7 Şubat 2012 Salı

Asseco Resovia -FENERBAHÇE Grundig TUR ZAMANI !!

CEV Cup da yarı final için bu akşam çok kritik bir maça çıkacağız. İlk Maçta rakibimizi 3-2 yenmiştik. Kurallar gereği hangi skorla yenersek yenelim tur atlıyoruz , hangi skor ile yenilirsek yenilelim 15 sayı üzerinden ALTIN SET oynayacağız.


Öncelikle bir Voleybol ülkesi olan Polonya da dolu tribünlere oynayacağız. Bu normal şartlarda bir dezavantaj gibi görünsede takımımızda seyici ile oynamayı seven başta İVAN,ARSLAN, EMRE ve MARSHALL gibi oyuncularımız için bir avantaj olabilir. En az 4000 bin seyirciye karşı oynayacağız bir an olsun konsantrasyonumuzu bırakmamamız gerekiyor,
3-2 olsun bizim olsun hiç fark etmez yeter ki kazanalım .


Geçen Pazar onca çirkefliğe rağmen Galatasaray'a karşı alınan galibiyetin morali ve konsantrasyonu ile gidiyoruz. Bu maçı önemsediğimiz için Polonya'ya Pazartesi gününden itibaren gittik , 3 gündür orada kamptayız ve güzel bir galibiyet ile Türkiye'ye döneriz diye umut ediyorum.


İlk maçı salonda canlı olarak maçı izledim . Aslında belli dönemlerde kopukluklarımız ve manşet karşılamadaki hatalarımız olmasa çok rahat 3-0 alabileceğimiz bir maçı 3-2 de olsa kazandık.


Bizi ilk maçta en çok zorlayan etkenler :


*Rakibin çok hızlı ve orta hücumları .İki orta oyuncusu 2.05 boyunda ve Milli takım düzeyinde.
İlk maçta benim daha çok çekindiğim Nowakowski'yi durdurduk ama bu sefer de diğer orta oyuncuları Grzyb devreye girmişti.


*Grozer ( Onu hücumda durdurmuş olmamıza rağmen ) ve Bojic'in attığı smaç servisleri karşılamada çok ama çok zorlandık , direkt sayı vermesek bile Arslan kötü manşet getirdiğimiz için rakibe blokta 3 lü bir şekilde durma imkanı verdik ve o setleri alamadık.


* Yedek pasörleri Dobrowolski ( Castellani'nin Belchatow dan eski öğrencisi ) ikinci setten sonra oyuna girmiş ve takımı çok hızlı oynatarak bizi zorlamıştı..


Aslında kazanmak için reçete çok basit , temcit plavı gibi her seferinde aynı şeyleri yazıyorum ama Voleybol sporu aslında basit


1- İyi servis at.
2- Blok tut.
3- İyi manşet al.


Son maçlarda iyi servis atıyoruz. İvan servislere yüklenmeye başladı. Emre kendisini ve gücünü kontrol edebilse çok ama çok iyi servis atıyor.Kemal, Arslan ve Rodri'nin taktik servisleri çok etkili.Marshall'ın da bu maçta en az hata ile servis atmasını bekliyorum


Blok konusunda ; özellikle yeni oyuncumuz Rodri Voleybol fundementali'nin iyi olduğunu ilk maçta bize gösterdi , bloklarda önde olduğu zaman mutlaka etkili olacaktır , iyi yer tutuyor ve arkadaşlarına yardım ediyor.Emre ve Arslan da çok formdalar Arslan'ın önde olduğu turlarda rakip pasör mutlaka Arslan üzerinden hücum edecektir ama ben Arslan'a güveniyorum
Kemal'in artık kendine gelmesi lazım geçen seneki performansını mumla arıyorum.


Gelelim en büyük sıkıntımız Manşet konusuna; bu maçın kaderini manşetler belirleyecek.Hücumu özellikle yazmıyorum çünkü İVAN MARHALL RODRİ VE EMRE belli bir seviyede iyi hücum eden oyuncular o yüzden o kısım çok sorun değil ama rakibin yüklendiği Grozer ve Bojic ile smaç servisleri ve özellike 4 numaralı orta oyuncuları Nowakowski ni kullandığı taktik servislere karşı Arslana iyi manşet gelirse ummadığımız kadar rahat bir galibiyet ile gelebiliriz ama saçma sapan manşet hataları yaparsak tur çok ama çok zor olacaktır.


Büyük görev Arslan, İvan ve Marshall'a düşüyor. Rakip takım mutlaka İvan'a özel önlem alacaktır. O yüzden Arslanın bunu avantaja çevirerek takımı mümkün mertebe hem ortadan hemde Rodri ve Marshall ile 6 numaradan hücum ettirerek blokları etkisiz hale getirmesi gerekiyor. Rodri ve Marshall'ın alacağı düzgün manşetler sayesinde çok rahat hücum edeceğimizi düşünüyorum.
şansımız bol olsun ve bu turu geçelim


Herkese Saygı ve Sevgi


Cem AĞRAK


NOT 1- Maalesef maç yayını gözükmüyor.İnternet'ten izlemeye çalışacağız.
FB TV bu maçı yayınlamalıydı.
NOT 2-Asseco bu hafta sonu kendi evinde oynadığı lig maçında Arkas'ın rakibi
Zaksa Közle'yi 3-1 yendi.Setler : 25-27,25-21,25-19,25-14


Şu kadro ile oynamışlar ;
Pasör : Dobrowolski
Pasör Çaprazı : Grozer
Smaçörler : Akhrem - Bojiç
Ortalar : Nowakowski - Grzyb
Libero : İgnaczak
Yedekler : Kosok,Lotman,Mika
Grozer 23,Bojiç 15,Grzyb 13 sayı.
% 54 ile hücum etmişler.Grzyb % 75 ile ,Grozer ve Bojiç % 62 ile.
Manşetleri : % 60(41).Lotman 80(70),İgnaczak 67(43)
Blok : 5.Grzyb,Bojiç 2,Grozer 1.
Servis : 8 ace.Bojiç 3,Grzyb,Nowakowski 2,Grozer 1.


Efsane Mrsiç

2 yorum:

stare fener dedi ki...

Yorumlarınız çok güzel. İnternet üzerinden maçı nereden seyredeceğimizi yazarsanız sevinirim.
Stare Fener

Güray Gürsoy dedi ki...

Maalesef İnternet'te de bulamadık :((