3 Kasım 2011 Perşembe

Fenerbahçe Grundig - Arkas : 2-3 (Sorun Değil) !!!



FENERBAHÇE GRUNDIG: 2 - ARKAS: 3 
SALON: Burhan Felek 
HAKEMLER: Onur Hoşnut- Esat Danzili 
FENERBAHÇE GRUNDIG: Soner 8, Emre 16, Arslan 5, Coskovic 17, Kemal 12, Miljkovic 22, 

Serkan (L), Hakan, Ersin. 
ARKAS: Bravo 23, Burak11, Burutay 29, Gökhan 6, Ahmet 8, Hansen 4, Nuri (L) , Perin , Ceyhun, 

Bülent 1. 
SETLER: 22- 25, 24- 26, 28- 26, 25- 21, 13- 15 
SÜRE: 123 Dk. (25- 25- 30- 28- 15) 
SAYI:112- 113 
SERVİS:111- 109 
HÜCUM: 116- 126 
MANŞET: 89- 92 
RAKİP HATADAN SAYI: 32- 31 
SERVİSTEN SAYI: 7- 10 
HATALI SERVİS: 19- 20 
HÜCUMDAN SAYI: 60- 61 
BLOKTAN SAYI: 13- 11 
HATALI MANŞET: 10- 7

(ajansspor.com)

* 2-0'dan oraya getirdikten sonra kaybetmek ve namağlupluğu yitirmek üzücü ama sağlık olsun diyelim artık.
* Takımda bir tuhaflık vardı.İyi bir günümüzde değildik.Sanki ara da verilecek ya,nereden çıktı bu maç ,bir an evvel bitsin gitsin bu maç tatile çıksak modundaydık.
Oyuna girdiğimizde 2.setin sonlarıydı düşünün.
* Bunda bizde Marshall onlarda Agamez'in sakatlıkları yüzünden oynamaması nedeniyle kadro kurgularındaki değişikliklerdi.Bizim dezavantajımıza bir durum oldu ne yazık ki.
Marshall'ın yokluğu bizim için daha büyük sorun oldu.Arkas'ta ise Burutay Agamez'in yokluğunu aratmadı.Mesela Marshall gene oynamayıp,rakipte Agamez oynasaydı bile kazanırdık.
Çünkü o zaman hem 2+1 yabancı olayından dolayı kurguları değişecekti.2.yabancı ya Bravo ya da pasör Kevin Hansen oynayacaktı.Kevin oynasa Bravo'yu arayacaklardı.Bravo oynasa bu sefer pasör Ceyhun'dan sıkıntı yaşayacaklardı.Hem de Burutay 4 numara smaçörü oynayacaktı ve manşette aksayacaktı,böyle 29 sayılık katkı veremeyecekti.Bir artı daha Agamez ne kadar iyi smaçör olsa da bence bugün Burutay'ın 29 sayısı kadar sayı üretemezdi.
* Marshall'ın yerine Coskoviç oynadı.Coskoviç'te iyi oyuncu ama Marshall'ın özelliklerine sahip değil.Bir kere blok farkı var.Marshall bloklarda çok arandı.1.sette bloğumuz yok.
İkincisi Marshall defansta daha iyi.Üçüncüsü manşette zaman zaman hata yapsa da genelde parmakla karşıladığı için direk hatası az oluyor.Coskoviç'in bugün genel manşeti % 77(65) çok iyi ama (31/4 ) 4 direk hatası çok kötüydü.Coskoviç serviste Marshall'a göre daha az hata yapıyor,hücumda aşağı yukarı eşitler ama Marshall her yerden vurabiliyordu.
* 1.sette çok kötüydük.Bir türlü oyuna giremedik.Blok tutamadık.0 blok ne demek ?
Savunmada Soner'den başka çırpınan yoktu.Serviste etkili değildik.Ortalar etkisiz,manşette göçüktük.
* 2.setin sonunda yakaladık ama 24-24'e getirdikten sonra kaybetmek olmadı.Hele Arslan'ın son topta kendisi oynama riski almışken bitirmesi lazımdı,yoksa yapmaması lazımdı.
Bu sette biraz serviste ve blokta toparlandık.2 bloğumuz var.
* 3.setten itibaren ise işin ciddiyetini geçte olsa anladık,maç gidiyor diyerekten silkinip kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık ama gene de çok basit hatalarla maçı kaybetme durumuna geldik.
20-16 geriye düşmüştük.Etkili servisler ve Coskoviç'in maç boyunca tek bloğu ile 22-22'de yakaladık.Nefes kesecek seti alarak daha bitmedi dedik.Bu setin başlarında Kemal'in içerideki topunun dışarıda denilerek Arkas'a verilmesi can yakıcı hataydı.Ki sonraki setlerde de aleyhimize hakem hatalarını gördük.
 Bir avuç taraftarımızın tepkilerini de bence aleyhimize kullandı hakem.Son topta 4 pas vardı ama vermedi ve direkt sonucu etkilemiş oldu.
* Genel olarak iki takımda etkili servis attığı sürece başarılı oldu.Bu servislerin nemasını ne yazık ki Arkas daha fazla yedi.Serviste Arkas 20 hata,10 ace,biz 19 hata,7 ace.
Manşette ise genel olarak onlardan iyi olmamıza rağmen  - % 69(46),onlar % 63(43) - 10 direkt hatamız var,onların ise 7.Coskoviç ve Serkan 4'er direkt hata.
 Kafa kafaya giden ve 5.setin 15-13'ü ile biten bir maçta servisten 2,manşetten 3 sayı dezavantajımız maçın sonucunda belirleyici oldu.
* Biz de öne çıkan isimler hırsı ve ateşleyiciliğiyle ile birlikte 13/8- % 62 hücum 8 sayı,25/2.% 72(40) fena olmayan manşeti ile özellikle savunmadaki müthiş mücadelesiyle Soner'di.
Amerikalı Pasörle kontağa girecek kadar maçı yaşayarak oynadı.Bravo Soner.
* Soner'den sonra Kemal'i çok beğendim.Az top almasına rağmen 10/7.% 70 hücum,5 blok 12 sayı ve 2 tane kaçırmasına rağmen etkili servisleri ile iyi oynadı.
* Emre de Kemal ile birlikte Ortadan gücümüzü hissettirdi.% 50 (18/9),5 blok,2 servis neredeyse köşe oyuncusu Coskoviç kadar (17) sayı yaptı 16.
* İvan % 43 hücum (42-18),1 blok,3 servis (5 servis hatası) 22 sayı ile oynadı.
Böyle bir maçta (5.setlik ve final gibi) 30 duvarına çıkması gerekirdi.Genç Burutay bile 3.4.setlerde bloklarda kıstırıp paralele autlara vurdursak ta % 51 ile (47/24),2 blok,3 servis sayısı (6 hata) 29 sayı ile bu alanda tecrübeli rakibini geçti.
* Neticede Marshall'ın yokluğunda ,Arkas Agamez'in yokluğunu aramadığı gibi yeni kurgu ile daha avantajlı ve en iyi performansı ile bizim kötü günümüzde son topta bizi yenebildi.
 Yani bundan daha iyisi ve fazlasını yapamazlar.O yüzden Lig için endişe edilecek bir şey yok.
Tek üzüntümüz yenilgisiz gidişatımızın kendi evimizde son bulmasıydı.
* Son olarak takıma destek veren bir  avuç taraftara tebrikler,hiç gelmeyen ve bayan basketbol maçını tercih edip Caferağa'ya giden kolpacılara da kocaman teessüfler.
 13 milyonluk ülke-şehir İstanbul'da salona 500 Fenerbahçe'li getiremiyorsak vahh halimize.

2 yorum:

turkuaz0707 dedi ki...

Agamez'in yokluğu her türlü kaybettirdi. İvan'ın İvan gibi oynaması için bile lazımdı Agamez:)) Bana göre İvan ve Emre çok kötüydü Aslan da öyle. En sıkı 3 adamımız bu kadar kötüyken kazanamazdık zaten. İvan'ın aklı dünya kupasındaydı. Onu maça sokabilecek tek şey Agamez'le gireceği bir düello olabilirdi. Agamez olmayınca İvan da yoktu. İvan'ın mazeretini anladım da Emre'ye ne demeli? Milli takım seviyesindeki bir oyuncu bu kadar file teması yapar mı? Emre'nin dikkat etmesi lazım.
Neticede bu maçı kaybetsek de bu takım şu anda futbol takımı ile birlikte en iyi Fb takımı olduğunun altını çizip taraftarı bu takıma sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Güray Gürsoy dedi ki...

Doğru tespitler turkuaz hocam.
Kendimize getirecek bir şeyler lazımdı maçta.Bir pozisyonda hakem masasından Arslan mı Serkan mı biri çıkardı,zor topu İvan 3'lü bloğa rağmen akıllı bir vuruş ile sayı yaptı.Bu sayı hava yapar demiştim.
Biraz kendimize geldik ama gerek basit hatalar gerekse hakemlerin kritik kararları ve sonunda dediğimiz gibi taraftar olmaması nedeniyle olmayan baskı sonucu etkiledi.
Emre 16 sayısına rağmen basit hatalar yaptı doğru ama ben gene de çok kötü bulmadım.Evet file hataları yaptı ama yardımcı hakem Esat Danzili sanki sadece bizim oyuncularımıza bakıyordu.Onların file hataları,top taşıma hataları,içeride topa dışarıda ve sonundaki 4 pas - Metin Görgün ve Adnan Paşaoğlu da 4 pas dedi - çok kritikti.
İvan evet karşısında Agamez'i görseydi coşardı :)) Burutay ile aşık atmak istemedi.