16 Aralık 2013 Pazartesi

SARI MELEKLER YİNE GALİP !!!


İlk devrenin son maçında Fenerbahçe ezeli rakibi Eczacıbaşı Vitra’yı Burhan Felek’te 3-2 mağlup etti. Sarı Meleklerimiz bu galibiyetle ligin ilk devresinde oynadığı 11 maçın 10’undan galip ayrılırken sadece Vakıfbank’a yenildi ve puanını 29’a çıkartarak 2. Sırada ki yerini korudu.



Eczacıbaşı Vitra Fenerbahçe karşısına Hanke – Poljak – Büşra – Esra – Senna – Neslihan ve Libero Gülden ilk 6’sıyla çıktı .



Fenerbahçe ise Elif – Eda – Gökçen – Garay – Kim – Aneta ve Libero Merve ilk 6’sıyla sahada yerini aldı.



 Eczacıbaşı Vitra’nın son haftalarda bize karşı tüm takımların Liberomuz Merve’ye servis atma taktiğinin aksine Kim’e servis atmaları maça girmemizi zorlaştırsa da Kim’in takımımızda bu maçla en çok forma giyen Yabancı Oyuncu ben oldum ,ben efsaneyim dercesine ne hücumda ne blokta ne de serviste konsantrasyonunu kaybetmeden 24 hücum ( % 45 ile hücum etti )  2 blok sayısı olmak üzere toplam 26 sayıyla günün en iyilerindendi.



Kim’den sonra skora en çok katkıda bulunan oyuncumuz 18 hücum 2 servis 1 blok sayısı olmak üzere toplam 21 sayı ( % 39 ile hücum etti )  ile Aneta oldu öyle zor anlarda öyle zor topları öldürdü ki aslında neler yapabileceğinin fazla fazla kanıtıydı.



Hem Kim hem Aneta telafi edilebilir hücum hataları yapsalar da ikisinin birden toplam 10 hatayla oynamaları kaybedilen setlerinde açıklamasaydı. Blokta bile bu kadar kalmadan basit hatalar yapmalarını ben ikisine de yakıştıramıyorum ve  maçı izlerken çileden çıkıyorum.

Brezilya’lı yıldızımız Garay’a gelirsek dünden beri bir çok yerde yazılanın aksine evet hücumda beklenen düzeyde değildi ( % 28 ile hücum etti ) belki bu kötü hücum performansı 2’li hücum turunda iken tıkanmamıza sebep oldu ama defansıyla servisleriyle yaptığı katkı muazzamdı.

Bu nokta da Elif dün başarılı bir oyun sergilese de evet parmakları çok kuvvetli iyi manşete karşı oyun kurgusu gerçekten iyi ki haftalardır harika (maşallah diyelim) bir performans sergilerken ilk setin ancak 15.sayısına yaklaşırken Kim’i hücumda topla buluşturması bazen üst üste Aneta’ya ya da Kim’e pasları yığması Garay’ın formsuz olması ile açıklanırken Eda’nın 7 Blokla Gökçenin 4 Blokla yıldızlaştığı bir günde biraz daha fazla onları kullansa gerçekten Elif için harika bir performans olurdu belki bu nokta da tüm suçu Elifte de aramamak lazım.

 Koçumuzun tüm gözü Elifte her molada en çok Elif’le konuşuyor belki de o istemiştir bu taktiği. Bu arada bloklar demişken Eda’nın geri döndüm ben heyttt diye ortalığı kavurup 7 blok yaptığı bir maçta toplam 18 blokla harikalar yarattık ki rakibimizin sadece “9” blok yaptığını düşünürsek gerçekten çok iyi bir performans.




 Bloktan seken toplar hücuma karşı yapılan defanslar dün her yerde Merve vardı ah keşke Merve biraz servise karşı manşetini düzeltse harika olurdu ha dün Kim’in tüm sayılarını Gülden üzerinden aldığını düşünürsek servise karşı iyi olmak mı önemli hücuma karşı defansta mı iyi olmak ince bir çizgi. Ayrıca takım oyunu denen şeyi nihayet ortaya koymak defansta Eda’nın Aneta’nın Elif’in etkin olması oh be nihayet takım oyunu sergilemeyi de başardık. Oyuncuların isteği arzusunu her hareketlerinden görmek ve oyuna yansıması hatta artık skorada yansıması gerçekten güzel. Ve oyuncuların kötü oynadığında kendini suçlamaları önce Aneta ağladı maç sonrası dünde Garay hatta Garay sevinmeye bile gitmedi benche gidip ağladı. Biz alışık değiliz böyle şeylere garipsiyoruz kızlar J






      Geçen sene kötü bir kurgu üzerine birde yaşanan aksilikler kazalar sakatlıklardan sonra bu takımı izlemek yeniden keyif vermeye başladı ya 3-2’lik bir galibiyeti beğenmez olduk ya şükürler olsun diyorum en azından menajerimiz çıkıp hedef maçımız değildi deme gafletinde bulunacak durumda değiliz lig 2.liği için sağlam adımlar attık artık hedefimiz play-offlar da final oynamak ve hatta belki 2. Yarıda ki performansımıza göre şampiyonluk neden olmasın?

Herkese Sevgiler & Saygılar 
İrem ESEN 


2 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili İrem,öncelikle yorumlarının tamamına katılıyorum,ellerine sağlık,boşver Gürol'la Cem'i,sen aynen devam et:).Maça gelince daha takımlar ısınmaya çıktıklarında oyuncuları incelediğimde bu maçı kesinlikle 3-0 kazanırız sanmıştım.Kazanacağımızı tutturdum da skorda şaştım.Eğer Garay GS.maçı gibi oynayabilseydi maçı 3-0 almıştık.Elif ise maç içinde ara ara inişler yaşıyor.Ama gene de her maç daha iyi oynuyor sanki.Sadece orta hücumları etkili kullanmıyor ya da hocanın taktiği öyle bilemem.Kim eski formunu bulmak üzere.Artık anlaşıldı ki rakibimiz bundan sonra Vakıfbank.Bu oyun onları geçmemize yetmez.Savunmamız artık otursa da çok basit hatalar yapıyoruz.Onları da asgariye indirirsek o zaman Vakıf la kafa kafaya oynarız.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül.Ataşehir.

cem ağrak dedi ki...

değerli süleyman abim sen ne dersen o olsun abim :)
yazmıyorum bundan sonra o zaman :)))))
gürol abi zaten blog işinden emekli oldu abi :))