17 Ekim 2010 Pazar

Tofaş - Fenerbahçe : 0-3 (İyi Başlangıç) !!!!


Kırmızı mavi beyazlılar, sezonun ilk maçında dün evinde ağırladığı son şampiyon Fenerbahçe’ye 70 dakika sonunda 3-0 mağlup oldu.

Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde 2010-2011 sezonunun ilk haftasında Tofaş, seyircisi önünde oynadığı maçta güçlü rakibi Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Maç iki takımın karşılıklı sayılarıyla başlarken, ilk teknik molaya Fenerbahçe, 8-7 önde girdi. İyi blok yaparak Tofaş’ın hücumlarını kesen sarı lacivertli ekip, Geric ve Miljkovic’in sayılarıyla ikinci teknik molaya 16-11 önde girerken, ilk seti de 25-18 kazandı. Karşılaşmanın ikinci setinde hücumda ve savunmada etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe, bu seti ise 12 sayı farkla 25-13 kazandı. Maçın üçüncü ve son seti ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu sette ilk teknik molaya Fenerbahçe 8-6 önde girdi. Ancak saha sonra Gökhan Öner’in etkili servisleri ve Soner’in sayılarıyla ev sahibi Tofaş, farkı kapatırken; ikinci teknik molaya da Bursa ekibi 16-14 önde girmeyi başardı. Fakat, daha sonra Miljkovic ve Emre ile üst üste sayılarak bularak tekrar öne geçen Fenerbahçe, seti 25-19 maçı da 3-0 kazandı.
SALON: Atatürk

HAKEMLER: Ali Bağde (7), Sevda Güler (7)

TOFAŞ: Umut (6), Gökalp (6), Soner (7), Ferhat (6), Gökhan Öner (7), Salih (6), 
(Libero Ayberk 6)

FENERBAHÇE: Kemal (6), Arslan (7), Coskovic (7),Miljkovic (8), Geric (7), İsmail Cem (7) (Libero Ramazan 7), Ersin 7, Emre 7, Cengizhan 5)

SETLER: 18-25, 13-25, 19-25

SÜRE: 70 Dakika (22-23-25) 

 (voleybolunsesi.com)


**************************************
* Tebrikler.Galibiyetle başlamak önemli ve güzel.
* Demeter rakibin zayıflığını da gözönüne alarak bazı denemeler yaptı.Marshall'ın yerine gene İ.Cem ile başladı.Daha sonra Emre'yi smaçör oynattı.Emre hücumda iyiydi ama manşeti yok.
 Manşet hataları yaptı.Coskoviç'e de büyük yük bindi ve O da yakışmayacak hatalar yaptı.
*Manşet ciddi sorun şu anda.Tofaş gibi zayıf bir rakip karşısında bile hatta onlardan bile düşük yüzdemiz.37/7.% 57(38) bizim.Emre 4/2.% 25(25).Coskoviç 22/3 % 55(27)
Serkan ve Cem az manşet almalarına rağmen biraz yüzdeyi yukarı çekmişler.Yoksa Coskoviç ve Emre'nin mükemmel manşetleri çok düşük.Marshall umarım çabuk takıma girer ve manşeti de iyidir.Yoksa çok başımız ağrıyacak.Geçen sezon Aylin Hanım'ın yerden yere vurduğu Divis bile iyiydi manşette.İ.Cem,Emre denendi ama bence Cengizhan düşünülmeli 1.alternatif olarak.
* Coskoviç manşette büyük yük çekti,hataları da oldu ama takımda en çok işi o yapıyor.
Hücum ve servislerde etkiliydi.Bravo.
* Arslan 1.sette fileye çok yakın attı pasları,birde Coskoviç'ten ısrarla üst üste oynama ısrarı gereksiz.Tamam oyuncuyu kazanmak istiyorsun ama rakip blok zaten orada.Nitekim döndü 2 numaraya bom boştu İvan ve bitirdi.
* İvan henüz yeni olmasına rağmen büyük silah.Şimdilik yeni ve yorgun olduğu için Arslan fazla yüklenmiyor ama ''sıkıştığımızda At topu İvan'a'' gibi çok önemli bir obsiyonumuz var.
Takımla kaynaşmasını da iyi gördüm.
* Ersin'in ortada denenmesini doğru buluyorum.PÇ yedeğinde paslanmasına gerek yok 2.08 boyundaki bir oyuncunun.Ki yabancı kontenjanı sorunu yüzünden Geriç olmadığı zaman ve Emre smaçöre kayarsa ortada Kemal ile birlikte oynayacak.Hücumda fazla top alamadı yalnız.Sadece 1 kez hücum etti.1 kez de blok yaptı.
* Kemal biraz daha etkiliydi ama daha iyi olmalı.Özkan'ı aratmamalı.Servisleri de çok kötü.
8 serviste 3 kez hata yaptı.Çok yumuşak ve yavaş servis atıyor.
* Geriç sadece 1 set oynadı.Gene bir şey göremedik.
* Servis hatalarımız çok.İlk sette 6 toplamda 12 hatamız var.En çok korktuğum ve kızdığım Emre bu kez tutturdu ve son seti servisleri ile aldı diyebiliriz.9 serviste 0 hata,2 ace.
* 3.sette Tofaş üst üste 5 sayı aldı.Bu anlarda Demeter gene mola almadı.
* Oyuncuları ve takımı tartacak bir maç değildi tabii.Haftaya İBB maçı esas test maçı olur.
Umarım o maçta Marshall oynar.Aylin hanım çok methediyor bakalım.
* Tofaş'tan daha iyi oyun bekliyordum açıkcası.Hazırlık maçında Arkas'ı yenmişlerdi.(3-2)
Nizamettin Hoca kendi yetişirdiği gençlerinin yanına ilginç bir rastlantı 4 eski Fenerbahçeli Gökhan,Soner,Umut (kendi oğlu) ve Ayberk'i alarak yabancısız dişli bir takım kurmuş ama bence Gökhan ve Soner'den beklediği katkıyı alamadı.hücumda.Manşette iyiydiler yalnız.
Gökhan orta oyuncu iken burada 4 numara smaçör olarak oynadı ama kötüydü.(AA muhabiri anlamadığı için isminden dolayı 7 vermiş gerçi) Maç öncesi yazı yazmaya gerek duymadım,yazsaydım Gökalp'i dikkatli izleyin diyecektim.1990 doğumlu solak pasör çaprazı bugün kendini gösterdi gene ama çok daha iyi oynar ileriki maçlarda.12 sayı ile en skoreri oldu takımının.29/12.%41 fena değil Fenerbahçe gibi bir takıma karşı.Takımı 1.lige çıkardı.
* Taraflex zeminsiz voleybol maçının zevki olmuyor.
* FB TV'ye çok teşekkürler.Yayıncı kuruluşun vermediği bir maçı (yayını oradan almadan) tek başlarına - stüdyodan anlatsalarda - yayınladılar.Büyük alkış kendilerine.

