3 Kasım 2011 Perşembe

Olsun Varsın! Biz Bu Takımı Seviyoruz!


Dün akşam Arkas'a güya saha avantajına sahip olduğumuz maçta, boş trübünler önünde 3-2 kaybettik. Bu sezon gerek lig, gerek Avrupa maçlarında ilk mağlubiyetimizi aldık. Aynı Arkas'ı Süper Kupa maçında ezdiğimizi de hatırlamakta fayda var. Kaybettik ama çok güzel maç oldu. Bir ara üst üste servislerin kaçtığı kısa bir bölüm hariç...

Maçın ilk kırılma anı 2. setti ve Soner'di. 24-23 öndeydik; Arslan'ın kronikleşen "Ivan dururken Soner" tercihi 24-24 yaptı. Sonra dağılan Soner üstüne atılan servisten kaçtı ve ardındaki Emre çaresiz kaldı. Oyşa yumuşak bir servisti. 24-25 geri düştük. Arslan son olarak kendi bitirmek isteyince set gitti ve 2-0 geri düştük.

Takım karakter koydu. Arkas 3-0 maçı almak için maç sayısı attı. Oradan çevirdik. Maçı da alabilirdik. Hakem Arkas'a hediye etti. 5. sette 14-13 gerideyiz. Bizim hücumda Arkas dört pas yaptı. Bizzat hem Sports Tv'nin spikeri, hem yorumcu dört pas olduğunda hemfikirdiler. Ancak Arkas'lı Burak'ın eline değen topu hakemler blok saydı, dört pası kabul etmedi ve devamında Arkas maçı bitirdi. Oysa Burak'ın elleri file üstünde bile değildi. Maç 14-14 olsaydı oradan alabilirdik ama hakem kurbanı olduk.

Maçın en ilginç enstantanelerinden birisi, 3. sette maçı 3-0 kaybetme durumuyla karşı karşıya geldiğimizde o ana kadar eşofmanlarıyla bekleyen ve oyuna girmesi gündemde olmayan Marshall'ın soyunup oyuna girmek istemesi oldu. Bunun üzerine o dakikaya kadar tutuk Coşkoviç kendini toparladı ve üst üste sayılar almaya başladı. Marshall'ın bu hırsına ve takımı sahiplenişine hayran kaldım.

Arslan niye böyle yapıyor anlamıyorum ama en sıcak olduğu zamanlarda Ivan'ı oyundan düşürmeyi başarıyor. Dakikalarca onu unutuyor. Ivan'ın öldüremediği toplar genelde soğuduktan sonra aldığı toplar... Oysa uzun süre %100'le hücum ederek başlamıştı maça.

Sonuç olarak: Namağlup ünvanımızın gitmesine üzüldüm. Ama liderliği devam ettirmek güzel. Arkas'ın Agamez yerine yabancı pasörü tercih etmesi epey başımızı ağrıttı. Gerçekten çok iyi pasörmüş. Sanırım bu hamleyi kimse beklemiyordu. Servisimizde de maçın ilk setlerinde sorun vardı. Fazla yüklenmedik nedense. Buna rağmen çok kaçırdık.

Bu takımın canı sağolsun. Ölüleri bile Arkas'la kafa kafaya oynadı. 20 taraftarın önünde bu kadar oluyor. O geri dönüş anlarında mesela 500 taraftar salonda olsaydı ve "haydi Fener haydi, tam zamanı şimdi" temposunu tutsaydı bu takım maçı hakeme rağmen alırdı. Canları sağolsun. Onları çok seviyorum.

Hiç yorum yok: