarıyla güçlü kadromuzla başarmak istiyoruz. Biz bundan sonra Türkiye şampiyonluğunu bırakmak istemiyoruz. Başta Eczacıbaşı olmak üzere diğerleri de önemli yatırımlar yapıyor. Lig bu sene daha kaliteli olacak. Bundan sonra bayan voleybolda sürekli şampiyon olacağız. Tribünlerde oturanlarda bir rahatsızlık olmayacak"
Lioubov Chachkova Sokolova Kimdir?
Kariyerinde birçok kupa kazanan ve bireysel anlamda birçok ödüle layık görülen Lioubov Sokolova, kariyerine ülkesi Rusya’nın CSKA Moskova takımında başladı. CSKA Moskova, Rossy Moskova, Ekateringburg, Eczacıbaşı, Bergamo, Murcia, Zarechie Odintsovo gibi takımlarda forma giyen Rus smaçör, Murcia takımı ile 3, Eczacıbaşı ve Bergamo ile ise 2 şampiyonluk yaşadı 2006 yılında Avrupa’nın en iyi oyuncusu seçilen 33 yaşındaki Sokolova, 2007 yılında Murcia takımıyla CEV Top Teams kupasını kazandı. Rus smaçör bu turnuvada en iyi oyuncu ve en iyi servis atan oyuncu seçildi. Lioubov Sokolova, Rus Milli Takımıyla 1999 yılında World Grand Prix, 2001 yılında Avrupa Şampiyonu ve 2006 yılında Dünya Şampiyonluğu yaşadı.
 



 Hayırlı Olsun Luba ve Fenerbahçe Acıbadem'e.
 M.Ali Aydınlar büyük adam.Binlerce teşekkürler.
Delikanlı adam böyle olur.Verdiği sözü tutuyor,tutmak
için çaba harcıyor.
 Ne demişti ? Bundan sonra ''Fenerbahçe Acıbadem'in dönemi
olacak artık'' '' Her sene Şampiyon olacağız''
 2 senedir bu sözünü tutuyor.Ha seneye olamasak bile adam
elinden gelenin en iyisini yapıyor söyleyecek sözümüz olmaz.
Aziz Yıldırım O Dev egosunu azıcık indirsin de M.Ali Aydınlar'ın
yanında kurs görsün.Belki birazcık hem adamlık hem iş bilme
dersi öğrenir.
 Çok akıllı bir strateji ile 5 veya 6 yabancı hakkını kullanacağız.
Değişmeli oynayacaklar.
 Haftaya Salı mevkiisinin en iyisi bir oyuncu daha imzalayacakmış.
Bu oyuncu büyük ihtimalle Pasör Lo Bianco olacak.
 Çok stratejik bir transfer olur.
1-Bize büyük güç katar.
2-Bergamo'nun ciğerini sökmüş olacağız.
3-Naz fanatikleri gene sevinmeyecek bu işe ama Naz kendisi
Lo Bianco için idolüm diyordu,ondan bir şeyler öğrenme fırsatı
doğacak kendisine,daha iyi işte.
Diğer isimlerde merak konusu.
Pasör Çaprazı olabilir.Aguero falan ama en çok istediğim 
kaliteli bir orta oyuncu alınması.
Sanırım sezon başında gelmesi sözkonusuyken Jan'dan veto yiyen
Poljak gelecek.
Nasıl olursa olsun bu yeni takım bu yılkinden daha renkli ve daha
kapasiteli olacak.Buna eminim.
Gamova falan unutulacak.Zaten M.Ali Bey'in dediğine göre Kazan ile
2 yıllık sözleşmesi 1+1.Obsiyonu da Gamova'da imiş.
İsterse  forman dolabında asılı demiş M.Ali Bey.
Eminim Gamova oradan imrenerek bakacak ,belki de pişman
olacak gittiğine.

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Yahnu şu çubukluyu giyince insan ne kadar da güzelleşiyor... Naz'da da aynı duyguyu yaşamıştım. Şimdi Sokolova'yı görünce de yaşadım...

Hayırlı olsun.