26 Haziran 2010 Cumartesi

2010-2011 CEV Bayanlar Şampiyonlar Liginde Rakiplerimiz Belli Oldu.


STATÜ
* Toplam 5 grupta 4´er takım olacak. İçerde ve dışarda toplam 6 maç yapılacak.
* 3-0 ve 3-1´de 3 puan galip takıma‚ 3-2´de ise 2 puan galip takıma‚ 1 puan mağlup takıma verilecek.
* İlk iki ve en iyi iki 3. takım bir üst tura çıkacak. Ancak bu aşamada F4 sahibi açıklanacak ve en iyi üçüncü 3. takım da bir ust tura geçecek. Kısaca 5 grup üçüncüsünden 3´ü üst tura çıkacak.
* Geçen yıldan farklı olarak geriye kalan 2 tane grup üçüncüsü ve en iyi puan/averaja sahip grup dördüncülerinden iki tanesi CEV CUP´ta yoluna devam edecek.
* Gruplardan sonra eleme usulüne göre ikili maçlar oynanacak‚ eğer maçlar aynı set skoru ile biterse 3-0‚ 0-3 gibi‚ Altın Set oynanacak. Kısaca sayı averajının eleme maçlarında bir önemi yok.


MAÇ PROGRAMI


*******************

Ölüm grubu diye buna denir.Hırvat takımının haline acırım.İleride yazarız ayrıntılı da ihtiyaçta yok aslında takımları tanıtmaya çünkü tanıyoruz artık.Bergamo her ne kadar Antrenör Micelli,Del Core,,Fürst gibi as oyuncularını kaybetmiş olsa da elde kalanlar ve katılanlar da olacaktır büyük isimler olmasa da Bergamo Bergamodur.Şimdiden herkes hafife almaya başlamış ama yanlış.Lo Bianco,Ortolani,Piccinini,Bosetti duruyor.Vasileva'yı almışlar.Gene iyi bir takım yaparlar.Tabii ki Şampiyon olan kadro olmayacaktır ama gene kötü değil kadroları.

VASILEVA BERGAMO’DA...

İtalyan Perugia’da oynayan Bulgar Elitsa Vasileva, Foppapedretti Bergamo’ya transfer oldu.
Bulgaristan’da CSKA Sofya’da voleybola başlayan 20 yaşındaki pasör çaprazı olarak oynayan Vasileva bu sezon kırmızı-mavi formayı giyecek.
 Bir de Romen İuliana Nucu'yu almışlar.

Nucu, Bergamo’ya transfer oldu...

Transfer çalışamalrını sürdüren İtalya'nın güçlü ekiplerinden Foppapedretti Bergamo, geçtiğimiz sezon Robur Tiboni Volley Urbino takımında forma giyen Romanyalı orta oyuncu Iuliana Nucu'yu renklerine bağladı.

1980 doğumlu 1.86 boyundaki Romanyalı milli orta oyuncu Luliana Nucu, yeni sezonda Foppapedretti Bergamo'nun başarısı için mücadele edecek.

Foppapedretti Bergamo’nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Nucu’nun transferiyle, Valentina Arrighetti ve Marina Zambelli ile birlikte orta oyuncu transferini tamamlandıkları belirtildi.

 

Nucu, transferiyle ilgili olarak “Bu takımda yer alacağım ve formayı giyeceğim için çok mutluyum. Asla vazgeçmeyen, pes etmeyen birisiyim. Ve doğru yere geldiğimi düşünüyorum, ayrıca benim için dünyanın en iyi pasörü Lo Bianco ile oynayacak olmak, büyük bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Şu kadro fena bir kadro değil gene de ;
Lo Bianco - Ortolani - Piccinini - Bosetti  - Arrighetti - Nucu - Merlo (L)

Dinamo Moskova'yı geçen yıldan iyi hatırlıyoruz.Ama o takıman çok daha güçlü olacaklar gelecek sezon.Çünkü Costagrande (S.Pesaro),Yuliya Merkulova (Orta-D.Krasnodar), Svetlana Kryuchkova (Libero-Z.Odintsovo)  gibi ciddi takviyeler yaptılar.
Pasör Oksana Parkhamenko,Gioli,Godina,Goncharova gibi isimler var daha.
Safranova'nın iyileşme sürecini bilemiyoruz.Takımdan ayrılan da yok.

Split takımı zayıf kalır bu grupta.

Ölüm grubu dedik ama böyle olması daha iyi.Geçen yıl güçü rakiplerle oynamamanın sıkıntısını çektik.Güçlü rakiplerle oynamak kendimizi test etme açısından çok iyi olur.Gruptan çıkamama derdimizin olmadığına göre çatır çatır oynayıp F4'e hazırlık yapmamız lazım.
 Eczacı ve Vakıf'ın gruplarına ne demeli ? Bundan ballı kura mı olur.Kendiniz belirleyin deseler bu grupları çekemezler.Hayırlısı bakalım.

NOT :
5 gruptan  ilk 2 takım direk çıkıyor.
F4 ev sahipliği yapacak takımı çıkarıp en iyi 3 grup 3.sü ile 12 'li Play Off'lar.
Geriye kalan 2 tane  grup 3.sü takımda CEV Cup'a gidecek.

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Güçlü rakipler gelsin istiyordum. Nitekim öyle de oldu. Biz bu gruptan kesin çıkarız. Önemli olan grup aşamasında takımın kaynaşabilmesi, iyi hazırlanabilmesi. Türkiye'de oynatamayacağımız oyuncular var. Bu grupta 3. bile olsak önemi yok. Önemli olan takımın güçlü rakiplerle oynayabilmesi.

Ben bu sene F4'ü alacağımızı düşünüyorum. Bu açıdan da iyi oldu güçlü grup. Sadece 6 maç oynayacağız ama turnuvanın en iyi 4 yabancı takımından 2'siyle 2'şer kez karşılaşmış olacağız. Bundan iyi hazırlık mı olur...

Bence F4'te yarı finalde Eczacı rakibimiz olur. Servislerimizle harcarız onları. Finalde de Oksana'nın performansına göre Dinamo ya da bir İtalyan gelebilir.