7 Aralık 2013 Cumartesi

BU SEFER KÜFÜRSÜZ DERBİ ... GALATASARAY 0-FENERBAHÇE GRUNDİG 3 .

     

     İş ziyareti sebebiyle  Bursa'ya gittiğim için maçın ilk setini canlı izleyemedim , neyse ki yeni kurmuş olduğumuz www.parkedefener.com forumumuzdan skor takibi yaparak merakımı gidermiş ve neredeyse izlemiş gibi canlı olarak maçı takip ettim. ( buradan tün kardeş ve dostlara uyaralım , Araba kullanırken dikkat dağıtacağı için telefon ile meşgul olmayın , ben yapıyorum siz yapmayın :) ) 

       ilk seti o kadar rahat geçtik ki , forumdan takip ederken Galatasaray tarafı skor sayıları sabit kalıyor ama Fenerbahçe Grundig kısmı 1 er 1 er artıyordu. Sonuçta ilk set rakibi ezerek ,takım halinde % 70 lerde hücum ederek 25-13 ile sonuçlandı. Hani rakibi ikiye katladık desek yalan olmaz. Rakibimiz cidden çok kötü ve önceki senelere göre düşük kalite bir takım ama yinede wildcard ile filan bile olsa Cev Şampiyonlar liginde oynayan bir takımı böyle ilk sette hezimeye uğratmak büyük başarı. 

     Maçın ikinci setinde eve geldim ve tvyi açtığım zaman Galatarasay oyuncusu Küba'lı smaçör Bell'in talihsiz sakatlığına denk geldim. Ne olursa olsun sağlık ve insan her şeyden önce gelir , rekabet farklı bir şey ama insanlık herşeyden önemlidir. Kendisine çok geçmiş olsun diyorum , Küba milli takımından tanıdığım sevdiğim değer verdiğim bir isimdir , umarım sakatlığı ciddi değildir. Bu vesile ile geçen haftaki küfürlü Galatasaray -Fenerbahçe maçı sonrasında voleybolmagazin sitesinde yer alan yazıyı buradan protesto ediyorum , öyle sokak ağzı ile külhanbeyi tavırları ile oyuncumuz Anete ile ilgili yazılan yazı hiç yakışık olmadı , daha ağır kelimeler kullanmak istemiyorum. O yazıyı yazan umurumda değil ama o yazıyı editlemeden o siteye koyanları kınıyorum. 


         Aslında ikinci sete rakip daha dikkatli ve daha iyi servis atarak başlamış fakat Bell sakatlanınca moral olarak geri düştüler. ikinci teknik molaya kadar başa baş giden bu seti 19-18 den sonra İvan'ın ace ve Fonteles servisleri ile kopardık ve 25-21 ile maçı 2 -0 a getirdik..


         Son sete biz durgun rakip ise son şansları olduğu için daha hırslı ve istekli başladı , ilk teknik molayı 8-6 önde geçirmemize rağmen sonra Galatasaray yaptığı atak ile ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Castellani'nin gerekli uyarılarından sonra takım kendine gelince set 21-18 e geldi , karşılıklı sayılar ile 24*21 e getirsek de 2 kere maç sayısından yararlanamadık , 24*23 olduktan sonra Arslan'ın güzel pasında maçın yıldızı Ivan seti sonlandırdı ve seti 25-23 maçıda 3-0 alarak  yenilgisiz yolumuza devam ettik. 




         Bayanlardaki derbinin aksine çok fazla küfür olmadı , maça o kadar hızlı girip ilk seti 25-13 kazanınca sanırım hem rakip hemde seyirciler ne olduğunu anlayamadılar . İkinci set başı küfür başlayınca hakem kaptanı çağırıp uyarı yaptı , zaten 2-0 olduktan sonra rakip seyirci salonu boşalttı ...



     Yukarıdaki istatistik kağıdına bakınca takımımızın inanılmaz hücum yüzdesi karşısında saygı ile eğiliyorum. 

       Çok eleştirdim ama pasörümüz Arslan muazzam oynuyor , yine maç içinde 3 -4 kez yanlış tercih yapmış olsa da çok güzel oynattı takımı , smaçörlerimizin hücum yüzdelerinde Arslan'ın pas kalitesinin de etkisi büyük. 67 hücumda 10 kez ortaları kullandı, çok iyi manşet gelmemesine rağmen ortalara yüksek hücum yüzdesi ile oynamış olması çok güzel. Kendisi de 4 kez hücum etti ve 3 direkt sayı 1 de blok ile 4 puanlık bir katkı yaptı, 6.8 puan almış ( 3 4 tane pas hatası olmazsa 7 puan üzeri çok rahat alırdı ) . Belirtmem lazım arka ortaya çok güzel pas atıyor. Hem Fonteles hemde Marshall ile  arka ortadan güzel hücumlar yaptık 


      Fonteles Japonya dönüşü bu maç ile ritmini bulmuş oldu. Manşet konusunda biraz aksadı ama hücumda çok iyiydi , % 74 gibi muazzam bir yüzde ile oynadı , 3 ace 1 blok ile toplam 18 sayı ile takımımızın en skorer ismi oldu. Servis ritmini bulmuş sayılır. Çok iyi servis attı , cidden çok önemli bir oyuncu , çok güçlü ve hızlı bir kolu var. 

         Rakibin bütün servisleri Marshall'a yıkmasından dolayı biraz yıprandı ve hücumda görece düşük bir yüzde ile hücum etti , başkası için çok iyi olabilir ama Marshall için % 47 düşük bir yüzde sayılır. 

         Bu maç çift libero ile oynadık . Serkan ve ikinci set ortasından sonra genç oyuncumuz Burak oynadı , Burak bence Serkan'a göre daha iyi manşet alan bir oyuncu , Serkan gibi savunma ritmini bulabilirse 2 seneye kalmaz formayı ondan alır. 



          Tabiki Ivan Miljkoviç için torpil yapacağız. 1979 doğumlu bu beyefendi ama cidden tam bir beyefendi bu maç % 74 ile hücum etti 16 sayısı var. % 74 beyler/ bayanlar mevki pasör çaprazı .. millet % 50 leri zor buluyor bulduğu zaman kendisini başarılı hissediyor , % 74 hücum yüzdesi cidden mükemmel tek kelime ile mükemmel ,Allah nazarlardan saklasın , Ivan galatarasay maçlarını her daim sever geçen sene 3-2 yendiğimiz maçı alan isim olmuştu. pasör çaprazınızın 6.7 puan aldığı bir maçı bırakın kaybetmeyi set bile vermezsiniz. Hücumdaki muhteşemliği haricinde savunmada çok gayteliydi , bir pozisyonda çok zor bir top çıkardı sonra Marshall a güzel bir pas verdi. Bu adam bu sporu bıraktıktan sonra ben ne yapacağım kara kara düşünüyorum :( 

          Başta hocamız Castellani olmak üzere bütün takımı kutluyorum . Namağlup devam ediyoruz , rakibimiz zayıf da olsa Galatasaray galibiyetleri keyifli oluyor. 

Edit : tüm değerli dostlarımızı yeni açtığımız http://parkedefener.com/forum'a bekliyoruz ..

Herkese saygılar & sevgiler .

Cem AĞRAK 


Hiç yorum yok: