12 Mayıs 2011 Perşembe

2010-2011 Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem !!!!!

Filenin en büyüğü Fenerbahçe Acıbadem

* Şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutluyorum.
* Bayan voleybolla ilgili hiç bir şey yazmama kararım vardı.Hala geçerli.Sadece Fenerbahçe Voleybolu Blogu isek kayda geçirmek gerek diye düşünerek bu kısa ve son mesajı yazmak istedim.
* Şampiyonluk elbette önemli ve güzel.Hele ki asıl hedefin olan Avrupa Şampiyonluğunu hediye ettiğin rakibinden rövanşı 3-0 ile süpürerek almış olmak ayrıca önemli ama benim için pek bir önemi yok.
Hala kırgın ve kızgınım.Züğürt tesellisinden başka bir şey değil bana göre.
* 8 maçın 6'sını kazandığın ,senden 2 gömlek düşük kalitede ve düşük bütçedeki bir rakibini herhalde geçip Şampiyon olacaksın.Deliler gibi sevinmeyi de anlamış değilim.
* Gerçekten Vgstt öyle güçlü bir takım değil.Sadece ve sadece oyun disiplininden kopmuyorlar,maçı hiç bırakmıyorlar o kadar.Biraz defans yapıyorlar,bir de Glinka gibi tecrübeli bir yıldız smaçör ile sayı kazanıyorlar o kadar.Böyle bir takıma 2 kez kaybedip hele birinde hediye edip Avrupa Şampiyonu yapıyorsak Şampiyon olduk diye deliler gibi sevinmek değil oturup ağlamak ve dövünmek lazım.
* Dün de maçı hediye etmek için epey çabaladık ama başaramadık (!).Yaptığımız ikramı reddettiler son anlarda servisleri dışarı atarak ve basit hatalar yaparak.
* Dünya Şampiyonluğu > Avrupa Şampiyonluğu
Türkiye Ligi Şampiyonluğu > Türkiye Kupası Şampiyonluğu
 gibi görüşler de son derece saçma.Tıpkı Violet Hanım'ın ''Türkiye'nin En büyüğü biziz'' dediği gibi.
''Avrupa'nın En Büyüğü'' de sayenizde Vgstt Violet Hanım ne haber ?
4-5 takımın katıldığı hazırlık turnuvası gibi bir turnuvada tek rakibi yenerek ''Dünya Şampiyonu'' yuz ve Avrupa Şampiyonluğundan daha değerlidir demek tek kelime ile kendimizi avutmaktır.
* Teknik değerlendirmeye girmeyeceğim.Antrenör ile pasör maçı vermek için uğraştılar ama başaramadılar.
5.set 9-9 yapabilmişiz güç bela,antrenör iyi servis atan Ergül'ü çıkarıyor,Zülfiye'yi alıyor.Neyseki nasıl hatırladıysa veya kim hatırlattıysa Yağmur'u almak aklına geliyor da zevahiri kurtarıyor.
Tüm sezon yüzlerine bakmadığı yedekleri Avrupa Şampiyonluğunu kaybettikten sonra hatırladı çok şükür.
Pasör konusunda eleştirince hain ilan ediliyoruz.Dün de gördük paslarının ne kadar kötü olduğunu.50 senedir beraber oynadıkları ve  Eda ile gözü kapalı anlaşıyorlar absürt geyiğinin ne kadar saçmaç olduğunu son maçlarda gene gördük.Neymiş iyi manşet gelmiyormuş.Gelenlerde atılan fileye yakın pasları,yanlış tercihleri de görüyoruz.Bizim pasör rakibin dizilişine göre değil en kolay pası nasıl atabilirime göre pas atıyor.
Neyse herkes memnun olduğuna göre ve rakip değişmeli 2 pasör ile oynadığı için,ilk maçta -7 ile oynasa, dünde kötü oynasa da ''En İyi pasör '' ödülünü aldığı için bir şey demeye gerek yok.
CL F4'ünde takımı yakan Şaşkınova'nun MVP seçilmesi de ayrı garabetti.Kasia'nın 2 maçlık performansı bile yeterdi.
* Serinin kaderini Kasia'nın 2.ve 3.maçlarda oynaması ve performansı belirlemiştir.Artı Eda'nın katkısı.
Zaten bana göre sezonun en iyi 2.oyuncusu Eda ve Kasia'dır.
Hangi Kasia ? Aylin Hanım'ın itibarsızlaştırdığı Kasia.Neymiş Seda sakat olduğu için oynama şansı buluyormuş.Pesss.Tamam Seda'yı severiz,bizdendir,yerlidir eyvallahta Kasia ile kıyaslamak ayıp olur.
* Aylin Hanım demişken,''Sezonun Kaybedeni'' seçiyorum kendisini.
Sonunda Nati gibi  biri yıldızımızı da bitirdi.Kaybettimiz set ve sayılarda hata yaptığı anlarda bile yüzünde gülücük eksik olmayan Nati dün aldığı sayılardan sonra ve maç sonunda bile gülmüyordu.Aferin Aylin Hanım.
Seneye olmazsa Nati yeni kurbanlar ararsın artık.
* Bu sezon takım ve hoca başarılı değildir.Geçen sezon Jan'ın koyduğu çıta ortada.
Aşılamadığına göre kesinlikle başarılı değiliz.
* Seneye 2+1 olacağına göre bir daha Avrupa Şampiyonluğu şansını nasıl yakalarız,nasıl teptik oturup dövünsünler bakalım.
* Son olarak , ezik müessese kulübü ve destekçilerine tek kelime ile ''FENERBAHÇE İLE DALGA GEÇİLMEZ,FENERBAHÇE O ELLERİ LAVABOYA SOKAR '' diyorum.
 En çok bu açıdan sevindim Şampiyonluğa zaten.

Hiç yorum yok: