22 Şubat 2012 Çarşamba

Rabıta Bakü - Fenerbahçe Universal : 0-3 (Harika Galibiyet) !!


Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Azerbaycan ekibi Rabita Bakü ile karşılaştı. Fenerbahçe karşılaşmadan 13-25, 24-26 ve 19-25’lik setlerle 3-0 galip ayrıldı... 

Çeyrek final rövanş maçı 29 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

* Tebrikler Sarı Melekler,teknik heyet ve taraftarlar.
* Harika bir galibiyet oldu.Maç öncesi yazımda şöyle söylemiştim ;

* Olası bir Altın Set'te evimizde avantajlıyız ama bu baskıda yaratabileceği için 2.maçı hiç düşünmeden burada tek maçmış gibi düşünüp kazanıp işi bitirecekmiş gibi oynamalıyız.
3-2 kazanmamız bile çok büyük avantaj demektir.
Herhangi bir tahmin yapmak istemiyorum ama kazanacağımızı düşünüyorum.
*Açıkcası kazanacağımızı düşünüyordum ama bu kadar kolay ve net bir galibiyet beklemiyordum.Sadece 2.set'te zorlandık.Diğer setlerde ise resmen 
çaresiz bıraktık Rabıta Bakü'yü.
* İyi hazırlanmışız maça,yapmamız gereken her şeyi yaptık.En güçlü yönlerimiz olan etkili servis ve bloklarımızı konuşturduk.Hücumda Yeon Kim'in her zamanki gibi dominantlığı,gene Eda'nın 6 blok 13 sayısı da eklenince manşette sallansakta,defansta top çıkarmada sıkıntı çeksekte,pasörümüzün tercih hataları olsa da bu zaaflar maçı kazanmamıza engel çıkarmadı.
* Gerçekten de servislerimiz çok etkili oldu.Logan Tom'un 2 ace ve etkili servisleri ile Liubov'un da hücumda iyi başlaması ilk teknik molaya 3-8 önde girmemizi sağladı ve setin akibetini de belli etti zaten.İlerleyen anlarda bloklarımızda eklenince 13-25 gibi açık farkla aldık seti.
 Bu set'te rakip fazla hücum yapma fırsatı bulamasa da yaptığı hücumlarda savunmadan top çıkaramama sıkıntısı çektik.Ortadan da oynamadık,köşelerden 
hücum ettik.Servisi Nati'nin üzerine yıktık ve başarılı olduk.Rabıta bu set'te sadece Goluboviç'in 2 numaraya kayarak vurduğu smaçlarla etkili oldu.
* 2.set'te Rabıta toparlanmaya çalıştı.Başa baş giden set'te 7-10 ile öne geçip maçı koparmaya doğru yol alacakken 10-10 oldu.Mola aldık.Devamında 
Pasörümüz Naz'ın yanlış pas tercihleri oldu.2 kez üst üste 2 numarada Liubov'u
Nati'ye bloklattı,ondan önce de ortadan Fabiana'ya çok kısa pas attı bloklattı.
15-12 öne geçti Rabıta.Neyseki Liubov'un servis turunda farkı kapatıp 15-16 öne geçtik.Bloklarımız ve Kim'in etkili hücumlarıyla seti aldık.
Nati'yi manşette göçerttik bu sette.
* 3.sete Gajiç manşette göçen Nati'nin yerine Rabadzhieva'yı alarak başladı.
Bloklarımız gene işlemeye devam ediyordu.3-5 olunca Gajiç tecrübeli Pasörü
Zhukova'yı aldı,Spicer'in yerine.TRT Spikeri Birol Reçber farketmedi bile.Farkettiğinde ise setin başında girdiğini sandı.
3.setin de 1.setten farklı bir görüntüsü olmayınca maçı 3-0 kazanmayı başardık.
* Olumlu yönlerimiz ;
- Etkili servisler : Logan Tom (3),Kim (2) ve Liubov (2)'dan 8 ace geldi.
9 tane de hatamız var ama rakibin zaten bilinen manşet zaafını ortaya çıkardık.
65/8.% 48(22) ile manşet almış Rabıta.Nati 19/4.% 26(16) Felaket.
Mammadova 22/1.% 50(14).Popoviç 16/2.% 69(25)
- Bloklarımız.13-4'lük ezici üstünlüğümüz sonucu belirledi.
Eda 6,Liubov ve Fabiana 3'er blok.
- Yeon Kim'in hücum performansı.Manşet alan smaçör olmasına rağmen % 65 ile hücum etti.4 numaradan ve özellikle 6 numara arka ortadan çok etkili oldu.
26/17.% 65.Sadece 4 kez blokta kaldı.2 servis toplam 19 sayı.
- Orta oyuncularımızın performansı.Eda ve Fabiana zaten ağır basar dediğimiz rakip ortalara üstünlük kurdular.Toplam 9 blok.Eda 10/6.% 60 ile,Fabiana 7/4.% 57 ile hücum etmişler.Eda 13,Fabiana 7 sayı.
* Olumsuz yönlerimiz ; 
- Manşetimiz bizim de düşük.47/3.% 55(21).Nihan 24/1.% 54(13),Tom 11/1.% 45(36),Liubov 8/-.% 63(13),Kim 3/1.% 67(33)
4 oyuncumuzu manşete soktuk.
- Maç seçiyor dediğimiz Liubov maça iyi başlayınca tamam demiştik ama devamında  hücumda gene 13/4.% 31'de kaldı.Logan Tom çok daha kötüydü.
18/2.% 11 gibi feci bir yüzde ile hücum etti.2 tane Dünya çapında Smaçörümüzün düşük hücum yüzdesi olumsuzdu.Zaten % 44 ile rakibin % 47'sinin gerisinde kalmışız.Allahtan Kim ve orta oyuncularımız var.
- Pasörümüzün zaman zaman yanlış pas tercihleri.Ze Roberto ikaz etti zaten.
- Defanstan top çıkarmakta sıkıntı çektik.
* Bu zaaflarımıza rağmen yukarıda bahsettiğim etkili servislerimiz,bloklarımız ve Yeon Kim ile Eda'nın üstün performanslarıyla bunları tolere edebildik.
* Böyle bir zafer kazanmışız hala Olumsuzlukları mı yazıyorsun diyenler olabilir.
Bizim derdimiz bu zaaflarımızı giderip Final Four'da bu kez Kupayı kaçırmamak.
* Hakem iyi maç yönetti.
* TRT Spikeri Birol Reçber sürekli konuşarak gerekli gereksiz kafa şişirmeyi başardı.Servis atacağız,hala hadi iyi manşet alalım diyor,sonra biz de heyecanlandık diyor.İyi öyle olsun bakalım.
* Maç sonrası Türk ve Azeri gs'li eziklerden oluşan Sector 11 diye kerameti kendinden menkul bir grup önceki maçta yaptığı pisliğin daha fazlasını yaptı
oyuncularımıza konfeti attılar,gs formalı birisi galiz küfürler yağdırıyordu ağzından salyalar saçarak.Türk-Azeri kardeşliğine yakışmayan ve zarar veren davranışlar bunlar.
 Konfetilere ilk tepkiyi eski oyuncumuz Kimberley Glass gösterdi.İlk O gelerek atmayın atmayın dedi,sonra diğer oyuncular geldi.Kim Glass Twitter hesabından da üzüntüsünü dile getirdi.Sokolova'nın yaralandığı söyleniyor.
* Şimdi haftaya oynayacağımız rövanş maçında tek maçmış gibi çıkıp,rehavete kapılmadan aynı ciddiyetle kazanmamız lazım.Gevşemek asla yok.

6 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Gürol,bu gün Voleybol magazin sitesindeki bizim maça Azeri bir taraftar yorum yapmış,çok güldüm.Sevgilerle.
(zaur (rabite - 22.02.2012 17:16:12)
burnuzdan gelsin klubun prezidentinden aldiginiz paralar.indiye kimi azerbaycan futboluna nifret edirdim bu gunden voleyboluna da nifret etdim)

Güray Gürsoy dedi ki...

Görmemiştim Abi takip etmiyorum o forumları :))
Bu arkadaş bize mi kızmış,kendi takımına mı anlayamadım :))

sulozgul dedi ki...

Vallahi ben de anlayamadım.Sanırım kendi takımına kızmış gibi.

Erdenay Guler dedi ki...

O arkadaş kendi takımına sinirlenmiş. Takımının oyuncularına "haram olsun aldığınız paralar" demiş :) Bunlar kendilerini dünyanın en iyisi falan sanıyorlardı, biz ayaklarını yerden kesince uyandılar o rüyadan. Şimdi bunun hayalkırıklığını yaşıyorlar :)

turkuaz0707 dedi ki...

Hani eskiden 80’li yılların ikinci yarısında eski Kadıköy’de maç sonlarında sıkça duyduğumuz “Milyonluk eşekler” “80 yıllık efsane rezil oldu sizinle” şeklindeki veciz ifadeleri daha yazı diline uygun kelimelerle ifade etmiş sevgili Azerbaycan Türkü kardeşimiz.
Haklı mı derseniz, bence değil. Zira FB Universal takımı an itibariyle dünyanın en iyisi ve rakip takımların bu takımdan bırakın maç almayı set alabilmek için bile Ze Roberto’nun ciddi katkısına ihtiyaçları var) Nitekim Oyuncular da bunun farkında olarak ancak ciddi ve kararlı çıktılar maça. Rakibe net bir mesaj verdiler: Biz sizi döveriz… Servislerle de dövdüler zaten. Ellerinize sağlık kızlar..
Anlamadığım nokta, olası altın set hadisesinde ev sahibi avantajı gruplardaki derece ve puantaj dikkate alınarak uygulanmıyor mu? Öyleyse Kazan- Azerrail Baku ilk maçı niye Kazan’da oynandı bilen var mı?
Gürol kardeş derdine mi düştün diye sorma. Zira ben bu turu çoktan geçtim de, F4’de Baku takımı olmasın istiyorum, derdim tamamen duygusal yani…

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Adem güzel bir nostalji yaşattın bize :))Milyonluk eşekler :))
Valla ben de Kazan - Azerrail maçını Bakü de zannediyordum.Laola'dan maçı izlemek için açınca şaşırdım Kazan'da olmasına.Kazan lider bitirmişti halbuki.İnce bir ayar var orada.
Ben de aynen Bakü takımı olmasın istiyorum zaten.O yüzden Kazan'ı destekliyorum bu turda.
Hayırlısı bakalım.