2 yorum:

Hakan Yaman dedi ki...

Gerçek anlamıyla sadece ilk iki seti izledim. Çünkü 2. setin sonlarına doğru Banvit maçımız başladı. Televizyonu basketbol maçına çevirdim; online olarakta FB tv.den gözucuyla bu maçı takip ettim. İlk set tam altı servis hatası yaptık. Takım henüz hazır değil. Marshall yine yoktu. Yine İsmail Cem'le başladı. 2. set ise Emre Batur'u aldı ve onu pasör çaprazı olarak kullandı. Ayrıca kenardan gelen oyunculardan yeni transfer Ersin Durgut ışık verdi. Çok yorucu bir dünya şampiyonasından gelen süperstarımız Milijkoviç herşeye rağmen düzgün top aldığında ne büyük bir smaçör olduğunun işaretlerini gösterdi. "Yangın anında camı kırınız, topu doğru ve düzgün biçimde Milijkoviç'e kaldırınız." Fakat henüz rolantide oynuyor. Sanırım birkaç haftalık bir aktif dinlenme sürecinden sonra vites yükseltecektir. Fakat Arslan'da rolantide oynuyor. Ya yeni oyunculara alışamadı, yahut o da henüz formsuz... Milijkovic'den maximum verim alınacaksa Arslan'ın durumu çok önemli...

En azından ilk iki set adına konuşacak olursam, maçın yıldızı yeni adıyla Tomi Coşkoviç'ti.

Güray Gürsoy dedi ki...

Değerli Hakan yorumun için çok teşekkürler.Hepsine katılıyorum.
Sadece Emre Batur pasör çaprazı değil 4 numara (smaçör) oynadı gibi geldi bana yanılmıyorsam.Çünkü pasör çaprazı İvan'dı.Emre manşete de girdi smaçörlerin yaptığı gibi.
PÇ'ları manşete girmezler çoğunlukla.
Arslan konusunda doğru gözlem yapmışsın.Bildiğimiz Arslan henüz yoktu.
Tomi de dediği gibi takımın yükünü en çok çeken isimdi.Manşet alıp,hücum yaptı.Bloğa girdi,servis attı.Sadece manşetlerde en çok O girdiği için biraz zorlandı.