29 Ekim 2010 Cuma

Filenin Sultanları Tarih Yazdı.Türkiye - Çin : 3-1 !!!


Jopanya’da düzenlenen FIVB Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda Çin ile karşılaşan Milli Takımımız güçlü rakibini 3-1 yenerek şampiyonaya galibiyetle başladı. 1957 yılından bu yana Çin ile toplam 8 maç yapan (A) Milli Takım, bugüne kadar Çin karşısında galip gelememişti.

Osaka Municipal City Gymnasium’da oynanan karşılaşmanın ilk setine iyi başlayan A Bayan Milli Takım teknik molaya 8-7 önde girdi. Blok ve servislerde etkili olan takımımız ikinci teknik molaya 15-16 geride girdi. Bundan sonra servis karşılamada sorun yaşayan Sultanlar ilk seti rakibine karşı 19-25 kaybetti.

İkinci sete müthiş başlayan A Bayan Milli Takım, bloklarda ve hücumda etkili olunca yüksek moralle teknik molaya 8-3 öne girdi. A Bayanlar ortadan ve köşeden iyi hücum yapıp iyi de servis karşılayınca ikinci teknik molayı 16-10 önde geçti. İkinci teknik moladan sonra rakibine sadece 4 sayı veren Ay-Yıldızlı takım ikinci seti 25-14 kazanarak durumu eşitledi: 1-1

Üçüncü setin ilk sayısı müthiş bir ralli sonucu A Bayanların oldu. Gayretli oynayan takımımız ilk teknik molada 8-6 öndeydi. Düzen böyle devam edince ikinci teknik molada da 16-13 önde olan taraf A Milli Takımdı. Üçüncü sette belirleyici olan aldığımız blok sayılarıydı. Seda’nın smaç sayısı seti Milli Takımımıza kazandırdı. Seti 25-20 kazanarak setlerde 2-1 öne geçtik.

Dördüncü sette Çin’in attığı etkili servislere karşı Milli Takım iyi manşet alamayınca ilk teknik mola 8-5 Çin Milli Takımının oldu. File önünde rakibin etkili oyuncusu Wang’a önlem almakta zorlanan A Bayanlar arayı açmayı başaramadı. Fakat setin bundan sonrasında müthiş oynayan, arka alandan çok iyi toplar çıkaran, köşelerden, ortadan sayılar bulan A Bayan Milli Takım seti 25-17, maçı da 3-1 kazanarak şampiyonaya müthiş bir başlangıç yaptı.

A Milliler ikinci maçında yarın TSİ 07:00’de son şampiyon Rusya ile karşı karşıya gelecek.

SIRADAKİ RAKİP RUSYA
Şampiyonada D Grubu’nda yer alan Türkiye, ikinci maçında Cumartesi günü saat 07.00’de son Dünya Şampiyonu Rusya ile karşılaşacak. Milliler, 31 Ekim Pazar günü Dominik Cumhuriyeti, 2 Kasım Salı günü Kanada, 3 Kasım Çarşamba günü de Kore ile mücadele edecek.
Şampiyonada ilk tur maçlarının ardından gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar, 2. tura yükselecek. E ve F olmak üzere iki ayrı grup halinde yapılacak 2. tur maçlarında, gruplarında ilk 6 takım arasına girenler yarı final ve ardından final grubunda mücadele edecek.

TÜRKİYE: 3 - ÇİN: 1
Salon: Osaka Belediye Merkez
Hakemler: Ronald Stahl (ABD), Omeli Perez Castillo (Küba)
Türkiye: Esra, Eda, Naz, Seda, Gözde, Neslihan (Gülden, Bahar, Gizem, Neriman)
Çin: Wei, Wang, Xue, Zhou, Li, Ma (Xian Zhang, Lei Zhang)
Setler: (19-25, 25-14, 25-20, 25-17)
Süre: 93 dakika (22, 20, 26, 25)



Tebrik etmek lazım.
Çok iyi bir sonuç.İlk kez yendik Çin'i.Daha önce sadece 1 set alabilmiştik.
Maçı Aylin Hanım'ın yorumlaması nedeniyle zaman zaman sesi kısarak izledim.
Kaybettiğimiz sette Esra ve Seda manşette çok kötüydüler.Sonra takım oyuna girince başarı geldi.Ancak ben Çin takımını çok zayıf buldum.1 numara Wang Yi Mei haricinde başka oyuncuları yok.Genç bir takım kurmuşlar yardımcı antrenörü başa getirerek.
Bizim mi çok iyi oynamamız,yoksa onların çok kötü oyunu mu bu sonucu getirdi emin değilim.  Ne olursa olsun çok iyi başlangıç tabii.Hele 29 Ekim günü.
Etkili servis attık.Savunmada da çok iyi oynadık.
 Özellikle kendi  oyuncularımızın performansı sevindirici.
Naz'ın Neslihan ve Seda'yı iyi oynatmasının yanısıra 8 sayısı (4 hücum,3 blok,1 servis) süper.
Seda manşette zorlandı ama - eskisinden daha iyi ama - 18 sayılık hücum performansı çok iyi.
Eda'nın  5 blok 7 hücum 12 sayısı da müthiş.
Neslihan'ın 26 sayısı da süper.
 Bu iyi başlangıçtan sonra havaya girmemek lazım.Hemen yarınki Rusya maçı grup liderliği maçı denilmeye başlanmış.Ben Kore,Dominik hatta Kanada maçlarını da aynı  önemde görüyorum

Hiç yorum yok: