17 Aralık 2013 Salı

EKSİK FENERBAHÇE GRUNDİG LİGDE YENİLGİSİZ DEVAM EDİYOR!!!



   Tebrikler takıma çok güzel galibiyet. İvan ve Fonteles gibi 2 önemli silahımız olmadığı, Turgay’ın adeta Maliye'nin 7.adami gibi oynadığı, Marshall, Metin ve Ortalarımızla hücum edebildiğimiz Maliye MP gibi dişli bir takıma karsı iyi bir oyunla puan vermeden yenmek hem sonuç olarak önemli hem de takımın potansiyelini yansıtması acısından oldukça önemli.



           Evet, Arslan-Marshall A.S. Maliye'ye tüm ödemeleri peşin yaptı. Uzun süredir yükselen performanı bu maçta da devam etti. Kemal ve Emin'i çok efektif kullandı , çok güzel noktalarda onları top ile buluşturdu ve her iki oyucumuzunda yüksek yüzdeler ile maçı tamamlamasında yardımcı oldu. 

Emin   % 83 ile  7 sayı   ( 1 blok ) 
Kemal % 75 ile  7 sayı   ( 1 blok ) 



        Takım 88 kez hücum etmiş Arslan 14 kez orta oyuncularımıza pas vermiş.  Yani toplam hücumumuzun % 15 ini orta oyuncularımızdan kullanmışız. bu rakamı % 25 ler seviyesine çıkarttığımız zaman hem daha iyi bir takım oluruz hemde Arslan daha iyi bir pasör olur. Beklentimizin altında ama yinede geçmiş senelere göre sevindirici rakam hemde iyi paslar ile ortaya dönmüş olması son derece güzel bir durum . 



         Marshall muhteşem oynadı. Hep dua ediyoruz Allah onu sakatlıklardan korusun , 34 yaşında ama bu seneye maşallah çok iyi girdi özellikle İvan ve Fonteles yokken takımı sırtladı . % 57 ile 17 hucum,4 servis sayisi,3 blok toplam 24 sayı ve +10 verimlilik ile oynamış. İşte Marshall gibi tecrübeli ve kariyerli bir Ustadan beklediğimiz bu takımı sırtlaması. Castellani geri dönüşü ile beraber bütün takımın arttığı gibi Marshall'ın servis kalitesi inanılmaz derecede iyileşme var. bugun yaptığı 4 ace onun adına çok önemli.. Marshall iyi servis attığı müddetçe durdurulması imkansız bir smaçöre dönüşür. Allah'tan rakip onu servisleri ile fazla yormadı . 

  Tabii Marshall'ı  böyle iyi oynatan Arslan’ı da kutlamak lazım muhteşem hücum varyasyonları gördük özellikle asansörler, arka orta 6 numara hücumları. çok iyiydi .Zaten Arslan'ın en iyi yaptırdığı hücumlar tartışmasız 6 numaradan hücum ettiğimiz varyasyonlar oluyor. Hem Fonteles ( oynadığı zamanlarda ) hemde Marshall 6 numaradan yani 3 metre çizgi gerisinden çok iyi hücum eden smaçörler. 



Genç Metin kardeşimiz de 20 yaşının tecrübesizliğini zaman zaman yaşasa da İvan gibi bir abidenin yokluğunu hissettirmemek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. 1.setin sonlarında 3 kez üst üste dışarı attı orada güce çok yükleniyor, biraz bileğini kapatarak topları çektirse o toplar içeri düşer, zamanla bunları da yapacaktır. % 52 ile hücum etmiş 17 sayısı var +7 ile oynamış Aferin Metin. Ukrayna da da 22 sayı ile takımımızın en skorer ismi olmuştu. Bu kardeşimiz bizim geleceğimiz adına çok önemli bir oyuncu. Kendisi altyapımızın bir güzel projesin , yaşına rağmen çok güçlü bir oyuncu , fiziki olarak hiçbir eksiği yok ,kendisi açısından çok büyük bir şans. İvan'dan biraz teknik bilgiler kapması lazım , önünde güzel bir örnek var. Ivan'ın etinden sütünden mutlaka faydalanması gerekiyor , Ivan 'ın Metin ile yakından ilgilendiğini biliyorum. bir süre daha Ivan'ın bizimle beraber kalması hem Fenerbahçe hem Metin hemde bizler için daha iyi olacaktır :) Metin zor pozisyonlar geldiği zaman plase ile sayı alabilmesi konusunda kendisini biraz geliştirirse çok uzun yıllar Pasör çaprazı mevkisinde yabancı oyuncu oynatmayız. 



Turgay takımımızın gösterişsiz ancak faydalı 7. adamlarındandır. Geldiğinden beri sanırım en kötü oyununu oynadı hücumda 10/0. Ancak 22 manşette hiç hata yapmayarak da onu telafi etti (%46-27-) Ediz ile 2.set'te kısa sure yer değiştirdi Ediz 1/1 hücumla girer girmez görevini yaptı. Uzun vadede Ediz kardeşimiz manşetini düzelttiği takdirde çok önemli bir 4 numara smaçör olacaktır. 

Serkan’da mükemmel bir manşet performansı sergiledi. % 81 (77)  Hâlbuki 3 gün önce Ukrayna da göçmüştü ve 3-1 alacağımız maçı 3-2 kaybetmiştik. Kısa zamanda kendisini mental olarak toparlaması da önemli. 

İlk yarıyı 11 maçta yenilgisiz kapattık ancak. 3-2 yendiğimiz Halkbank’ın ardından 2. sıradayız. Ziraat Bankası maçını 3-2 kazanmamız 1 puan kaybı liderliğe mal oldu. Dün Arkas-Halkbank maçından bir şeyler bekliyordum liderlik için ancak Halkbank yakın gecen 2 seti 25-23 ve 27-25 almasını bilerek 3-1 kazanmış ve benim beklentilerimi boşa çıkarmış. Artık 2.devre de ayni şekilde devam ederek liderliği alırız inşallah.


19 12 2013 Saat 18.00 de Challenge Cup da Ukrayna takımı ile 3-2 yenildiğimiz maçın rövanş mücadelesine çıkacağız. kulübümüzün üvey evladı olan bu şubeyi bu kritik maçta kendi başların bırakmayalım , imkanı olan herkesin bu maça gelmesini rica ediyorum , biz bu kupanın favorisiyiz. Deplasmandaki maçta hem eksik oyuncular hemde şansızlık yüzünden 3-2 lik bir malubiyet almış olsak da biz bu takımı burada rahatça yenebiliriz ama onları yanlız bırakmayalım lütfen.


Edit : Bu değerlendirmenin tamamına yakını Gürol abime ( Efsane Mrsiç) aittir. Biz sadece derledik ve burada yayınladık. 

Herkese saygılar sevgiler

Cem Ağrak 






Hiç yorum yok: