13 Mayıs 2011 Cuma

2010-2011 Kadınlar Voleybol Ligi Şampiyonu: FENERBAHÇE ACIBADEM!!!!

Beş branşda beş şampiyonluk gayesiyle başladığımız senede üçüncü şampiyonluk Fenerbahçe'miz Acıbadem'den geldi. VGSTT, son ana kadar dirense de, biz de onların bu dirençlerine ilginç koç kararlarıyla yardımcı olsak da, CEV yarı finalde yaşadığımız şoku yaşamayarak 3-2 kazandık. Seriyi de 3-0 ile aldık. Bir şampiyonluk her halükarda değerlidir, memnun olmadığımız noktalar, memnun olduklarımızdan fazla olsa da bu gerçeği hiç bir şey değiştiremez. Şimdi kimi zaman maçtan, kimi zaman sezondan kısa notlar:

* Bu sezon hem erkek hem de kadın voleybol branşında gösterdi ki şampiyonluklar kariyerli yabancı oyuncuların varlığı veya çokluğu ile değil, yerli oyuncularınızın yürekliliği ile alakalıdır. Bugün yabancı oyuncuların popüler olmasını anlayabiliyorum ancak sezon finalinde görülmüştür ki İpek, Yağmur, Ergül gibi oyuncuların motivasyonları Liuba,Fofao,Kasia gibi oyuncuların motivasyonu farklıdır. takımlarımızın sembol yabancılardan önce sembol yerlilere ihtiyacı vardır. Keza yabancı oyuncu parayı daha fazla aldığı herhangi bir yere herhangi bir zaman gider(bkz. Dee, bkz. Gamova)

*Ze Roberto başarısızdır. Neye göre kime göre? İstatistiğe göre. Geçen sezon verdiği setleri parmakla sayılacak takım, bu sezonu 1,5 kupayla kapatmış (Kusura bakmasın kimse ama Dünya Şampiyonluğu ne kadar tatmin ettiyse sizi beni de o kadar tatmin etti. CEV Kupasıyla kıyas kabil değildir.) Tekrar ve tekrar yazıyorum...Şahıslara endeksli değildir görüşlerimiz. Sadece ve sadece Fenerbahçe'nin çıkarları için konuşmak doğrudur. Birinci maçtan sonra Ze Roberto parende attı. Kimse kusura bakmasın, sezon içinde iki kupa verdiği, seviye olarak net biçimde kendisinden aşağıda olan rakibi, play off'da bir maçta yenince zafer çığlığı atarak ilginç hareketler yapan bir koç profili benim Fenerbahçe'nin genç takımlarında dahi görmeyi arzu etmediğim bir profildir.

*Bu sezona kağıt üstünde iyi bir yabancı ekibi ile başladık. Lakin yabancı oyuncu grubumuzdan verim alabildik mi sorusunun cevabı benim tarafımda maalesef olumsuzdur. Sakatlık moral uyum vesaire vesaire...sonsuz sınırsız bahane sıralanabilir. Doğaldır, transfer her zaman risk işidir, her transfer başarılı olacak diye bir kural yoktur. Lakin her transferimiz de sezon içinde kötü olamaz. Burada da çok açık biçimde koçun ve idari yönetimin eksikliğine inanıyorum. Sezon sonu itibariyle Liuba hariç tüm yabancılar gitti. Nati ile kulübümüz arasında gönül bağının sonsuz olduğuna inanıyorum. Kasia ve Fürst'ün sezon boyu verimli "kullanılmadığına" inanıyorum. Gidicekleri takımlarda oyuncularımıza başarılar diliyorum.

*Naz Aydemir...Kimine göre süperstar...kimine göre ise vasat bile değil...Naz etrafındaki tartışmalar iyiden iyiye ak-kara zıtlaşmasına doğru gidiyor. Benim şahsi fikrim, Naz'ın ortalama bir pasör olduğu ve Fenerbahçe'nin büyük hedeflerine ulaşması için doğru liderlik karakterini taşımadığıdır. Öyle bir rüzgar esiyor ki sanki Naz dünyanın en iyi pasörü ama Fenerbahçe dünyanın en kötü manşet alan takımı, o yüzden Naz bir türlü iyi toplar alamıyor. Final maçında Nazın arka arkaya Eda'ya iki tane alçak top attığına(ki en iyi anlaşıyorum dediği oyuncu), üç kişilik bloğun olduğu yere hem de filenin dibine topu attığını görünce, üstelik bunu da bütün sezonun gelip sıkıştığı maçta yapınca benim güvenim sarsılıyor. İşler kötüye gidince sorumluluk alan, ağırlık koyan ve oyunu aklıyla oynayan bir pasör isteyerek haddimi mi aşıyorum?

*Aylin abla'mıza saygılar ama bu sezon çekilmedin hiç Aylin Abla. İnşaallah kendine eleştirel yaklaşıp yorumlarını daha dikkatli yapabilirsin.



*Giovanni...Sabri...Poljak....Parmak....Şemsiye...Açılmaz. Başkaca yoruma gerek yok. Gizem Güreşen bence çok iyi bir libero. İlk fırsatta takımımıza katılmasını çok isterim.

*Tüm oyuncularımızı (özellikle sezon boyu sabırla benchi ısıtan ve görev geldiği anda layıkıyla yapan ilk 6 dışında kalan yerli oyuncularımızı) gözlerinden öperim.

Yolda bazı aksaklıklar olsa da Dünya Kulübü Fenerbahçe olma yolunda dev adımlarla ilerliyoruz. Bu dev adımların atılmasında emeği geçenlere ve özellikle taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Önümüzdeki sezon için yabancı kısıtlamasına rağmen mevcut imkanlar dahilinde iyi bir kadro kurularak F4'da şampiyonluk hedefimize ulaşabiliriz.

Hiç yorum yok: